reklam
reklam

Kadıköy-Rumeli işbirliği

Eklenme Tarihi: 29 Mart 2021, Pazartesi - 10:53   Okunma Sayısı: 135829
Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ile Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu arasında geçtiğimiz yıllarda başlayan işbirliği yeni projelerle devam ediyor. Kurum Müdürü Hülya Narsap ile TSM koro şef ve başkanı geçtiğimiz günlerde Federasyon Genel Başkanı Kamuran Atakan’ı ziyaret etti. Ziyarette yeni işbirliklerinin yol haritası şekillendirildi

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ile Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu arasında geçtiğimiz yıllarda başlayan işbirliği tüm hızıyla sürüyor.

Rumeli kökenli kursiyerlerinde aralarında bulunduğu Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği korosu geçtiğimiz yıl Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu ile yapılan işbirliği sonucu düzenlenen Makedonya turnesinde Rumeli’deki soydaşlarımızla bir araya gelmiş ve keyifli bir konser gerçekleştirilmişti.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu İşbirliği ile Uluslararası Vizyon Üniversitesi ev sahipliğinde, Makedonya’ya giden ekip, Mustafa Kemal Atatürk’ün Manastır Askeri İdadisi’nden mezuniyetinin 120. Yılı, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı, İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yılı Şerefine Makedonya, Jupa Belediyesi tarafından düzenlenen törende Koro Şefi Fulya Soyata yönetiminde görkemli bir konser vermişti.

Önümüzdeki dönemde de gerek Türkiye’de gerekse Balkanlar’da yapılacak yeni etkinliklerle Rumeli’deki Türk kardeşlerimize ulaşmayı planlıyorlar.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ile Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu ve RUBASAM Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi işbirliğiyle 18 Mart’ta da ÇANAKKALE DESTANI konseri düzenlenmişti.

Kadıköy HEM Müdürü Hülya Narsap’ın ev sahipliğinde konseri izleyenler arasında, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şani Serbest, Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Süheyl Çobanoğlu ile Tüm Balkanlılar Kültür Dayanışma Derneği üyesi ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Cengiz Çup yer almıştı.

İşbirliğini pekiştirme ve yeni programları planlama amacıyla geçtiğimiz günlerde Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap öncülüğünde koro şefi Fulya Soyata, koro başkanı Tülin Kayserli ve koro sazendelerinden Hülya Soyata, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kamuran Atakan’ı ziyaret etti.

Federasyon genel merkezindeki ziyarette konuşan Kamuran Atakan, Balkanların tarihini anlatan bir dizi online uzaktan seminer düzenlediklerini ayrıca, Türk, Balkan ve Orta Doğu tarihini anlatan kitaplardan oluşan bir kütüphane kurduklarını anlatırken, Balkan Türkleri’ni anavatanla kaynaştıracak her organizasyona seve seve katkı sunacaklarını, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ile yapılan işbirliğinden de büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kamuran Atakan, “Federasyonumuzda Türkiye’nin her bölgesinden dernek mevcut. Sadece İstanbul değil Marmara bölgesi çoğunlukta ve 20 kadar da Balkanlar’dan derneğimiz var federasyonumuzda” dedi.

Genel Başkan Atakan daha sonra konuklarını işyerine davet etti ve görüşme orada devam etti.

Annesi de Rumeli kökenli olan Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, ziyaret sonrası gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Osmanlı döneminde Rumeliye, Balkanlara gönderilen ve hala orada yaşayan soydaşlarımızla mübadele döneminde yurda dönen ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yerleştirilen pek çok Rumeli kökenli yurttaşımız bulunmakta. Bir yanda Balkan kültürüne kattıkları değer diğer yanda ülkemize kattıkları değerler oldukça fazla. Öğrendiğimiz bilgiye göre ülkemizde 35 milyon Rumeli kökenli vatandaşımız var. Balkanlardan yurda göç ettiklerinde 50 farklı ile yerleştirilmelerini istemiş Atatürk. Özellikle gittikleri bölgeye kültürleriyle katkı sunsunlar diye. Makedonya konserimiz sırasında gördüğümüz ilgi bizleri çok mutlu etmişti.

Atatürk’ün okuduğu okulu Maastır İdadisi’ni ve Atatürk’ün babasının doğduğu evi görme şansımız olmuştu orada.

Biz de bu işbirliğinden oldukça memnunuz. Yeni ve güzel projelerde tekrar buluşacağımıza inanıyoruz.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam