reklam
reklam

Yazar Murat Başaran’ın Hapishane ve Mahkeme Filmleri Adlı Kitabı Yayınlandı

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2020, Salı - 10:15   Okunma Sayısı: 91141
Yazar Murat Başaran’ın Hapishane ve Mahkeme Filmleri adlı kitabı okurlarla buluştu. 230 sayfalık kitabı seçkin kitapevleri ve https://www.kitapyurdu.com/ adresinden alabilirsiniz.

Hapishane ve Mahkeme Filmleri, adından anlaşılacağı üzere, sinemanın sıklıkla ziyaret ettiği hapishane ve mahkeme filmleri alt türleri ile âlâkalı, sinema ve hukuk öğrencilerinin faydalanabileceği kapsamlı ve öğretici bir inceleme kitabı.

Sosyal psikolojiden tarihe, hukuktan film müziklerine uzanan yelpazesiyle büyük bir emeğin ürünü olan kitap, yedinci sanata yön vermiş, başyapıt niteliğindeki onlarca filmin ait oldukları alt türler çerçevesinde tekrar değerlendirilmesi ve izleyicilerin bilgilerini tazeleyip zenginleştirmesi için oldukça nitelikli bir eser.

“Sinema, gökkuşağının tüm renklerini barındıran son sanat dalı olarak, yüz yılı aşkın bir süredir yaşamı ve hayallerimizi perdeye taşımaya devam ediyor. Görsel sanatların bu en genç üyesinin yarattığı akımların ömrü kimi zaman on yılı bile bulmazken, çekilen eserlerin bolluğu ve farklı kesimlere hitap etme ihtiyacı ister istemez türlerin sınırlarını genişleterek yepyeni alanlar çıkarıyor karşımıza: Stüdyolar için bir pazarlama taktiği ve tanıtım aracı olmaktan öteye gitmeyen türler, eleştirmenler ve seyirci nezdinde sinemanın dönemsel ve temasal ayrımını sağlayan önemli öğelerdir.”

 

Hapishane ve Mahkeme Filmleri

Yazar: Murat Başaran

Editör: İkikare Ajans

Sayfa: 230

Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CEVDET ÇETİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam