reklam
reklam

Pandemi Sürecini Evinde Köpeğiyle Geçiren 16 Yaşındaki Nisan Uğur’dan “Evde Hav Türkiye”

Eklenme Tarihi: 15 Haziran 2020, Pazartesi - 10:49   Okunma Sayısı: 151198
Dünyayı etkisi altına alan Corona virüsünün (covid-19) tüm kıtalara yayılmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü salgını pandemi olarak ilan etti. Corona virüs vakalarının Türkiye’de de yayıldığını açıklandı. Ardından alınan önlemler çerçevesinde okulların tatil edilmesi ve sokağa çıkma kısıtlamaları da yer aldı. Çocuklarımız uzun bir süre boyunca evlerinde kaldılar.

Bu kısıtlamalarda yeni süreci 9 Haziran Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından kamuoyuna açıkladı. Buna göre; 18 yaş ve altındakiler ebeveynlerin yanında olma şartıyla sokağa çıkabilecekler. Ayrıca; .65 üstü yaşındakiler saat 10 ile 20 arasında dışarı çıkabilecekler.

Nisan Uğur’dan olarak onlarla birlikte yaşayan köpeği Alex’in gözünden Korona günlerini anlatan bir film “Evde Hav Türkiye”

Pandemi günlerini evinde geçiren çocuklarımız arasında yer alan Nisan Uğur ise hayvanların gözünden bu süreci dünyaya anlatabilmek için kolları sıvadı. Evlerinin bir ferdi olarak onlarla birlikte yaşayan köpeği Alex’in gözünden bu süreci anlatan bir kısa film yazdı ve çekti. Bu film, pandemi sürecinde üretilen filmlerden farklı olmayı başardı ve tasmasını virüse kaptıran insanlara mesajını ulaştırdı. Şimdi bu farkındalığı anlatmak için festival başvuruları için yola çıkıyor. Hem de % 100 ev yapımı ve organik bir film olarak…

2004 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Nisan, Nezihe Hasan Kılıç Anadolu Lisesi 10. sınıfta öğrenimine devam ediyor. Ortaokul yıllarında sinemaya karşı merakı başlayan ve saalt bir izleyici olmanın ötesinde filmleri kendisi çekmek isteyen Uğur; ailesinin desteğiyle ilk kısa filmi “Zinko” yu 12 yaşında cep telefonu ile çekti. Çocukluğundan beri yanından ayırmadığı oyuncak köpeği Zinko’nun hikayesi ile 2016 Rotary Kısa Film yarışmasında en genç yönetmen ödülünü aldıktan sonra çektiği “Evde Hav Türkiye” filmi yönetmenin ikinci kısa filmi.

Evde Hav Türkiye’nin Türkçe altyazılı fragmanı https://vimeo.com/426265634 ve https://www.youtube.com/watch?v=gz-GtU07KVE adreslerinden izlenebiliyor ve indirebiliyor.

“Evde Hav Türkiye” Film Künyesi

Yapımcı: Serpil Altın

Müzik: Gülten Taranç

Kamera: Korhan Uğur

Afiş Tasarım: Galip Aksular

Kurgu: Serpil Altın

Süre: 5 dakika

Yapım Yılı: 2020 / Corona Günleri

Türkçe Altyazılı Fragman: (Linkten fragmanı indirebilirsiniz.)

https://vimeo.com/426265634

https://www.youtube.com/watch?v=gz-GtU07KVE

Yazan & Yöneten: Nisan Uğur

Oyuncular: Alex (Köpek Oyuncu)

Seslendiren: Barış Kıralioğlu

Filmin Özeti:

Alex 3 yaşında pekinez cinsi bir köpektir. Ailesi, her gün işe gittikleri için onu evde yalnız bırakır. Fakat bir süre sonra durum değişir. Ortaya çıkan bir virüs sebebiyle sokağa çıkamayan ve evde sürekli kalan ailesiyle yeni bir hayata alışmaya çalışır.



 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ELİF DOĞAN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam