reklam
reklam

ATAŞEHİR BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI – TEMMUZ 2020 II BÖLÜM

Eklenme Tarihi: 24 Temmuz 2020, Cuma - 10:42   Okunma Sayısı: 195526
Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Uğurcan Demir Meclis Oturumunda Anıldı

yaşlı dinlemeden Covid-19 pandemisi çok sayıda genç sayıda insanın hayatını kaybetmesine, ailelerine ve sevenlerinin üzülmesine yol açtı. Bunlar içinde sağlık ordumuzun çok değerli kahramanları olan doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarımızın yanı sıra sanat, spor,iş,siyaset ve akademi dünyasından dünyaca önemli isimleri de pandemi döneminde ölüm haberleri bizleri derinden sarstı.

Hele ki gençlerin ölümüne ayrıca üzüldük. Bu gençlerden birisi de Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Uğurcan Demir 2019’daki yerel seçimlerde CHP’den belediye meclis üyeliğine seçilen Demir’in babası Kenan Demir de 2014-2019 tarihleri arasında Ataşehir Belediyesi 2014-2019 Dönemi Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunmuştu. Covid-19 belirtileriyle gittiği hastanede gözlem altına alınan 27 yaşındaki genç mimar ve belediye meclis üyesi Uğurcan Demir bir süre sonra yoğun bakıma alınmış, doktorların tüm cabalarına rağmen 13 Nisan 2020’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mart’tan sonra ilk kez toplanan Ataşehir Belediyesi Belediye Meclisi ‘nin Temmuz ayının ilk toplantısında 27 yaşında hayatını kaybeden Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Uğurcan Demir’in çiçeklerle süslenmiş resmi salonun girişine konuldu. Toplantıya Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Meclis Başkan Vekili Sevgi Uluğ, ve belediye meclis üyeleri katılım sağlarken; belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri , basın mensuplarıyla CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, yönetim kurulu üyeleri CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, CHP Ataşehir Gençlik Kolları Başkanı Erdi Açıkgül ile partililer de izleyici olarak katıldılar.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Meclis 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ, CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, AK Parti Grup Başkanı Av. M. Naim Yağcı, İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul, MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya ve AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı yaptıkları konuşmalarla Uğurcan Demir’i andılar

Meclis çalışmalarına geçmeden önce 27 yaşında hayata veda eden genç katip üye Uğurcan Demir için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından parti grup sözcüleri Uğurcan Demir ile ilgili duygularını meclis toplantısında paylaştılar.

Yapılan konuşmalarda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Meclis 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ, CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, AK Parti Grup Başkanı Av. M. Naim Yağcı, İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul, MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya ve komisyonda birlikte son çalışmayı yapan AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı 27 yaşında hayatını kaybeden Uğurcan Demir ile ilgili olarak şunları söylediler.

Battal İlgezdi (Ataşehir Belediye Başkanı) ; “Uğurcan Demir arkadaşımız bildiğiniz üzere meclisimizin en genç üyesiydi. Kendisi bu hastalığa yakalandığı 4’ncü gününde hastalığını öğrendim. Ve bir gün sonrasında hastaneye yatırdık. Sürekli kendisiyle ilgilendim ve son ana kadar kendisinden haber alıyordum. Kendisini çok gençte kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Özellikle bu süreçte hükümetimize, Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreci çok başarılı yürüttüler. Hem şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum. Buradan özellikle sağlık çalışanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Zorlu koşullarda mücadele ve emek veriyorlar. Onlardan şehit olan sağlık çalışanlarımız var. Şehit olan sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Pandemi sürecinde tüm siyasi partilerimiz, belediye başkanlarımız, arkadaşlarımız elinden geldiğince en iyi şekilde yönettiler. Hükümetimize yardımcı oldular kendilerine teşekkür ediyorum. Herkes maske, hijyen kurallarına dikkat etmeli. Sağlığınızı ve çevrenizin sağlığını düşünün”

Sevgi Uluğ (Meclis 1. Başkan Vekili); “Pandemi döneminde genç arkadaşımız Uğurcan Demir’i kaybettik. Bugün “O” yok ;ama biz toplantıyı açıyoruz. Gerçekten çok zor ve acı günler geçirdik. Allah rahmet eylesin.”

İlhami Yılmaz (CHP Grup Başkanı); “Uğurcan Demir kardeşimizi Koronavirüs nedeniyle vefatından duyduğumuz acıyı ifade etmek istiyorum. Allah rahmet eylesin. Genç yaşta kaybettiğimiz bu kardeşimizin mekânı cennet olsun. Yakınlarına ve ailesine sabırlar diliyorum. Hakikatten yüreğimiz yanıyor.”

Av.M.Naim Yağcı (AK Parti Grup Başkanı); “Meclisimizin acı kaybı dünyayı saran salgın hastalık pençesinden kurtulamayan hepimizi derin üzüntüye boğan Uğurcan kardeşimize Rabbim ’den rahmet diliyorum. Acılı ailesine, sevenlerine, CHP camiasına, Ataşehir Belediyesi ve Belediye Meclisimize başsağlığı ve sabır diliyorum”.

Oğuz Sarul (İYİ Parti Meclis Üyesi); “13 Nisan günü büyük bir üzüntü ile genç yaşta hayatını kaybeden can kardeşim kıymetli meclis üyemiz Uğurcan Demir’e; Genel Başkanım Meral Akşener, partim ve şahsım adına Allah’tan rahmet, ailesine ve CHP ailesine sabırlar dilerim. Güler yüzüyle samimiyetiyle her zaman kalbimizde yaşayacaktır.”

Hakan Arıkaya( MHP Meclis Üyesi) ; “Yaklaşık 4 aylık bir zaman diliminde dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran COVID 19 salgını birçok can kaybına neden olmuş ve genç meclis üyemiz, mesai arkadaşımız Uğurcan Demir ’i bu salgında kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. CHP grubuna ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Uğurcan kardeşimizin mekânı cennet olsun.”

Fatih Kayacı(AK Parti Belediye Meclis Üyesi) ; “Şansız bir dönemi yaşıyoruz. Aslında en büyük şansızlık Uğurcan Demir kardeşimin aramızdan ayrılması oldu. Çalışmalarımızda kendisine bir teşekkür borcum var demiştim. Ocak ayından Mart ayının sonlarına kadar bu binada birlikte denetim komisyonunda görev yaptık. Şunu söylemek istiyorum. Keşke tanımasaydım da bu kadar çok üzülmeseydim diyebildiğim arkadaşlarımdan bir tanesi. Cana yakınlığı, samimiyeti, sohbeti bende derin izler bıraktı. Biz 27 Mart’ta kadar birlikte çalıştık. Ayrıldığımızda test yaptırdığını benimde test yapmam gerektiğini söyledi. İki gün sonra tekrar arayarak uyardı ve biraz vicdan azabı çekiyorum dedi. Varsa söyle dedi ve bir daha da görüşemedik. Kendisini çok sevdim. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Ben her kızdığımda bana derdi ki, bana teşekkür eder misin derdi. Evet; buradan binlerce kez teşekkür ederim kardeşime.”

Genç yaşta aramızdan ayrılan Uğurcan Demir’in yerine belediye meclis üyeliğine CHP’li İsmail Tan seçildi

Meclis üyesi Uğurcan Demir’in vefatı sonrasında yerine CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı yedek listede 1.sırada bulunan İsmail Tan seçildi. Meclis Başkan Vekili Sevgi Uluğ, CHP ve AK Parti grup başkanları Tan’a hayırlı olsun temennisini ilettiler. İsmail Tan temenniler için teşekkür dileklerinde bulundu ve Demir için taziyelerini iletti.

Bu arada Meclis Üyesi ve Meclis Divan Kâtibi Asil Üyesi Uğurcan Demir’in 13.04.2020 tarihinde vefat etmesi nedeni ile boşalan Meclis Divan Kâtibi Asil Üyeliğine yeni üye seçimi gerçekleştirildi. CHP Grubunun teklifi ile Uğurcan Demir’in yerine divan kâtipliğine Arif Kuşçu oybirliğiyle seçildi. AK Parti Grubu Uğurcan Demir’e saygı amacıyla aday çıkarmadı.

Ataşehir Belediye Meclisi Meclis Komisyon ve Encümenleri Belirlendi

Belediye Encümenliğine CHP Grubu Oğuz Sarul, Cengiz Kayayurt ve Kudret Arslan’ı önerirken, AK Parti grubu ise Şerafettin Ay’ı önerdi. CHP Grubunun Oy çokluğu ile Belediye Encümenliğine CHP Grubu’nun üyeleri Oğuz Sarul, Cengiz Kayayurt ve Kudret Arslan yeniden encümen seçildi.

Meclis İhtisas Komisyonlarının teşekkülü ve sayılarının belirlenmesi AK Parti grubunun ve MHP’nin muhalefetine rağmen aynı isimlerle komisyonların devam etmesine yeni üyelerin seçilmesine karar verildi.

Meclis İhtisas Komisyonlarına üye seçimi kapsamında 10 komisyona 3’ü CHP, 2 ‘si AK Parti olmak üzere toplam 5 üye seçimi açık oylama ile gerçekleşti.

Yapılan açık oylamada 9 komisyona seçilen üyeler oybirliğiyle seçildiler. Ancak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ”’na karşı oldukları söyleyerek önerileri kabul edilmeyen AK Parti Meclis Grubu komisyona üye vermeyerek oylama sırasında dışarı çıktılar ve oylama sonrası tekrar gruptaki yerlerini alarak kalan diğer maddelerin görüşmelerine katılım sağladılar.  

Komisyona seçilen üyeler şöyle gerçekleşti:

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU

  1. Sadık Semih Kayhan
  2. Cemal Şerifoğlu
  3. Abubekir Bozkızıl
  4. Haluk Sadıkoğlu
  5. Şerafettin Bal

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

1.Birkan Birol Yıldız

2.Vedat Akyol

3.Ertuğrul Baysal

4.Fatih Kayacı

5.Bayram Varol

HUKUK KOMİSYONU

1.İnan Bektaş

2.Kurtulus Özaydın

3.Sabahattin Barış

4.Mustafa Naim Yağcı

5.Salih Kızılhan

TARİFE KOMİSYONU

1.Şeref Uzun

2.Zekeriya Angi

3.İsmail Tan

4.Esma Ersin

5.Erdal Kaya

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU

1.Selami İğrek

2.Zekeriya Angi

3.Sabahattin Barış

4.İdris Taşkın

5.Erdal Kaya

 

EĞİTİM, KÜLTÜR VE GENÇLİK KOMİSYONU

1.Ekrem Köse

2.Arif Kuşçu

3.Duran Acar

4.Veli Arslan

5.Şerafettin Ay

AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU

1.Kurtuluş Özaydın

2.Şeref Uzun

3.Tugba Dönmez

4.Merve Çamoğlu

5.Erdem Konak

KADIN VE SOSYAL YARDIMLAŞMA KOMİSYONU

1.Tuğba Dönmez

2.İsmail Tan

3.Ertuğrul Baysal

4.Esma Ersin

5.Merve Çamoğlu

ENGELLİLER KOMİSYONU

1.Sebahattin Barış

2.Seref Uzun

3.Selami İğrek

4.Erdem Konak

5.Şerafettin Ay

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU

  1. Tuğba Dönmez
  2. İsmail Tan
  3. Vedat Akyol

AK Parti komisyon üye isimi vermedi. Böylece komisyonda iki üyenin isimi boş kaldı.

Komisyonların seçiminden sonra gündemdeki diğer maddelerin ilgili komisyonlara havalelerine oybirliğiyle karar verildi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam