reklam
reklam

İstanbul Şebinkarahisar Vakfında Avni İşcan’la Devam

Eklenme Tarihi: 1 Şubat 2020, Cumartesi - 10:20   Okunma Sayısı: 157363
İstanbul Şebinkarahisar Vakfı Olağan Genel Kurulu, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Vakıf Başkanı H. Avni İşcan'ın açılış konuşmasından sonra, mütevelli heyetinin önerisi ile divan kurulu başkalığına Av. Hakan Özbay, divan üyeliklerine, Bora Kılıç ve Mustafa Sütçü oybirliği ile seçildi.

Divan Başkanı Hakan Özbay Şebinkarahisar Vakfı Olağan Genel Kurul gündemini okuduktan sonra, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Vakıf Başkanı H.Avni İşcan Şebinkarahisar Vakfının bir yıl içerisinde yaptığı faaliyetlerini anlattığı konuşmasından sonra, tahmini bütçe ve denetim kurulu raporları okunarak ayrı ayrı ibra edildi. Gündem hakkında söz alarak yapılan konuşmalar ve protokol konuşmalarından sonra yeni yönetim ve denetim kurulunun belirlenmesi için aday olacakların divan başkanlığına liste verilmesi istendi.

Tek liste halinde yapılan seçimde, Vakıf Başkanı H. Avni İşcan'ın yenilenen yönetim kurulu listesi kabul edilerek yeni dönem için yetki aldı. Vakıf Başkanı Avni İşçan,en uzun süreli sivil toplum kuruluşu Başkanı olarak kırılması güç bir rekora imza attı. 2000 yılında kurulan Şebinkarahisar Vakfının kurucu Başkanı Hayri Bakıcı bir dönem yaptıktan sonra Avni İşçan Vakıf Başkanı olarak o tarihten itibaren 16-17 yıldır Şebinkarahisar Vakfı Başkanlığını sürdürüyor. İşcan, 2020-2021 yılı faaliyet dönemi ile birlikte STK’lar içinde kırılması güç bir rekora da imza atmış oldu.

Bir sunuş konuşması yapan Başkan İşcan yaptığı sunumda vakfın falliyetlerine yer vererek şunları söyledi ; "Adeta cennetten bir köşe olan bu nadide ülkemizin her yöresi birbirinden eşsiz güzelliklere sahip. Rahmetli Ayten Alpman’ın şarkısında söylediği gibi, havasıyla, suyuyla, taşıyla, toprağıyla bir başkadır benim memleketim Şebinkarahisar.

Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihi, kültürü, doğası, havası, suyu, yetiştirdiği bilim, sanat, devlet adamlarıyla Şebinkarahisar’da bir başkadır bizler için.

Özünde insan olan ve tüm insanlığın mutluluğunu amaçlayan bir sistemler bütünü olan vakıf anlayışı ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

2019 yılında vakfımız adına gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri sizlerle paylaşmak istiyorum

1- 12 Ocak 2019 tarihinde kaymakamlık, belediye ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte organize edilen kar festivaline katılım sağladık. Yine ocak ayında hemşerimiz, gurur kaynağımız İdil BİRET’ in Sarıyer belediye, yeni binasında verdiği konsere katıldık.

2- Şubat ayında ŞEBDER derneğimiz ile birlikte sağlık konulu bir panel yaptık. Prof. Dr. Tayfun YÜCEL, kanser ve kanserden korunma, Prof. Dr. Bengi BAŞER ,kalp ve ritim bozuklukları konusunda üye ve hemşerilerimize vakıf binamızda sunum yapıldı ve büyük ilgi gördü

3- 9 Mart Kadınlar Gününde Prof. Dr. Ayşe Yiğit ŞAKAR, vergi ve geleceğimiz, piyanist Doç. Dr. Elif Gökçe TUĞRUL mesleği ile ilgili sohbet ve bilgilendirme, iş kadını hemşerimiz Belkıs KUTLU, kendi iş yaşamını örnekledi. Kadının iş hayatındaki rolü ve önemi konusunda sunum yaptı, büyük ilgi ve beğeni topladı.

4- Nisan ayında (20-23 Nisan) tarihlerinde Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneğinin organize ettiği ve geleneksel hale gelen Şebinkarahisar’da yapılan divan toplantısına vakıf yönetimi olarak katılım sağladık. Yerel yöneticiler, mülki amirler, siyasi parti yöneticileri, meslek yüksekokulu yöneticileri ile birlikte yöremizin sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili toplantılar yapıldı.

5- Mayıs ayında yine vakıf merkezimizde ŞEB DER derneğimiz ile birlikte kültür ve sanat paneli düzenlendi. Hemşerimiz, karikatürist Mehmet CAĞCAĞ, ebru ve katı sanatçısı Kamuran İŞCAN, TV yapımcı ve oyuncu Erol ERASLAN, kültür ve iktisadi gelişme, kültür ve sanatla halkın refahının artması konularında sunum yapıldı büyük ilgi gördü.

6- Haziran ayında, Şebinkarahisar sivil toplum kuruluşları ile çekül vakfında, tarihi kentler birliği başkanı Sayın Prof. Dr. Metin SÖZEN başkanlığında yapılan toplantıda, Şebinkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerlendirilmesi konusundaki çalışmalara katılım sağladık.

7- Temmuz ayında, İstanbul’da ki sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile birlikte Giresun üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yılmaz CAN ziyaret edilerek, Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu ve Uygulamalı Meslek Yüksek Okulumuz ’un sorunlarını görüştük.

8- Ağustos ayında, Şebinkarahisar kültür sanat ve ceviz festivaline katılım sağladık. Hemşerilerimizle birlikte coşkulu bir festivale katıldık.

9- Şebinkarahisar ilçe milli eğitim müdürlüğü ve Şebinkarahisar sivil toplum kuruluşları ile robotik kodlama eğitimi için maddi destek sağladık, eğitim tırı ile şehrimize giden eğitmenler, uygulamalı eğitimi başarı ile gerçekleştirdiler. Katılımcı ve kursiyerlere sertifikaları verildi.

10 -Ekim ayında Ankara vakfının organize ettiği M. Kemal ATATÜRK ‘ün Şebinkarahisar’a gelişinin 95.yılında Anıtkabir ziyaret programına vakıf yönetimi olarak katılım sağladık.

11 -Giresun Federasyonu’nun organize ettiği Yenikapı Giresun günlerinde, Şebinkarahisar sivil toplum kuruluşları ile birlikte katılım sağlayarak Şebinkarahisar’ı anlamlı bir şekilde temsil ettik.

12 -Şebinkarahisar’ın geleceğini değiştirecek olan, Orman Bakanlığı ,Üniversite ve vakfımızın müşterek çalışmaları ile alın ve akıl teri döktüğümüz, ceviz orman projemizin, budama, sulama, kazıklama, gübreleme çalışmalarını ziraat mühendislerimizin öngördüğü şekilde gerçekleştirdik. Çok mutluyuz.

13 -4 Ocak 2020 tarihinde Point otelde, geniş katılımlı bir gece organizasyonu gerçekleştirdik. Özbek ailesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yöresel sanatçılarımız gecemize zenginlik kattılar.

Belediye Başkanı’mız, Sivil Toplum Kuruluş yöneticileri, Prof. Dr. Hasancan OKUTAN, Prof. Dr. Dursun ŞEKER, Prof. Dr. Haluk ÇEÇEN, Prof. Dr. Ayşe Yiğit ŞAKAR, Prof. Dr. Tayfun YÜCEL ‘in katılımı ile vakıf binamızda uygulamalı meslek yüksekokulumuza yeni açılacak bölümler ile ilgili çalışmalar yapıldı, bir komite kurularak yol haritası çizildi.

Şebinkarahisar sevdalısı rahmetli edebiyat öğretmeni Necdet ÇAKIR ‘ın Bulutlara Selam şiirini okuyarak özlem ve hasretimizi giderelim diyor, sevgi ve saygılarımızı iletiyorum.”

Öte yandan Şebinkarahisar Feyzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu bünyesinde 4 yıllık eğitim verecek olan Diyetisyenlik ve Beslenme ile Sağlık Yönetim Hizmetleri bölümleri açılması YÖK tarafından kabul edilmesinden sonra bir araya gelen. Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek, İstanbul Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşcan, Şebinkarahisarlı Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Altan Güneş, ŞEBDER Başkanı Prof. Dr. Tayfun Yücel ve Ankara Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Av. Ali Yaşar Yücel , Şebinkarahisar Vakfı genel kurulunda yaptıkları konuşmalarda;

Yüksek okul bölümleri ile ilgili öğretim üyesi bulma konusunda sonuç aldıklarını belirterek, 3 öğretim üyesinin bulunduğunu ve en kısa zamanda Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can hoca ile bir araya gelerek akademik kadroya geçişin tamamlanması ile yeni eğitim öğretim döneminde Yüksekokula öğrenci alımı için gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirttiler.

Sivil toplum kuruluşları olarak yaptıkları ortak hareket ve yüksek okul komitesi ile iş birliği sonucu ortaya çıkan sonuç Fakülte ve diğer sorunların çözümü içinde yapılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Toplantıya katılarak bir konuşma yapan Merkez Valisi ve eski Adıyaman Valisi Nurullah Kalkancı da Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu öğrenci tercihi ile ilgili yaptığı konuşmasında okulun potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul Şebinkarahisar Vakfı Olağan Genel Kuruluna Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Merkez Valisi Nurullah Kalkancı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, Giresun Federasyon Başkanı Muhterem Memiş, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek, Şebinkarahisarlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Altan Güneş, ŞEBDER Başkanı Prof. Dr. Tayfun Yücel, Ankara Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Av. Ali Yaşar Yücel, Alucra Vakfı Başkanı Süleyman Baba, Giresun Vakfı Mütevelli üyesi Av. Hakan Arif Ayık, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Uğur İnan, işadamları, Akademisyenler, Vakıf Mütevelli heyeti ve basın mensupları katıldı.

Tahir Şener Güneş tarafından verilen önergede, mevcut yönetim kurulu imzası ile genel kurul oylaması yapılan önerge oy çokluğu ile reddedildi. Önergede 22 tane yeni mütevelli heyetinin kabulü için genel kuruldan yetki istendi. Kürsüde söz alarak yapılan tartışmalı müzakere sonunda liste kabul görmedi

Dilek temennilerden sonra genel kurul sona erdi

İSTANBUL ŞEBİNKARAHİSAR VAKFI YENİ YÖNETİM KURULU

YÖNETİM KURULU ASİL:

H.Avni İşcan, Bora Kılıç, Erol Akkuş, Hasancan Okutan, Prof. Tayfun Yücel, Av. Müslüm Eriş, Mustafa Koca, Osman İşler, Hakan Özbay

YÖNETİM KURULU YEDEK:

Nilgün Yücel, Hüma Bayoğlu, Mehmet Şimşek, Ergin Aras, Elvan Turan,Erol Kayıkçı, Hamza Kuzu, Mustafa Sütçü, Özkan Kuzu.

DENETLEME KURULU ASİL

Celal Sayılgan, Ethem Şenol, Hakan Ayık

DENETLEME KURULU YEDEK

İhsan Zeren, Bilal Özdemir, İrfan Üstündağ

Biz de gazetemiz olarak İstanbul Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşcan ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyoruz

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam