reklam
reklam

Warning: imagecolorallocatealpha(): Alpha component is out of range in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/yonetim/_efsaneweb/sistem-dosyalari/class.imagecrop.php on line 33

Beykoz Kundura Sahne, sağlık çalışanları için ücretsiz özel atölye düzenliyor

Eklenme Tarihi: 24 Aralık 2020, Perşembe - 09:46   Okunma Sayısı: 94111
Beykoz Kundura’nın 2021 baharında kapılarını açması planlanan ve dans başta olmak üzere performans sanatlarına yenilikçi ve disiplinler arası bir alan yaratmayı amaçlayan sahnesi Kundura Sahne, seyircisiyle çevrimiçi programlarda buluşmayı sürdürüyor.

Kundura Sahne’nin sağlık çalışanlarına özel hazırladığı ve ödüllü dans sanatçısı, koreograf ve akademisyen Tuğçe Ulugün Tuna’nın tasarladığı “İçinde Yaşadığım Mekân: Beden” adlı somatik farkındalık ve dans atölyesi, 27 Aralık 2020 tarihinde Zoom üzerinden ücretsiz gerçekleşecek.

 

Sağlık çalışanlarına şifa olsun

Küresel pandemi sürecinde sınırlanan mekânsal ve bedensel algımıza yeniden bakmamızı ve beden aracılığıyla fiziksel farkındalığımızı iyileştirmeyi amaçlayan “İçinde Yaşadığım Mekân: Beden” atölyesi, bu sürecin en ağır etkilerini yaşayan sağlık çalışanlarının zorlu çalışma koşullarında ihmal ettikleri bedenlerine yeniden dönüp bakmalarına olanak sağlarken; dansın dönüştürücü, kuvvetlendirici ve rahatlatıcı doğasından beslenerek katılımcıların iyileşmelerine yönelik bir beden çalışması da sunacak.

Bedeni iç bilincin sembolleştiği ve kişinin kendi politikasını sürdürdüğü ‘alan’ olarak tanımlayan Tuğçe Ulugün Tuna’nın bugüne dek Türkiye ve dünyada farklı yaş gruplarından katılımcılarla gerçekleştirdiği atölye serisi, yaratıcı ve yapıcı demokratik beden anlayışına ulaşmayı hedeflerken, katılımcıların bedenlerinde bütünsellik kurmalarına ve kinestetik zekayı kuvvetlendirerek rahatlamalarına yönelik bir pratik sunacak.

Tuğçe Ulugün Tuna: var oluşla olan iletişimini beden, hareket ve efor ilişkisi üzerinden kuran çok yönlü bir sanatçı

Ödüllü koreograf, çağdaş dans ve performans sanatçısı, yönetmen, güncel hareket teknikleri ve çağdaş dans sanatı eğitmeni olan ve beden odaklı terapi alanında çalışan Tuna, var oluşla olan iletişimini beden, hareket ve efor ilişkisi üzerinden kurmaktadır. Sanatçı 1983’te ADOB Çocuk Balesi’nde dans etmeye başlamış, 1996’da MSGSÜ Sahne Sanatları Bölümü birincisi olarak mezun olmuştur. 1993’ten beri uluslararası festival, organizasyon ve akademilerde, koreografisini gerçekleştirdiği disiplinlerarası dans ve performans sanatları eserleri ve dans sanatçılığının yanı sıra, çağdaş dans ve güncel hareket teknikleri, hareket terapisti eğitmenliğiyle de yer almaktadır.

Sanatçı, 1993 yılında beden bilimi ve psikosomatik çalışmalara yönelmiş, dansın ve hareketin terapötik etkisini, kinestetik zeka ve farkındalık çalışmalarını ulusal ve uluslararası platformlarda, farklı yaş ve sosyal sınıf gruplarında araştırmaya, uygulamaya başlamıştır. ‘Dans ve İç Bilinç İnzivası’, ‘Aksiyon Stratejisi’, ‘Dans ve Hareket Terapisi’ gibi somatik çalışmalarını da düzenli aralıklarla gerçekleştiren Prof. Tuğçe Tuna, MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı Başkanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Belçika’da doğan sanatçı, İstanbul’da yaşamaktadır.

 

Beykoz Kundura-Sahne : Bir sahneden fazlası

Tarihi 1800'lerin başına uzanan, 2018’den beri de İstanbul’un önemli kültür ve sanat merkezlerinden birine dönüşen Beykoz Kundura’nın çatısı altında kurulan Kundura Sahne, dans başta olmak üzere çağdaş performans sanatlarına odaklanarak yenilikçi ve disiplinlerarası bir alan yaratmayı amaçlıyor.

Eylül’de belgesel tiyatronun tanınmış topluluklarından Rimini Protokoll’un dünyanın farklı şehirlerinde düzenlediği Remote projesini İstanbul’a kazandıran Kundura Sahne, pandemi koşullarından dolayı açılışını bahar 2021’e ertelese de seyircisiyle çevrimiçi etkinliklerde buluşmaya devam ediyor. Hollandalı Theater Advies ve TenBras firmalarının danışmanlığında tamamlanan etkileyici restorasyonuyla dikkat çeken sahne, İtalyan ve Orta Sahne olmak üzere farklı kullanımlara imkân sağlarken, 500 kişiye yakın izleyiciyi ağırlayabilen kapasitesiyle de İstanbul’un performans dünyasına alternatif bir alan olacak.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CEVDET ÇETİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam