reklam
reklam

TÖHOB Sektör İçin Cabalarını Artırarak Sürdürüyor

Eklenme Tarihi: 3 Temmuz 2020, Cuma - 11:52   Okunma Sayısı: 152908
Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği -TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş ve TÖHOB yönetim kurulu sektörün sorunları ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş’tan, sektörün kazanımları hakkında güncel bilgiler

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Ercan Soydaş ve yönetim kurulu üyeleri , Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı- Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç’u makamında ziyaret ederek, TÖHOB tarafından ücretsiz taşımalar ile ilgili iletilen taleplerin son durumu hakkında bilgi aldılar.

TÖHOB yönetim kurulu ; daha sonra Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Merkezine giderek, TBB Genel Sekreteri Birol Ekici ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kazan ile görüşerek, toplu ulaşım sektörü hakkında yapılan çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulundular.

Başkan Ercan Soydaş ayrıca, Maliye ve Hazine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile görüşerek gelir desteği artırılması konusunda bilgi verdi.

65 yaş üzeri ücretsiz taşımalarla ile ilgili olarak yeni bir model üzerinde çalışılıyor

Ziyaretlerin ayrıntıları hakkında Toplutaşım Haber editörü ve gazeteci- yazar Sadi Toygar’a bilgi veren TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş yapılan ziyaretler hakkında şunları söyledi;

’’ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç ile ücretsiz taşıma konusu görüşüldü. 65 yaş üzeri ile ilgili yeni bir model üzerinde çalışılıyor. Engellilerle ilgili istatistikler istendi ve yüzde elli engel oranının altındaki kart sayıları tespit edilecek. Türkiye'de aktif engelli kart kullanan sayısının bir buçuk milyon kişi olduğunu öğrendik. Demek ki usulsüz kullanım çok fazla, Gelir desteğinin arttırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığına gerekli evraklar gönderildiğini söylediler. “

Ücretsiz taşıma konusunda yapılan görüşmenin ardından, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç, engelli sanatçımız tarafından yapılan bir tabloyu, TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş’a hediye etti.

Yakın ilgi, sektör lehine yapılan çalışmalar ve hediye edilen tablo ile ilgili Başkan Ercan Soydaş, Genel Müdür Dr.Orhan Koç’a teşekkürlerini iletti.

TÖHOB Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Toplu Taşıma Komisyonunda yer alacak

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, TBB ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada ise ; ’Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ulaşımla ilgili komisyonlarda TÖHOB olarak bize de yer verecek. Önümüzdeki hafta toplu taşıma konusunda TÖHOB uzmanlarımızla beraber TBB yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. Önceliğimiz toplu taşıma kanunu ve Türkiye genelinde bir standart oluşturmaktır.

 

Toplu taşıma ile ilgili TBB'nde oluşturulan komisyonlara, TÖHOB olarak görüşlerimizi iletme imkânı sağlayan TBB Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz’ diye konuştu.

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, gelir desteği ile ilgili verdiği bilgide ise ; “Maliye ve Hazine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati Beyle ; akşam üzeri bir görüşme yaptık, görüşmemizde gelir desteğinin artırılması ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve sonuç alınacağını belirterek desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi ilettik.” dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİĞERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam