reklam
reklam

“Okuldayız Üsküdar” projesi büyük takdir topluyor

Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2020, Cuma - 01:18   Okunma Sayısı: 101856
Maltepe Üniversitesi- Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) öncülüğünde ve Üsküdar Kaymakamlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Okuldayız Üsküdar” projesi COVID-19 küresel salgınıyla mücadele günlerinde de hız kesmeden devam ediyor.

 

 

SOYAÇ Müdürü Doç.Dr. Özden Bademci “Eğitimin muhakkak sistem yaklaşımıyla travma bilgisine dayalı disiplinler arası ve kurumlar arası işbirlikleriyle tüm okul anlayışıyla gerçekleştirilmesi, eğitimde öğrencilerin yanı sıra okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin sosyal-duygusal gereksinimlerinin öncelenmesi gerekiyor. Üsküdar Kaymakamlığının desteğiyle İlçe Millî Eğitim, İlçe Sosyal Hizmetler ve İlçe Sağlık Müdürlükleriyle birlikte çalışıyoruz. Eğitime erişimi olmayan çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz”

İstanbul’da okul terki oranının en yüksek olduğu okullardan birinde ve 2019’un Eylül ayında SOYAÇ’ın öncülüğünde başlatılan "Okuldayız Üsküdar" projesi küresel salgın koşullarında yüz yüze ve çevrimiçi faaliyetlerle 25 öğretim üyesinin danışmanlığı ve süpervizyonu altında, lisans ve lisansüstü programlara devam eden 80 üniversite öğrencisinin katılımıyla devam ediyor.

Proje faaliyetleri sınıf öğretmenleri için oluşturulan Psikoloji, Sosyal Hizmet, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Felsefi Danışmanlık, Çocuk Gelişimi gibi farkı disiplinlerden oluşan sınıf ekipleri tarafından sınıf öğretmenleriyle planlanıyor ve hayata geçiriliyor.

SOYAÇ tarafından yüksek risk altındaki çocuk ve gençlerin topluma kazandırılmaları için geliştirilen “bağlanma ilişkisinin tesisi yoluyla akran temelli terapötik yaklaşım” modeliyle çalışmalarını sürdüren SOYAÇ’ın Müdürü Doç.Dr. Özden Bademci, yürüttükleri projeyle ilgili olarak “Eğitimin muhakkak sistem yaklaşımıyla travma bilgisine dayalı disiplinler arası ve kurumlar arası işbirlikleriyle tüm okul anlayışıyla gerçekleştirilmesi, eğitimde öğrencilerin yanı sıra okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin sosyal-duygusal gereksinimlerinin öncelenmesi gerekiyor. Üsküdar Kaymakamlığının desteğiyle İlçe Millî Eğitim, İlçe Sosyal Hizmetler ve İlçe Sağlık Müdürlükleriyle birlikte çalışıyoruz. Eğitime erişimi olmayan çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Sınıf ekiplerinin çalışmalarının kolaylaştırıcılığını Maltepe Üniversitesi’nin Beden Psikoterapisi Sertifikalı Klinik Psikoloji Programına devam eden psikologlar yapıyor.

Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezinin (SOYAÇ) yürütücülüğünde Üsküdar Kaymakamlığı ile birlikte hayata geçirilen projede, Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra Marmara Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Toplum Ruh Sağlığını Geliştirme Derneği ve Üsküdar Romanları Platformu ile de işbirliği yapılıyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam