reklam
reklam

Sanatçı öğretmenlerden sergi

Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2020, Salı - 03:02   Okunma Sayısı: 179360
İstanbul’da görev yapan sanatçı öğretmenlerin eserlerinden oluşan karma sergi dün pandemi nedeniyle sanal olarak ziyarete açıldı. Sergide tamamı öğretmenlere ait 73 eser yer alıyor

 

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen ve tamamı öğretmenlerin hazırladıkları eserlerden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor.

ÖĞRETMENLERİMİZİ

KUTLUYORUM

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı “24 Kasım Öğretmenler Günü” sergisi ile ilgili olarak şunları söyledi. “Bu hepsi birbirinden değerli eserlerden oluşan sergiyi gönül isterdi ki öğretmenlerimizle birlikte gezebilseydik. Eser sahibi öğretmenlerimizden eserlerle ilgili bilgiler alabilseydik.

Tüm insanlığı çok kötü etkileyen pandemi süreci nedeniyle sergiyi sanal olarak düzenleyebildik. Müdürlüğümüzün sosyal medya hesaplarından sergimizi çok geniş kitleye yayabilecek olmak biraz olsun üzüntümüzü hafifletiyor.

Burada sergilenen 73 eseri üreten öğretmenlerimizi ayrı ayrı kutluyorum.

Öğretmeni önemli kılan unsurlardan biri de çok yönlü olmasıdır. Sanat bu çok yönlülüğün en önemlisi diyebiliriz. Sanat duyarlılığı olan öğretmen öğrencisinin ruhuna daha farklı dokunabilir. Eserler içerisinde belki öğrencilere dokunuşlar var, gayretleri var, onlarla birlikte yaşadıkları hüzünler var, mutluluklar var, o yüzden bence sanatçı bir öğretmenin eseri de çok özeldir. Bu sergiye ev sahipliği yapan Kadıköy Halk Eğitim Merkezimizin başta müdürümüz Hülya Narsap olmak üzere sergide emeği geçen tüm personeline teşekkür ederim.”

Daha once yapılan planlamaya göre Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’ nde açılışı yapılacak olan Öğretmenler Günü sergisi, pandemi nedeniyle sanal sergiye dönüştürüldü. Sergi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sayfasından ve sosyal medya hesaplarından izlenebilecek.

Sergide farklı branşlarda öğretmenlerin el emeği eserler yer alıyor. Bu öğretmenlerin içerisinde resim veya sanat branşı dışında, coğrafya, matematik, tarih ve fizik gibi farklı branşlarda öğretmenlerin eserleri de   yer aldı.

 

İstanbul’un tüm ilçelerinden öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen sergide 73 eser yer aldı.

 

Sanal serginin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanması nedeniyle öğretmenlerin eserleri daha geniş kesimlere ulaştırılmış olacak.

Sergide Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları öğretmenlerinden Emine Erdönmez’in Maraş işi Türk bayrağı çalışması ve Mine Berdan’ın “Kavuşma” isimli projesinden tarihi yazma desenlerinin su kabağına aktarıldığı çalışması ve aynı zamanda seramik öğretmeni olan Kurum Müdürü Hülya NARSAP’ın da bir seramik eseri yer aldı.

 

“Ev sahipliği gurur verici”

Sergiyle ilgili duygularını aktaran Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap; “Toplumumuzun mihenk taşları, değerli öğretmenlerimizin eserlerinden oluşan sergiyi Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Topluma ışık tutan öğretmenlerimizin sanatla uğraşmaları ve sanatsal eserler ortaya koymaları gerçekten takdire değer. Bu çalışmaları ile aynı zamanda öğrencilere de örnek oluyorlar” dedi.

Sergiyi açılış öncesi gezme ayrıcalığına kavuşmak SONAN Gazetesi olarak bizleri mutlu etti.

Bir insana dokunma, onu daha iyi yetiştirme, hayatına yön verme ve o insanların başarılarından haz alma imkanı başka bir meslekte yok. Bu çok kıymetli ve değerli bir mesleği yerine getiren öğretmenlerimiz ülkemizin büyümesine, kalkınmasına ve kalkınmış ülkeler seviyesine çıkmasına önemli hizmeti olan bir mesleğin mensupları olarak her zaman takdir edilmektedir. Eserleriyle sergiye katılan ve serginin düzenlenmesinde emeği geçer herkese biz de SONAN Gazetesi olarak teşekkür ediyoruz.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam