reklam
reklam

Dijital Ortamda Yayınlanan TÜRSAK Senaryo Sohbetlerinin Dördüncü Bölümü Yayınlandı

Eklenme Tarihi: 15 Mayıs 2020, Cuma - 11:36   Okunma Sayısı: 137026
TÜRSAK Vakfı YouTube kanalında sinemaseverlerle buluşan “Senaryo Sohbetleri” programının dördüncü konuğu Ezel, Mucize Doktor gibi ses getiren dizi ve flimlerin başarılı senaristi Pınar Bulut’tu, sürpriz konuğu da Mucize Doktor dizisindeki Ali Vefa karakteriyle milyonların beğenisini kazanan Taner Ölmez oldu. Yönetmen Bora Talat Oyacı’nın moderatörlüğünü yaptığı programa https://www.youtube.com/watch?v=2Cc9xVeDgaI linkinden ulaşabilirsiniz.

Pınar Bulut  “Ali Vefa İle Karşılaşsam Ona Sıkı Sıkı Sarılırdım”

Ezel, Mucize Doktor ve İkimizin Yerine gibi başarılı projelerin senaristi Pınar Bulut; DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğinde hayata geçirilen 4. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kapsamında gerçekleştirilen “Senaryo Sohbetleri” programının dördüncü konuğu oldu. Mucize Doktor dizisi ile efsaneleşen oyuncu Taner Ölmez de program sırasında canlı yayına katılan sürpriz isimdi.

Pınar Bulut, programın moderatörlüğünü yapan yönetmen Bora Talat Oyacı’nın sorularının yanı sıra takipçilerin sosyal medya ve YouTube üzerinden sordukları soruları cevapladı. Pınar Bulut ayrıca TÜRSAK Vakfı Instagram hesabından yapılan çekilişle kendisine canlı yayına bağlanarak soru sorma hakkı kazanan bir sinemaseverin sorusunu da içtenlikle cevapladı.

“İşimin en sevdiğim yanlarından biri karakterler üzerinde çalışmak. Karakteri güçlü bir şekilde kurunca ortaya çıkan dizi veya film de çok güçlü oluyor” diyen Pınar Bulut’un senaristliğini yaptığı “Mucize Doktor” dizisinde başrol karakteri Ali Vefa’ya hayat veren oyuncu Taner Ölmez de canlı yayına katıldı. Ölmez, senarist Pınar Bulut’un daha önce yazdığı bir kısa film senaryosundan etkilenerek bu dizide rol almak istediğini vurguladı ve ekledi: “Dizi benim açımdan adı gibi bir mucize. Evrende böyle bir şeyin dolaşıp bana gelmesi beni çok sevindirdi. Ali Vefa ile bir gün karşılaşsam ona uzun uzun bakar ve sarılırdım”.

Bulut, moderatör Bora Talat Oyacı’nın diyalog yazımıyla ilgili  sorduğu  soruya şu yanıtı verdi : “Diyalog yazmanın en can alıcı noktası çok dinlemek ve dışarıyı çok iyi gözlemlemek. Yazılarımın çoğunu kafede oturup insanların konuşmalarını dinleyerek yazıyorum. Bir karakteri hakkıyla yazmak için onun derisinin altına girmek zorundasın. Yazdığın karaktere sempati duymasan bile empati duymalısın ki yaptığın işte başarılı olabilesin”.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ORÇUN YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam