reklam
reklam

İYİ Parti Kartal İlçe Örgütü Basınla Biraya Geldi

Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2020, Pazar - 13:19   Okunma Sayısı: 140331
İYİ Parti, Kartal İlçe Örgütü kongre sürecinin tamamlanmasının ardından çalışmaları artırarak adeta gaza bastı. Ülke genelinde saha çalışmalarını hızlandıran parti, bu yeni dönemde siyasette daha aktif olacaklarının sinyallerini verdi.

İstanbul’da İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Pendik Salman Et Restaurant’ ta düzenlenen bir kahvaltı organizasyonunda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı ve İYİ Parti Kartal Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladılar.

Toplantıda, partinin ileriki dönem faaliyetlerinden bahseden Başkan Onbaşılı, CHP ile girdikleri Millet İttifakı’nın ilkelerinden asla taviz vermeden iktidara yürüyeceklerini belirtti.

Onbaşılı, konuşmasına başlarken, geçtiğimiz günlerde koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden İYİ Parti Kurucu Üyesi ve İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı’yı anarak başladı ve “Kendisine Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” dedi.

İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı “İYİ Parti, demokrasi talebiyle kurulmuş bir partidir. Demokrasiyi içselleştirmiş ve şu anda Türkiye’de en doğru uygulayan bir partidir. ‘Türkiye İYİ Olacak’ sloganı ile girdiğimiz kurultayımızdan sonra ‘Millet Bizi Çağırıyor’ sloganımız ile devam ediyoruz . İşte bu nedenle İYİ Parti Kartal ailesi olarak birçok konuda sahnede olacağız.”

Partinin, İstanbul İl Başkanlığı’nın kurultayından sonra yeni bir divan ile siyaset yaptığını belirten Onbaşılı sözlerine şöyle devam etti , “İYİ Parti Kartal ailesi olarak birçok konuda sahnede olacağız. Türkiye’nin geleceği için yatırımlar yaptık. Seçimler geçirdik. Türkiye’nin aktif siyasetine niteliği artmış kadrolar ile devam ediyoruz. Bu toplantıyı özellikle büyük kurultayımızı tamamladıktan sonra gerçekleştirmek istedik. Çünkü tabanımızın tercihlerini görmek istedik. Kurultayımızdan sonra yönetim kadrolarımızın bize verdiği mesajı doğru okuyarak faaliyetlerimize devam etmek istiyoruz. İYİ Parti, demokrasi talebiyle kurulmuş bir partidir. Demokrasiyi içselleştirmiş ve şu anda Türkiye’de en doğru uygulayan bir partidir. ‘Türkiye İYİ Olacak’ sloganı ile girdiğimiz kurultayımızdan sonra ‘Millet Bizi Çağırıyor’ sloganımız ile devam ediyoruz” diye konuştu.

İYİ Parti olarak, Genel Başkan Sayın Meral Akşener önderliğinde yeni kadroyla yeni bir döneme girdiklerini belirten Onbaşılı, “Biliyorsunuz, bizi yerel seçime sokmamaya çalıştılar. Biz CHP’den 15 milletvekili alarak seçimlere girme hakkı kazandık. Biz de bu özveriye karşılık olarak CHP adayını kayıtsız şartsız destekleyerek cevabını verdik. Türkiye siyasetine bir alternatif yaratarak, İYİ Parti sahalardadır. Yeni dönemde Genel Başkanımız’ın hızına yetişmemiz adına, ilçe teşkilatı olarak biz de yeni yapılanmamızı ortaya koyuyoruz. Adalet, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve güçlendirilmiş parlementer sistem mücadelesi olarak, dört başlıkta bu yeni dönemi açıklayabiliyoruz. Genel başkanımız, kurultayımızdan önce halkın içine inerek, milletin, esnafın, STK’ların derdini dinleyerek, toplumun her kesimini dinleyerek bunu yapmaya başlamıştı. Bizler de daha aktif olarak sokakta sizlerle daha sıklıkta karşılaşıyor olacağız. Türkiye’nin önünü açacak, Cumhurbaşkanı olarak görmek istediğimiz Meral Akşener’in de tarif ettiği şekliyle, Anayasamızın ilk dört maddesi ile sorunlu olmayan herkese İYİ Parti’nin kapıları açıktır” ifadelerini kullandı.

Şu an Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olduklarını söyleyen Onbaşılı sözlerini şöyle devam etti: “Hedefimiz olası bir erken genel seçime ikinci büyük parti olarak girmek. Eğer seçimler zamanında olacak gibi bir irade ortaya çıkarsa da 2023’te birinci büyük parti olarak yürümek istiyoruz. 23 Haziran’da İstanbul seçiminde verilen tepki oyları, bunun hiç de zor olmadığını bize gösteriyor. Şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan ötürü çığ gibi büyüyen tepki oylarını kalıcı hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizler İYİ Parti olarak toplum için siyaset yapıyoruz. Asla toplumu kutuplaştırmayacağız. Belirli zorluk ve imkânsızlıklar elbette ki var… Ama Türk milleti bunları aşmanın tarih boyunca bir yolunu bulmuştur ve bulmaya da devam edecektir. Türk toplumunun bir çatı altında toplanıp adaletsizlik ve eşitsizlikle mücadele etmesinden yanayız. Bu mücadeleyi yerine getirmek için de çatımızı Millet İttifakı içerisinde oluşturduk ve bu ittifakı inatla devam ettirmek kararlılığındayız. İki farklı tüzel kişiyiz, iki farklı siyasi partiyiz. Fakat ana hedefimiz, Türkiye’yi aydınlığa çıkarmaktır. Kutuplaştırılmış Türkiye’de, iki farklı mahallede büyümüş, farklı ideoloji ile yetişmiş, farklı fikir dünyasına sahip yurttaşların birlikte çalışabileceğini gösterdik. Bu başarının içinde benim ve arkadaşlarımın da bulunması bana ayrıca gurur veriyor.”

“Geçtiğimiz yerel seçimlerde, ekonominin büyük olduğu şehirlerde alınan başarının Millet İttifakı’nın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Yerel seçimlerde aldığımız başarı Kartal’a da yansımıştır. Seçilen adayımızın başarılarının devamı için bu ittifakı devam ettirmek istiyoruz. İYİ Parti’nin, Cumhur İttifakı’nda olduğu gibi, diğer tarafın koltuk değneği olmak gibi bir amacı yoktur. Bizler hizmet etmek için varız ve elimizden ne geliyorsa yapacağız”

Türkiye normalleşmeden, ideoloji tartışmanın anlamsız olduğunu belirten Fuat Onbaşılı, “Hukukun üstünlüğü tesis edilmeden, ifade özgürlüğü sağlanmadan hangi siyasi fikri tartışacağız? Demokrasi ve parlamenter sistem geri döndüğünde bu iki farklı ideoloji hizmet yarışına gireceklerdir. Halkımızın gözünde seçim kazanmak için ittifak yapmış bir parti olarak görülüyoruz. Ama artık bu ilkeler ittifakına dönüşmüş olup, Türkiye’yi aydınlığa çıkaracak ve önünü açacak yegâne yapı olmuştur. Geçtiğimiz yerel seçimlerde, ekonominin büyük olduğu şehirlerde alınan başarının Millet İttifakı’nın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Yerel seçimlerde aldığımız başarı Kartal’a da yansımıştır. Seçilen adayımızın başarılarının devamı için bu ittifakı devam ettirmek istiyoruz. İYİ Parti’nin, Cumhur İttifakı’nda olduğu gibi, diğer tarafın koltuk değneği olmak gibi bir amacı yoktur. Bizler hizmet etmek için varız ve elimizden ne geliyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

Kartal Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında bir değerlendirmede bulunan Başkan Onbaşılı: “Biz Kartal Belediyesi’nin başarılı olmasını istiyoruz. Eşe, dosta, yandaşa kaynakların aktarılması değil, toplumun her kesimine eşitlik ilkesinde hizmetlerin ve avantajların aktarılmasını istiyoruz. Akraba, eş, dost kayırmacılığı asla istemiyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel, CHP Üyesi, ittifak üyesi bir belediye başkanıdır. İlerleyen zamanda bir İYİ Parti üyesi de tercih edilebilir. Bizim için önemli olan hangi parti üyesi olduğu değil, ittifakın ana ilkesine ne kadar sahip çıktığıdır. Millet İttifakı adayları, başarılı olmaya mahkûmlardır. Açıkça belirtmek isterim ki İYİ Parti Kartal referansıyla Kartal Belediyesi’nde hiçbir istihdam yapılmamıştır. Bu bizim tercihimizdir. Bize yakın olan hiçbir isim üzerinden ihale gibi bir talep geliştirmedik. Kartal Belediyesi yönetimini serbest bırakarak hizmet yönetim süreçlerini tamamlamasını bekledik. Bir buçuk yıllık hizmet sonrasında Kartal Belediyesi’nin hesap verebilir durumda olmasını istiyoruz. Bu durumu, Türkiye’nin ihtiyacı olan bir demokrasi fırsatı olarak görmelerini istiyoruz” dedi.

Hedeflerinin önümüzdeki seçimlerde yüzde 51’i yakalamak olduğunu belirten İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı “Bizim performans kriterlerimiz uygulama üzerindedir. Bizler uygulamada yapıcı eleştiriler yapmak zorundayız. Yavaş ve hantal bir uygulama şekli tespitlerimiz arasındadır. İttifak belediyesi hızlı olmak zorundadır. Bu ittifak ile önümüzdeki seçimde yüzde 51’i yakalamak istiyoruz. Bu eleştirileri yaparken, derdimiz Kartal’da bir rant kavgası yaratmak değil, tüm imkanları Kartallılar’a ulaştırarak Türkiye’yi ayağa kaldırmaktır. İmkânların adaletli bir şekilde paylaşılması adına gerekirse kavga da etmek zorundayız. Yeni dönemde iyi yapılan işleri alkışlarken, kötü yapılan hizmetleri elbette ki eleştireceğiz. Genel durumlarını takip edeceğiz, gerekirse yol göstereceğiz. Kendi üyelerimiz de dâhil olmak üzere anketler yapacağız. Amacımız her ay İYİ Parti Kartal üyesi olan herkese ‘Belediyenin hizmetlerinden memnun musunuz?’ diye sormak. Bu çıktılarla CHP İlçe Başkanımız ile bunları değerlendireceğiz. Gerekirse uyarılarımızı yapacağız. Bunu bir hizmet olarak görüyoruz ve İYİ Parti şu anda bunu üstlenmiş durumdadır.

Gerekirse muhalefet yapmaktan çekinmeyeceğiz. Çünkü İBB’deki gibi partizanca kadrolaşmış bir yapı yok. 25 yıldır hastalıklı bir zihniyet ile yönetilmiş bir belediyemiz yok. Eğer Kartal Belediyesi, İBB’nin önüne geçemezse bizce başarısız sayılacaktır. Çünkü İBB’nin zorlukları daha fazladır. Ama Kartal Belediyesi istediği iradeyi ortaya koyabilir, biz de destek oluruz” ifadelerini kullandı.

Belediyecilikte zaman zaman kaynak yetersizliğinden şikâyet edildiğini belirten Onbaşılı, “Bir CHP Belediyesi, kaynak yetersizliğinden şikâyet edemez. İlk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk olan bir parti, imkânsızlıklardan, yokluklardan şikâyet edemez. Mutlaka o imkânı yaratır. İttifak ortağı olarak da biz gereken desteği vermek zorundayız. İttifak olarak, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişe engel olabilecek her zihniyetin karşısında durmaya kararlıyız” dedi.

 

İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı basın mensuplarının sorularını cevapladı

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fuat Onbaşılı şunları söyledi:

Kadrolaşma ile ilgili yönetilen bir soru üzerine Onbaşılı “Kartal Belediyesine vermiş olduğumuz bir kadro yok. Ama tabanımızdan bir talep var. Yok desek kimseyi inandıramayız. Kendilerine talepleri ilettik ama üstelemedik. Daha çok kendi tabanımızı teskin ettik. Yeni dönemde bu böyle olmayacak. Çünkü ortak olamadığınız ittifaka oy veremezsiniz. Bunun için ortaklığı güçlendirmek zorundayız. Bir süreç yönetimi yaptık. Çünkü İBB Başkanı yenidir, Kartal Belediye Başkanı yenidir. Gelen talepleri ulaştırdık. Bunu yaparken de Gökhan Başkana da fırsat vererek, ittifakın ruhuna ters düşecek baskı unsurlarına başvurmadık.” Diye konuştu.

İYİ Parti’nin anketlerdeki durumu hakkında sorulan soruya Onbaşılı şu cevabı verdi :

“Genel merkezimiz tarafından yapılan araştırmalar ve Eylül ayında mahallelerde kurduğumuz stantlarda kayıtlı üye sayımız ile geçmiş dönem sayıları arasında çok ciddi fark var. Sokakta insanımızın bize olan teveccühleri katlanarak büyüyor. Partimiz yükseliyor. Onun için bugün bir seçim olsa biz üçüncü büyük parti olarak çıkarız.”

Başkan Onbaşlılı İYİ Parti’ye katılımlar hakkında sorulan soruya “İYİ parti etkili bir siyaset anlayışı gösteriyor. Biz, üst yönetim kadroları demokrasi ihtiyacından dolayı MHP’den ayrılarak kurulmuş bir partiyiz. Ancak Türkiye’de bir umut kaynağına ihtiyaç vardı. Parti kurulduğundan bu yana hem CHP’den hem AK Parti’den ve diğer partilerden katılım alıyoruz. Hatta Türkiye Komünist Parti’den istifa edip İYİ Parti’ye katılmış bir arkadaşımız da var. Dediğim gibi Anayasa’nın ilk dört maddesi ile sorunlu olmayan herkese kapımız açık. İYİ Parti bir ideoloji partisi değildir. İYİ Parti, bir kitle partisidir ve hedefi iktidardır. Kartal özelinde söylersek, en yoğun olarak AK Parti ve CHP’den katılım alıyoruz.” cevabını verdi.

İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, CHP ve İYİ Parti’nin oluşturdukları Millet İttifakının “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi “ talepleri için yöneltilen bir soruya ise şu cevabı verdi.  

“Parlamenter sistem, yasamanın bağımsız olduğu bir sistem. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ise yasamanın güçlü olduğu bir sistemdir. Biz bugün Türkiye’de yasama, yürütme ve yargının birbirinden ayrı bir el olduğunu düşünmüyoruz. Biz bugün Türkiye’de yasamayı KHK ile Cumhurbaşkanlığı’nın kullandığını düşünüyoruz. Yürütmenin kamu üzerinde ciddi bir tahkim oluşturduğunu, milletvekillerinin mesul olduğu halkı doğru temsil edemediğini düşünüyoruz. Yargının bağımsız kalabildiğini düşünemiyoruz. Geçmişteki parlamenter sistemin de aksaklıklarını yok ederek, yürütme, yargı, yasamanın tam olarak birbirinden ayrışmış bir parlamenter sistem diyoruz ve başına güçlendirilmiş ekliyoruz.”

İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı Kartal Belediyesine yönelik eleştirilerin millet ittifakına olabilecek olası etkileri hakkında sorulan soruya ise “Gökhan Başkan ile hiçbir özel sorunum yok, aksine çok iyi anlaşıyoruz. İletişimimiz çok kuvvetli. CHP İlçe Başkanı ile de dostuz diyebilirim. Biz CHP ile ilişkilerimizi daha da fazla güçlendirmek istiyoruz. Bizim eleştirisel tutumumuz Kartal Belediyesi’nin lehine olabilir. Bu eleştirileri Gökhan Başkan özelinde algılamamak gerekir.” cevabını verdi.

Onbaşılı “Kartal Belediyesine, ilçedeki sorunları çözmeye yönelik önerileriniz neler oldu? “ şeklinde yöneltilen soruya ise “Kartal Belediyesi’ne öneri mahiyetinde iki proje verdik. Toplumsal sorumluluk ve istihdam artırıcı bir proje hem de pandemiyle alakalı öneri mahiyetinde proje verdik. Ancak takibini serbestliği sağlamak adına yapmadık. Ama yeni dönemde proje ortağı olarak takip edeceğiz. Gökhan Başkan genç ve değerli bir kişi. Belediyecilikte benden tecrübeli. Benim de özel sektörde 23 yıllık bir tecrübem var. Bu tecrübeyi ona aktarmam lazım.” cevabını verdi.

İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı ve Yönetim Kurulu Üyeleri toplantının sonunda toplu bir fotoğraf verdiler.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: TUĞBA YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam