reklam
reklam

"Istanbul Photo Awards 2017" için başvurular başladı

Eklenme Tarihi: 5 Kasım 2016, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 152237

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) tarafından üçüncüsü düzenlenecek uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2017" için başvurular başladı.

Katılımcılar, fotoğraflarını yarışmanın yenilenen internet sitesi http://istanbulphotoawards.com adresine girerek başvuru yapabilecek. Başvurular, 31 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecek. Yarışmanın seçici kurulu mart ayında bir araya gelerek dallarında en iyi olan fotoğrafları belirleyecek.

Yeni kategorilerin eklendiği yarışma daha geniş çevrelere ulaşacak

Geçen iki yılda tekil haber, seri haber, tekil spor ve seri spor kategorileri üzerinden başvuruların yapıldığı Istanbul Photo Awards'a bu yıl tekil doğa-çevre, seri doğa-çevre, tekil portre ve çoğul portre kategorileri eklendi. Böylece kategoriler, dörtten sekize çıkartılmış oldu.

28 yaşından küçük foto muhabirleri için "Genç Fotoğrafçı Ödülü" nün de eklendiği "Istanbul Photo Awards", yapılan değişikliklerle bu yıl daha geniş profesyonel foto muhabiri çevrelerine ulaşmayı hedefliyor.

Kazanan fotoğraflar için para ödülü 133 bin dolar

Uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2017"de 8 kategori ve bir genç fotoğrafçı ödülü için bu yıl toplam 133 bin dolar para ödülü verilecek. Kategori birincileri sekizer bin, ikinciler beşer bin ve üçüncüler de üçer bin dolarla ödüllendirilecek. Yılın fotoğrafı ödülünün sahibi de 10 bin dolar para ödülü alacak.

Jüride yine dünyaca tanınan isimler yer alıyor

Çektikleri haber fotoğraflarıyla dünya gündeminde yer alan profesyonel basın fotoğrafçılarının katılımına açık "Istanbul Photo Awards 2017"de kazanan isimleri, geçen iki yıl olduğu gibi bu yıl da fotoğrafçılık alanında dünyanın en prestijli isimlerinden oluşacak jüri üyeleri belirleyecek.

2016 yarışmasında "Istanbul Photo Awards"ın jüri üyeleri arasında Şanghay Fotoğraf Merkezi Direktörü ve Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing, AFP Fotoğraf Dağıtım ve İş Geliştirme Direktörü Michel Scotto, World Press Photo ödüllü Guillaume Herbaut, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ile AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul, dünyaca ünlü foto muhabiri Laurent Van der Stockt, ABD Ulusal Basın Fotoğrafçıları Birliğinin 2013'te "Yılın Fotoğraf Editörü" seçtiği Newsweek Fotoğraf Editörü James Wellford, Le Monde gazetesi Fotoğraf Direktörü Nicolas Jimenez, Getty Images yöneticisi Georges De Keerle, Pulitzer ödüllü ve "Istanbul Photo Awards 2015 - Yılın Fotoğrafı" ödülünün sahibi Daniel Berehulak yer almıştı.

Dünyanın en iyi haber fotoğrafçıları "Istanbul Photo Awards"ta

Sergey Ponomarev, New York Times için çektiği ve Istanbul Photo Awards 2016’da tekil haber kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen "Sığınmacılar” adlı fotoğrafıyla daha sonra Pulitzer’e başvurmuş ve aynı fotoğrafla bu ödülün de sahibi olmuştu.

"Istanbul Photo Awards 2015"te "Yılın Fotoğrafı" ödülünü alan Daniel Berehulak'ın Ebola salgınıyla ilgili fotoğrafı da daha sonra Pulitzer ödülüne layık görülmüştü.

"Istanbul Photo Awards 2016"nın son sergisi New York’ta açıldı

AA tarafından düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışması "Istanbul Photo Awards"ın ödül alan fotoğraflarından oluşan son sergisi, 1 Kasım’da New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde açıldı.

Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından desteklenen, Türk Hava Yollarının (THY) resmi havayolu sponsoru olduğu yarışmanın sergisinde ziyaretçiler, dünya kamuoyunda ses getiren önemli olaylarının görsel bir özetini buldu.

Daha önce Ankara, İstanbul ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da açılan sergi, New York'ta bir hafta açık kalacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam