reklam
reklam

TÜRKİYE ELAZIĞ İÇİN TEK YÜREK OLDU

Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2020, Salı - 10:45   Okunma Sayısı: 119542
BELEDİYELER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ELAZIĞ İÇİN SEFERBER OLDU

İSTANBUL

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye tek yürek oldu.Depremden sadece bir kaç saat sonra tüm belediyeler ve sivil toplum kuruluşları Elazığ halkının yanında yer aldı. Ülke olarak herkesin kalbi ve duaları deprem bölgesinde enkaz altında kalan vatandaşlar içindi.

Deprem meydana geldikten sadece bir saat içinde Türkiye'nin dört bir tarafındaki ekipler arama kurtarma çalışmaları için seferber oldu. AFAD bölgeye çok sayıda ekip sevk ederken, birçok belediye deprem bölgesine yardım göndermek için harekete geçti. Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından insani yardım kurum ve kuruluşları bölgeye kurtarma ekibi ile ihtiyaç malzemeleri gönderdi.Yapılan yardımların kimisi en kısa zamanda uçakla kimisi tırlarla yollara çıktı.Deprem bölgesinde 3.699 personel görev alıyor. Profesyonel ekiplere,108 kişiden oluşan STK ve gönüllü ekipleri de destek verdi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 158 personel ve 23 araçtan oluşan arama kurtarma ve yardım ekipleri gönderdi. Arama kurtarma ekibi şehirde çalışmalara katıldı. Deprem sonrası, Elazığ ve çevresinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere “İBB Afet ve Acil Durum Müdahale Planı”nda görevli birimlerden ekip oluşturuldu. Arama kurtarma ekibi gece uçakla bölgeye sevk edildi. Karayoluyla Elazığ’a giden yardım ekibi ise gün içinde şehre ulaştı. Yardım için giden Destek Hizmetleri Lojistik ekibi ile birlikte, 3 bin kişiye, 2 çeşit yemek üretme kapasitesine sahip yemek tırı, 1 soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyonu, jeneratör vb. ekipmanlarla birlikte gıda mühendisi, aşçı, teknik ve hizmet personelleri bulunduruyor. 1 su tankerini deprem bölgesine sevk edildi. 30 arama kurtarma ekibi Sivrice’ye yola çıkmak üzere harekete geçti.

İBB arama kurtarma ve yardım ekibinde, 10 itfaiye arama kurtarma aracı, 1 su tankı, 1 soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyonu,66 itfayie personeli, 8 ahçı, 8 şoför ve iki yardımcı personel görev yapıyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNİ HAZIRDA TUTTU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da depremin ardından ekiplerin hazır olduğunu, harekete geçmeye hazır olduğunu bildirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’de 3 karavan, 1 çok maksatlı kurtarma aracı, 1 kurtarma aracı, 1 komuta otobüsü, 2 adet hizmet aracı, 3 K9 köpeği ve 1 K9 aracı olmak üzere 9 araç ve 40 personeli ihtiyaç halinde Elazığ’a hareket etmek üzere hazır olduğunu belirtti.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ”HAREKET İÇİN HAZIRIZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ de Elazığ halkına destek için hazırda bulundu.3 adet tam donanımlı deprem konteyneri, 4 adet AKS arama kurtarma ve sağlık aracı, 1 adet komuta kontrol aracı, 3 köpekli arama ekibi ve 1 adet 4x4 hizmet aracı olmak üzere toplam 35 personel ile 9 araç Elazığ’a hareket etmek için hazırda bulundurduklarını söylediler.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YARALARI SARMAK İÇİN YOLA ÇIKTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi de ilk andan itibaren Elazığ halkının yaralarını sarmak için hazır bulundu. Belediye tarafından içinde 2 arama kurtarma köpeği ve 3 arama kurtarma aracı da bulunan 11 kişilik ekip kayıpları azaltmak ve yaraları sarmak için yola çıktı.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI İÇİN EKİP GÖNDERDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi' de Elazığ şehrindede yaşanan ve hepimizi üzen deprem için 4 itfaiye aracı, arama-kurtarma araçları ve ekiplerini, hizmet araçlarını depremden hemen sonra Elazığ’a gönderdi.

ORDU BELEDİYESİ VE MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’DE YARDIM ELİNİ UZATTI

Ordu Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Gülerde depremin ilk saatlerinden itibaren 3000 battaniye, 4000 uyku seti, 3000 çocuk bezini taşıyan bir yardım tırı, bir mobil yemek tırı ve kışlık kıyafet malzemelerini yükledikleri tır da dahil toplam 3 adet tırın ve arama kurtarma araçları Elazığ için yollara döküldüğünü duyurdu.Mersin Büyükşehir Belediyesi de arama-kurtarma çalışmaları için 3 araç, 2 arama-kurtarma köpeği ve gerekli ekipmanlarla 11 kişiden oluşan ekip, bölgeye ulaşmak için yola çıktı. 1'i müdür, 1'i amir ve 9 personelden oluşan ekip, depremin hasarlarını en aza indirmek için Elazığ'a hareket etti. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca bölgedeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yardım kolileri hazırladı.

İZMİT,MANİSA VE BURDUR BELEDİYELERİ DE ELAZIĞ YOLUNDAYDI

İzmit Belediyesi kurtarma ekipleri Elazığ'a doğru yola çıktı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Depremi en iyi bilen kent olarak yardım ekiplerini gönderdiklerini duyurdu. Elazığ depreminden sadece birkaç gün önce 5,4 ile depremi yaşayan Manisa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanılığı personeli bu kez aynı acıyı yaşayan Elazığ için yola çıktı.Burdur Belediyesi de Elazığ'daki depremin ardından yardım kampanyası başlattı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in talimatı ile harekete geçen Burdur Belediyesi, erzak, battaniye, kıyafet, çadır ve katalitik soba gibi her türlü yardım malzemesini deprem bölgesine ulaştırdı.

AFAD BÜYÜK BİR PERFORMANS GÖSTERDİ

AFAD büyük bir profesyonellik ve performansla Elazığ halkının yaralarını sardı. AFAD koordinasyonunda 21 kamu kurumu, sivil kurum ve kuruluştan 3.541 personel, 3’ü Mobil Koordinasyon Merkezi olmak üzere toplam 554 araç, 17 köpek, 3 İHA, 1 helikopter ve 1 uçakla çalışma yaptı.

4 MİLYON TL ACİL YARDIM ÖDENEĞİ GÖNDERİLDİ

AFAD Başkanlığı, bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılması amacıyla Elazığ Valiliği emrine 2.000.000 TL, Malatya Valiliği emrine 2.000.000 TL olmak üzere toplam 4.000.000 TL acil yardım ödeneği gönderdi.

144 TIR DOLUSU BARINMA, ISINMA VE GIDA MALZEMESİ ULAŞTIRILDI

AFAD Başkanlığı, bölgeye 144 TIR ile 6.065 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 11.532 yatak ve 18.720 battaniye sevk etti. Türk Kızılay, bölgeye 276 personel, 55 araç, 7 ikram aracı ve 4 mobil mutfak ile 2 sahra mutfak kiti, 15.875 battaniye, 5.079 yatak, 1.563 ısıtıcı, 2.500 çadır, 193.420 kg un ve 3.200 adet gıda kolisi gönderdi.

UZAK İLLERDEKİ EKİPLER 10 UÇAKLA SEVK EDİLDİ

Deprem sonrasında tüm AFAD il ve birlik müdürlükleri teyakkuz haline geçirildi. Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezleri (AADYM) aktif hale getirildi. Bölgeye,

İstanbul, Ankara ve Konya illerinden toplam 10 uçuş ile arama kurtarma, sağlık ve insani yardım ekipleri başta olmak üzere ekipler sevk edildi.

KIZILAY HEMEN DEVREYE GİRDİ

Depremzede vatandaşların olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini bölgeye sevk eden Kızılay, yaklaşık 5 biner kişiye sıcak yemek dağıtımı yapabilecek kapasiteye sahip mobil mutfakları ise Erzurum, Erzincan, Muş ve Adana’dan deprem bölgesine kısa sürede ulaştırdı.

Kızılay ekipleri, evleri yıkılan veya ağır hasar alan ve geceyi sokakta geçirmek durumunda kalan afetzedelere, gece boyunca da mobil ikram araçları ile sıcak çorba ve içecek dağıtımı yaptı.

Depremden psikolojik olarak da ciddi şekilde etkilenen afetzedelerin, içinde bulundukları durumdan en az hasarla kurtulabilmeleri için psikososyal destek çalışmaları başlatan Kızılay, 24 sağlık ve psikososyal destek uzmanı ile yaklaşık 2000 kişilik gönüllü desteğini de alarak bütün imkânlarını seferber etti.

Bölgedeki yardım çalışmalarını yürütmek üzere 206 afet uzmanını görevlendiren Kızılay, 33 öncü araç, 5000’er kişilik 4 mobil mutfak ve 7 ikram aracını bölgede hizmete sundu. Bölgede 2500 çadır, 5000’er kişilik 2 sahra mutfak kiti, 15.875 battaniye, 5079 yatak ve 1563 adet ısıtıcı da bölgeye ulaştırıldı.

 

TÜRK HAVA YOLLARI'NDAN ULAŞIM TÜRKTELEKOM’DAN İLETİŞİM YARDIMI

Türkiye’nin en büyük hava yolu şirketlerinden biri olan Türk

Hava Yolları Elazığ’a 150 TL sabit fiyat uygulamasıyla ilk saatten itibaren ek seferler koydu.

Türk Telekom Elazığ halkı müşterileri için ücretsiz konuşma ve internet kullanımını telefonlarına tanımlandı.

Ayrıca Elazığ şehrine yakın olan Diyarbakır ve Mardin'deki bazı oteller depremden etkilenen ve barınma sorunu yaşayan vatandaşları ücretsiz olarak misafir edeceklerini açıkladı.

BEŞİR DERNEĞİ’DE DESTEKTE BULUNDU

Beşir Derneği AFAD ile koordineli bir şekilde ekiplerini harekete geçirdi. Dernek bölgede çadır kurulumu yapıp, şehrin farklı noktalarında halka çay ve yiyecek ikramı yaptı. Elazığ Yakup Kılıç Spor Kompleksi Elazığ Valiliği ve AFAD bünyesinde toplanma alanı olarak düzenlendi. Bu

kompleks Derneğe tahsis olarak çalıştı. 5 bin kişilik mobil aşevi orada yer aldı. Elazığ halkı için yemek hazırlıkları yapıldı

KARDEŞ ELİ DERNEĞİ ELLERİNİ ELAZIĞ HALKINA UZATTI

Savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olan, yaralanan, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak üzere 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Kardeş Eli Derneği depremzedelerin yaralarını sarmak ve bir parça da olsa hüzünlerini dindirebilmek için acilen organize olup yola çıktı. Malatya ve Elazığ’da acil yaşam malzemesi olarak battaniye, gıda paketi, sıcak yemek dağıtımı yaptı. Bölgedeki yardım çalışmalarında bulundu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam