reklam
reklam

Bir Karavanım Olsun Yeter Bana

Eklenme Tarihi: 31 Temmuz 2020, Cuma - 00:26   Okunma Sayısı: 186752
Son bir kaç yıldır mevsimler değişti ne bahar bahar gibi ne de yaz yaz gibi...

Bu sene bahar ayı oldukça yağmurlu ve serin geçti. İlkbaharı sanırsın sonbahar, bazen öyle soğuk oluyor ki sanki yaz gelmeden kış gelmiş gibi hatta bazı zamanlar öyle üşüdük ki ‘’bu sene yaz gelmeyecek galiba’’ dedirtti  bizlere. Neyse ki korkularımız boşa çıktı ve yaz mevsimi ani sıcaklık artışı ile yüzünü gösterdi ve son 50, 60 yılın en sıcak yazı olacak söylentileri dolaşır oldu hava durumu sohbetlerimizde. Aşırı sıcaklardan adeta erime noktasına gelen bizler bu sefer de ‘’offf bu sıcaklar ne böyle?’’ deyip durduk üşüdüğümüz günleri unutarak. İnsanoğlu işte memnuniyetsizlik  yapışmış yakamıza bir kere soğuk desen olmuyor sıcak desen beğenmiyor...

Neyse artık yazın ortalarını geçtiğimiz şu günlerde, sıcak günler ve bunaltıcı hava ile tatil planları yapılmaya başlandı. Bu yıl pandemi sebebi ile okulların kapalı olmasını fırsat bilen ve  memleketlerine erken akın edenler ve de  bayram tatilini değerlendirenler yazın keyfini çıkarıyorlar. Çalışan kesim var ki onlar da ben gibi belli bir dönem yapacakları tatili en güzel şekilde değerlendirmenin planlarını yapıyorlardır eminim.

Benim ve benim gibi bir çok kişinin de  hayali olduğunu bildiğim ama bir türlü gerçekleştiremediğim ve belki de hayal olarak kalacak bir tatil alternatifinden bahsedeceğim bu gün sizlere; karavan tatilciliği.

Bir kaç yıldır insanların daha çok üzerinde durduğu ve daha fazla yer görme imkanı ile gençlerin daha çok tercih ettiği yada emekli kesimin ''bir karavanım olsun, dünyayı gezeyim'' hayali ile edindiği karavan tatilciliği bu yıl daha bir önem kazandı. Ülke olarak yaşadığımız pandemi dolayısı ile 4, 5 aya yakın evlerimizde kaldık ve ortalık biraz sakinleştiğinde yine tedbiri elden bırakmadan kısa da olsa bir tatil yapıp nefes almak isteyenleri bu sefer de ''nerede güvenli tatil yapabilirim'' düşüncesi  sardı.  Anne, baba ve çocuklarınından oluşan çekirdek aile olarak  çıkılan tatillerde  aileler bu yıl ki pandemi nedeni ile  endişeli bir şekilde ''nerede daha güvenli bir tatil yapabilirim'' düşünceleri ile otellere alternatif olarak güvenliği evinizin konforunda ve hijyeninde ve o alanda sadece kendinizin olacağı karavan tatilciliğine yönelmişlerdir. Haklı değiller mi sizce de?

Şöyle arabanızın arkasına takılı bir karavan yada tamamı karavan olan bir araçla evinizin konforunda doğanın içinde seyahat etmeyi istemez miydiniz? Üstelik de daha sağlıklı ve hijyenik. Kim istemez ki. Ben hala istiyorum ama ya kısmet :)

Yaz tatillerinde ya da bir sonbahar gezisinde bir otele bağımlı kalmadan karavanınız ile farklı noktalara yolculuk yaparak doğanın bilmediğiniz ve görmediğiniz yerlerini keşfetmek, bir tepede karavanınız önündeki sandalyenizde kahvenizi yudumlarken güneşin batışını izlemek ya da  gece yıldızların altında elinizdeki kitabı okurken belki de şehirde rastlayamayacağımız ateş böceklerinin danslarına şahit olmak muhteşem olmaz mı acaba? Artık şehirlerde ateş böceklerini  ve ağustos böceklerini göremediğimiz için bu fikir bile şimdiden heyecanlarndırdı beni. Yaz tatillerini planlarken  bunu ev konforunda gerçekleştirmek isteyenler tercihlerinizi karavandan yana kullanabilirsiniz. Ha bu arada karavan ile tatile çıkacak arkadaşlar var ise size bu tatilinizde eşlik etmeye hazırım:)

Karavan tatilciliği demişken şimdi size karavan çeşitlerinden bahsedeyim.

Karavan çeşitleri motokaravan ve çekme karavan olarak ikiye ayrılıyor. Motorlu bir araç tarafından çekilene çekme karavan, üzerindeki aracın gücüyle hareket edenlere ise motokaravan denmektedir. Çekme karavanlar sundukları maliyet avantajı, isteğe göre tasarlanabilir olmaları ve uzun süreli konaklamalarda konfor sağlamaları nedeniyle daha fazla kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Hareket kabiliyeti, pratik ve kolay kullanım arayanlar ise tercihlerini motokaravandan yana kullanıyor. Türklerin tercihi ise çekme karavandan yana imiş.  Ayrıca yalnız tatil yapmak yada şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin de tercihi karavan türizminden yana olduğu için ve de satın almak yerine  karavan kiralayarak tatil yapmak isteyenlerin artışı ile  son zamanlarda karavan kiralayan şirketlerde de artış görülmüş olup bunların büyük kısmı  İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Sakarya gibi kentlerde hizmet veriyor.

 

Hepimize sağlıklı, bol gezmeli keyifli tatiller dilerim.

Kaynak: ÖZEL
Editör: EMİNE KALYONCU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam