reklam
reklam

Kadıköy’de Kovid 19 mesaisi!

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2020, Pazartesi - 00:10   Okunma Sayısı: 189134
Kadıköy’deki Halk Eğitim Merkezleri, sağlık çalışanları ve Vefa Sosyal Destek gruplarının maske ihtiyaçlarının giderilmesine destek olmak için maske üretiyor

      Yeni koronavirüs (Kovid 19) salgını tedbirleri kapsamında maskenin her alanda zorunlu kılınması üzerine tüm Türkiye’de bir maske seferberliği başladı. Bir çok resmi ve özel kurum özellikle sağlık kurumları ve Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek gruplarının maske ihtiyaçlarını gidermek için çalışmaya başladı. Kadıköy’de bulunan Halk Eğitim Merkezleri de, maske üretimine destek olmak için Ataşehir Mevlana Meslek Lisesi ve Kartal Sabiha Gökçen Meslek Lisesi ile ortak bir çalışmaya girdi.
       


      Kadıköy, Bostancı, Erenköy Zihnipaşa ve Feneryolu Halk Eğitim Merkezleri’nin gönüllü öğretmen ve kursiyerleri yaklaşık 3 hafta önce maske dikim çalışmalarına başladı. Eğitim Bir- Sen 3 nolu Şube Başkanı Erol Ermiş ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Tüzen maske dikim çalışmalarının yapıldığı atölyeyi ziyaret ederek çalışmalar için öğretmen ve kursiyerlere teşekkür etti Ataşehir Mevlana Meslek Lisesi ve Kartal Sabiha Gökçen Meslek Lisesi; İstanbul Valiliği, Bakanlık Teşkilatı, ÇAPA Tıp Fakültesi Hastanesi, Üsküdar Devlet Hastanesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi, Kızılay, Vefa Sosyal Destek grupları, Milli Savunma Üniversitesi ve Türkiye Maarif Vakfı’nın maske ihtiyaçlarına cevap verirken, kanser tedavisi gören lösemili çocuklar için de maske desteğinde bulunuyor.

     

 

       Kadıköy, Bostancı, Erenköy Zihnipaşa ve Feneryolu Halk Eğitim Merkezleri bugüne kadar Kartal Sabiha Gökçen Meslek Lisesi için 17 bin maskenin dikiş işlemini yaparak teslim etti. Bu süreçte , Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ayrıca Ataşehir Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için 12 bin adet maske dikti. Meslek liseleri, maskelerin büyük bölümünü ücretsiz dikiyor. Çok az bir bölüm için ise masrafları karşılayacak küçük bir ücret alıyor. Ataşehir Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tülay Beyaztaş Oskay, “Bakanlığımızın talimatı ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı'nın talimatıyla Covid 19'la mücadele sürecinde ortaya çıkan maske ihtiyacını karşılamak üzere görevlendirilen Okulumuzda şu ana kadar 150 bin civarında maske ürettik. Süreç devam etikçe maske üretimimiz devam edecek” dedi. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, kurum bünyesinde maske üretimine süreç boyunca devam edeceklerini belirterek, “Şu anda gönüllü öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimizle günde ortalama bin adet maske üretiyoruz. Sosyal mesafeyi korumak için kalabalık gruplarla çalışamıyoruz. Ataşehir Mevlana Meslek Lisesi için maske üretmeye devam ediyoruz. Tüm Halk Eğitimler olarak Kadıköy Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek grupları ile Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze 8 bin adet maske desteğinde bulunduk” dedi.
       

 

 
         Bostancı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cihan Bingöl, “Hayırseverlerin katkılarıyla müdürlüğümüzün aldığı kumaşlarla 7 bin adet daha maske dikip ihtiyacı olan kurumlara hibe edeceğiz. Öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz özveriyle çalışıyor” dedi. Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Ünlüeser, “Müdürlük olarak, usta öğreticilerimizce 4 binvadet maske imalatı gerçekleştirdik.İmalata devam etmekteyiz. Böyle günlerde Halk Eğitim Merkezleri olarak halkımıza hizmet etmekten gurur duymaktayız” dedi. Feneryolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Topaloğlu, “Kurumumuzda öğretmenlerimizle Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne her hafta yaklaşık 1000 maske dikip hizmetlerine sunacağız” ifadelerini kullandı

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam