reklam
reklam

Beykoz Kundura Sahne - PerformLab’e başvurular başladı!

Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2021, Çarşamba - 01:01   Okunma Sayısı: 126799
Beykoz Kundura Sahne - PerformLab’e başvurular başladı!

Türkiye’den performans alanında işler üretmeye ilgi duyan ve bu alanda deneyimi olan tüm sanatçılara açık olacak PerformLab’in ilk atölyesi için beykozkundura.com adresinde başlayan başvurular 1 Mart’a dek sürecek ve sonuçları 22 Mart’ta açıklanacak. Farklı alanlardaki pratiklerine performansı da dahil ederek çalışmalarını çeşitlendirmek isteyen sanatçılara yeni yaratım araçları ve perspektifler kazandırmayı amaçlayan PerformLab’e seçilecek 10 sanatçı, 29 Mayıs – 6 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak atölyeye katılımcı olarak davet edilecek. Kundura Sahne'nin yeni kuşak sanatçılara yönelik araştırma ve geliştirme kurumu Productiehuis Theater Rotterdam ortaklığında ve Dutch Performing Arts’ın desteğiyle düzenleyeceği atölye, Hollanda ve Türkiye arasında sanatsal bir diyaloğun da başlangıcı olacak.

Yapılacak değerlendirme sonucu seçilecek 10 sanatçı Beykoz Kundura ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşecek 7 günlük atölyede deneyim kazanacak

İstanbul’un önde gelen kültür ve sanat kurumlarından Beykoz Kundura’nın geçtiğimiz ay başlayan sanat ve düşünce programı KunduraLab, performans alanında disiplinlerarası ve uluslararası konsept ve pratik geliştirme programı PerformLab ile devam ediyor. Başvuruların başladığı PerformLab’in ilk atölyesi, Türkiye’den performans alanında işler üretmeye ilgi duyan ve bu alanda deneyimi olan tüm sanatçılara açık olacak. 1 Mart’a dek sürecek başvuruların sonuçları ise 22 Mart’ta açıklanacak.

Araştırma ve sanatsal üretimlerini performans alanında sürdüren Ayşe Draz, sanatçı, küratör ve Productiehuis Theater Rotterdam'in Sanat Koordinatörü Melih Gençboyacı, performans sanatları küratörü ve yapımcısı Pelin Başaran ve Beykoz Kundura’nın küratörlüğünü yapan kültür&sanat direktörü S.Buse Yıldırım’ın jüriliğinde yapılacak değerlendirme sonucu seçilecek 10 sanatçı, 29 Mayıs – 6 Haziran 2021 tarihleri arasında PerformLab’in ilk atölyesine davet edilecekler. Beykoz Kundura ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşecek 7 günlük atölye sonunda, katılımcıların gerçekleştireceği ve kültür sanat alanında önde gelen kurumların temsilcilerinin izleyici olarak davet edileceği bir sunum yapılması öngörülüyor.

 

Türkiye ile Hollanda arasında sanat işbirliği gelişerek devam ediyor

Çalışmalarını Hollanda’da sürdüren ve alanlarında ön plana çıkan sanatçılar Cherish Menzo, Benjamin Kahn ve Khadija El Kharraz Alami’nin, Türkiye’den katılımcılar ile kendi pratikleri üzerinden deneyim paylaşımı gerçekleştirecekleri PerformLab Türkiye’den ve Hollanda’dan sanatçıları bir araya getirerek olası işbirliklerinin ve iki ülke arasında sürdürülebilir bir sanatsal diyaloğun da ilk tohumlarını atmayı hedefliyor. Açık çağrı, Türkiye’den performans alanında işler üretmeye ilgi duyan ve bu alanda deneyimi olan sanatçılara açık olurken, atölyeye katılım da ücretsiz gerçekleşecektir.

 

Beykoz Kundura’nın felsefeden antropolojiye, farklı disiplinlerin izinde yeni tartışma ve üretim olanakları sunmayı amaçlayan yeni platformu FelsefeLab da devam ediyor

Beykoz Kundura’nın performanstan belgesel sinemaya, felsefeden antropolojiye, farklı disiplinlerin izinde yeni tartışma ve üretim olanakları sunmayı amaçlayan yeni platformu KunduraLab’in ilk halkası, geçtiğimiz ay başlayan FelsefeLab olmuştu. Kundura Sinema & Sahne’nin kürasyonlarından yola çıkarak felsefi yöntemlerin izinde kavramları anlamaya ve okumaya davet eden FelsefeLab, 2021 yılı boyunca yapay zekadan bilimkurgu sinemasına, merak uyandırıcı konular etrafında konuşma ve film programları gerçekleştirecek. FelsefeLab’in Dr. Umut Eldem ile gerçekleşecek konuşma serisi 11 Şubat’taki “Yapay Zeka Hakları” ve 25 Şubat’ta da “Geleceğin Sentetik Dünyası” başlıklı konuşmalarla devam edecek.

Başvurular ve ayrıntılı bilgi için: beykozkundura.com adresini ziyaret etmeniz veya Beykoz Kundura’nın sosyal medya (Facebook,İnstagram,Twitter,Youtube) hesaplarına uğramanız yeterli.

 

Beykoz Kundura

KunduraLAB: PerformLab

 

Sanat Yönetimi/Proje Tasarımı:

Ayşe Draz, S.Buse Yıldırım, Melih Gençboyacı, Pelin Başaran

Proje koordinasyonu

Ayşe Draz

Proje Ortakları

Productiehuis Theater Rotterdam, Kundura Sahne

Proje Destekçisi

Dutch Performing Arts, Beykoz Kundura

 

Başvuru son tarihi: 1 Mart 2021

Sonuçların açıklanması: 22 Mart 2021

Atölye: 29 Mayıs – 6 Haziran 2021

 

 

 

JÜRİ ÜYELELERİ HAKKINDA

Pelin Başaran / Performans Sanatları Küratörü ve Yapımcısı.

Manchester'da Contact Tiyatrosu’nun sanatsal programının yürütücülüğünü yapıyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde tamamladı. garajistanbul çağdaş performans mekanının kurucu ekibinde yer aldı ve uluslararası projeler yöneticisi olarak çalıştı. Performans sanatları alanında sanatsal gelişime katkıda bulunmayı amaçlayan kâr amacı gütmeyen PARC bünyesinde kurucu ve direktör olarak faaliyetlerini yürüttü. Siyah Bant-Sanatta İfade Özgürlüğü girişimini başlattı ve hala araştırmacı ve eş-direktör olarak çalışmalarını sürdürüyor.

 

Ayşe Draz / Sanatçı

Araştırmalarını ve sanatsal üretimlerini performans alanında sürdürüyor. Northwestern Üniversitesi’nde Tiyatro, Uluslararası İncelemeler ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümlerinde lisans eğitimini, Bard College-Berlin’de bir yıl geçirdikten sonra Middlesex Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Studio Oyuncuları ile birçok projede reji asistanı, oyuncu ve eğitmen olarak çalıştı. Ayşe Orhon (Hava/2010) ve Gizem Bilgen (Hiatus/2014) ile dramaturg, ayrıca Semih Fırıncıoğlu (İKİ/2017) ile oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Hollanda’dan Anne-Marije Van Den Bersselaar ile İstanbul'da Dramaturji Lab 1.0'ı tasarladılar ve yürüttüler (Aksanat/2017). Alman sanatçı Marlin de Haan ile performatif enstalasyon “Once I set foot Outside”ı (2018) ve “panorama radio” (2019) adlı performansı tasarladı ve yönetti. 2006 yılından beri :mentalKLINIK ile araştırma, üretim gibi farklı süreçlerde işbirlikleri gerçekleştiriyor. 2018 yılında Hakan Emre Ünal ve Nezaket Erden ile birlikte Tiyatro Hemhâl’i kurdu. Tiyatro Eleştirmenler Birliği üyesidir ve Art Unlimited dergisinin gösteri sanatları editörlüğünü yapmaktadır.

 

Melih Gençboyacı / Sanatçı, Küratör, Hatha Yoga Öğretmeni

Sanatçı, küratör ve Hatha Yoga öğretmenidir. Bursa Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümünde okurken Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Oyunculuk Anasanat dalına geçiş yaptı. Mezuniyetinden sonra Hollanda’da özel bir bursla Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Mime Bölümü’ne katıldı. Buradan mezun olduktan sonra, Schwalbe ve Copycats gibi kolektiflerin bir parçası olarak çalışmalarına devam etti. 2017 yılında Gösteri Sanatları alanında çalışmalarına ara verip Hatha Yoga öğretmeni oldu. Daha sonra Amsterdam'daki “Das Theatre - Extended Curation” programından Yüksek Lisans derecesini aldı. Bir küratör olarak, politik bir yeniden tanımlamaya aracı olabilecek yeni ritüeller yaratarak, protesto biçimlerini araştırmaya devam etti. Buna bağlı olarak “The Embassy Series”i olan kurdu. Uluslararasılaşma alanında Performing Arts Fund NL'de ve Lahey Belediyesi Kültür projelerinde sanat danışmanı olarak görev aldı. Kendi küratörlük pratiğini devam ettirmenin yanı sıra, son iki yıldır Theater Rotterdam’ın, yeni kuşak sanatçıların gelişimini destekleyen araştırma ve geliştirme kurumu olan Productiehuis Theater Rotterdam'in Sanatsal Koordinatörlüğünü yapmaktadır.

 

S.Buse Yıldırım / Beykoz Kundura Kültür-Sanat Direktörü

İstanbul’da yaşayan genç bir kültür girişimcisi ve sinema sanatçısı. Yaratıcı sektöre ve farklı kültürlere duyduğu ilgiyle, ilk olarak Brighton’da sanat ve tasarım alanında ön lisans eğitimi aldı. Güncel sanatı keşfettikçe kurama yöneldi ve Goldsmiths Londra Üniversitesi’nin Görsel Kültür bölümünde, Kuramsal Sanat Tarihi alanında lisans eğitimini tamamlayarak çeşitli sergileme projelerinde çalıştı. Film ve video üzerine yoğunlaşma isteği onu Paris’e götürdü; Paris ESEC Sinema Okulu’nda belgesel yönetmenliği alanında ikinci lisans eğitimi tamamladı. 2012 senesinden itibaren birebir hayallerini kurduğu Beykoz Kundura’nın kültür sanat kimliğini kurguluyor. Beykoz Kundura’nın sözlü tarih ve arşiv projesi Kundura Hafıza girişimini hayata geçiren Yıldırım, Kundura Sahne ve Sinema’nın kültür sanat yöneticiliğini ve küratörlüğünü yapıyor. Yine bu dönemlerde kurduğu yapım evi Lita kapsamında çeşitli görsel-işitsel projeler tasarlarken, etnografik pratikler üzerinden kendi film/video projelerini gerçekleştiriyor. Berlin Freie Universität’te Görsel ve Medya Antropolojisi alanında yüksek lisans eğitimini 2019 senesinde tamamladı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam