reklam
reklam

Sancaktepe’de 2019 Yılı İçerisinde 219.942 kg Atık Geri Dönüştürüldü

Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2020, Cumartesi - 10:36   Okunma Sayısı: 126451
Güçlü Ekonomi ve Yeşil Bir Doğa için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında; Sancaktepe ‘de 2019 yılı içerisinde toplam 219.942 kg atık geri dönüştürüldü.

 

Sancaktepe ’de 2019 yılı içerisinde 161.842 kg Kağıt Atık, 34.443 kg Plastik Atık, 1.727 kg Cam Atık, 970 kg Metal Atık, 3910 kg Karışık Ambalaj ve 17.050 kg Diğer Atıklar olmak üzere toplam 219.942 kg atık geri dönüştürüldü.

Sancaktepe ’de 2019 yılının Nisan ayında tüm Kamu Kurumlarında hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi ile ilgili bir açıklama yapan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınarak gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye, yaşanabilir bir dünya bırakılmasını amaçlayan Sıfır Atık Projesinin önemini vurguladı.

Sıfır Atık Projesini hayatımıza ne kadar uygulayabilirsek kaynaklarımızı o kadar yeniden kazanabilme imkânına sahip oluruz diyen Kaymakam Adnan Çakıroğlu, İsrafın önlenmesi için tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi ile atıkların doğaya ve insan sağlığına vereceği zararların azaltılmasını amaçlayan, ayrıca geri dönüşüm ve kazanım bilincinin yaygınlaştırılması konusunda kamu personeli, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik farkındalık oluşturulmasının önemine değindi.

Projenin uygulanması ve yaygınlaştırılması konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Kaymakam Çakıroğlu, Sancaktepe ‘de tüm Kamu Kurumlarında  Sıfır Atık Projesi hayata geçirildiğini söyledi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ-TEVFİK ERK

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam