reklam
reklam

TÖHOB Başkanı Soydaş ve TÖHOB Yönetimi Bursa-Balıkesir ve Soma’daydı

Eklenme Tarihi: 14 Ocak 2021, Perşembe - 11:39   Okunma Sayısı: 97337
Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Ercan Soydaş ,yönetim kurulu üyeleri Ramazan Çalan ve Kamil Akbaba ile Bursa,İnegöl,Mustafa Kemal Paşa, Bandırma ve Soma Özel Halk Otobüsü kurumlarını ziyaret ederek, sektörün gündemi ve geleceği konularında fikir alışverişinde bulundular.

 

 

TÖHOB Yönetimi Marmara turunu Bursa ve Balıkesir’de sürdürdü, daha sonra ise Manisa-Soma’ya geçti

TÖHOB Yönetimi bu kapsamda ilk ziyareti Bursa’nın İnegöl ilçesine yaptılar. İNULAŞ -Özel Halk Otobüsleri Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram ve yönetim kurulunu ziyaret eden TÖHOB Başkanı Soydaş ve yönetim kurulu üyeleri burada sektörün gündemi ve geleceği hakkında sohbet ettiler.

Daha sonra Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesine uğrayan TÖHOB Başkanı Soydaş ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Kemal Paşa - Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Varol ÜREGEN ve yöneticilerini ziyaret ederek durum değerlendirmesinde bulundular.

Bursa Özel Halk otobüsleri esnaf odası Başkanı Sadi Eren’i ziyaret eden heyet, daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesinin ulaşım hizmeti yapan başarılı kuruluşu Burulaş’ın Genel Müdürü M. Kürşat Çapar’ı ziyaret ederek taşımacılık alanında yaptığı başarılı hizmetler için teşekkür ederek başarılar diledi. Heyet Bursa ziyaretlerine devam ederek, BESOB Başkanı Arif Tak ile Bursa Demir ve Madeni İşler Sanatkarları Odası Başkanı Ali Kunter’e taziye ziyaretinde bulundular. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan’ı ziyaret eden TÖHOB heyeti, toplu ulaşım üzerine yapılan değerlendirmeden sonra başarı dileklerinde bulundular.

Ziyaretlerine Bandırma Ulaşım AŞ. ile devam eden heyet, garaj, araç bakım ve koordinasyon merkezini ziyaret ederek burtada Başkan Bülent Bican’a başarı dileklerinde bulundular.

TÖHOB heyeti , Manisa’ın Soma Özel Halk Otobüsleri Kooperatifine gerçekleştirilen ziyarette Başkan Emin Kurban ve yönetim kurulu ile sorunlar konusunda değerlendirmede bulundular

 

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş ve heyeti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a makamında ziyaret etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret eden TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş ve heyeti, Toplu taşımada yaşanan sorunları ortadan kaldıran ve Türkiye'ye örnek olmasını istenilen bir modeli hayata geçirdikleri için teşekkürlerini sundular .

Burada bir konuşma yapan Başkan Alinur Aktaş ;’’Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş olarak , halkın konforlu ve güvenli taşımacılık yapılması adına yaptığınız güzel işlerde sizlerin yanınızdayız. Zor durumda olan esnafımıza pandemi döneminde desteğimizi verdik ve vermeye devam edeceğiz çalışmalarınızda başarılar diliyorum. ” dedi

 

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, yapılan tüm ziyaretlerde günün anısına TÖHOB logolu hediyeyi sunarak ziyaret anısını tescil etmiş oldu

 

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Ercan Soydaş “Yaptığımız ziyaretler ve görüşmelerde Türkiye çapında bütün esnafımızın sorunu ortak, bizler Toplu taşıma kanunu çıkarabilmek ve ücretsiz taşımaya çözüm bulabilmek için ciddi bir çalışma yapıyoruz. İnşallah karşılıklı atılacak adımlar ve diyaloglar ile sorunların çözüleceğini düşünüyoruz. Tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılı inşallah sektörümüz ve ülkemiz için hayırlı olur.”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Ercan Soydaş, yapılan ziyaretlerin önemli ve sektörün çok zor durumda olduğunu belirterek önemli mesajlar verdi.

Başkan Soydaş, yapılan görüşmelerin verimli geçtiğini kaydetti ve şunları söyledi;

’’Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İstanbul ve Batı Karadeniz turundan sonra Marmara bölgesine yaptığımız ziyaretler ve görüşmelerde Türkiye çapında bütün esnafımızın sorunu ortak, bizler Toplu taşıma kanunu çıKUkarabilmek ve ücretsiz taşımaya çözüm bulabilmek için ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bir tek İstanbul Belediyesi ile Özel Halk otobüsü şirketleri ve Odası çabaları ile Türkiye toplu ulaşımına örnek yeni bir modele geçti, inşallah başarılı olur.

Bursa ve Marmara bölgesinde ziyaret ettiğimiz tüm Özel Halk otobüsü kurumlarına ilgi ve alakaları için teşekkür ediyoruz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,Genel Sekreter Ulaş Akhan ve Burulaş Genel Müdürü Kürşad Çapar'a esnaf dostu olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz

Türkiye’de ücretsiz hizmet yaptırılan tek sektör, özel halk otobüsleridir. Bununla ilgili çözüm istiyoruz. Çünkü belediyelerde artık kamu kaynağını kullanarak bu toplu taşıma işini sürdüremiyorlar. Özel sektöre bu kadar yük bindirip de çaresiz bırakmak ki pandemi dolayısıyla birçok esnafımız iflasın eşiğine geldi. Çözüm üretmek gayretindeyiz. Burada da sorunlar aynı. İnşallah karşılıklı atılacak adımlar ve diyaloglar ile sorunların çözüleceğini düşünüyoruz.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi burada da, toplu taşıma kanunu ve ücretsiz taşımaya bir çözüm bulunmasıdır. Bu sektörü ayakta tutacak, kaliteyi arttıracak hedef konularımızdır. Bu konuda Cumhurbaşkanımız dâhil bütün ilgili bakanlarımıza, bakan yardımcılarımıza, siyasi partilerimize gerekli bilgileri verdik. Türkiye’de toplu taşıma, vatandaşın zorunlu ihtiyaçlarından biri olmasına rağmen maalesef toplu taşımaya yönelik bir kanun yok.

Her belediye kendine göre bir düzenleme yapıyor ve düzenlemeler yaparken de esnafımızın üzerine ağır yükler bindiriliyor. Belediyelerimizin önceliğinin bize göre vatandaş memnuniyeti olacaksa, esnafın sırtına bu kadar yük bindirilmemesi gerekir. Bu noktada belediyelerin biraz daha fedakârlık yapması lazım. İlk iki hedefimiz önce halk otobüsü sektörünün kanunla alt yapısını sağlamlaştırmak, sonrasında ise ücretsiz taşımaya bir çözüm bulmaktır. Tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz 2021 yılı inşallah sektörümüz ve ülkemiz için hayırlı olur, ’dedi

 

Kaynak: AA
Editör: TUĞBA YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam