reklam
reklam

ÇOCUKLAR İÇİN TATİLDE EĞLENCENİN ADRESLERİ

Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2020, Pazartesi - 09:07   Okunma Sayısı: 103763
Uzun bir eğitim ve öğretim dönemini yarılamak hem öğrenciler hem de veliler için keyifli bir durum. Ara tatil bu anlamda uzun soluklu bir eğitime ara vererek nefes almak anlamına geliyor. Öğrenciler ve öğretmenler ikinci bir dönemin başlamasına kadar enerji topluyor. Uzmanlar ara tatili en iyi şekilde ve eğlenceli aktivitelerle öğrencilerin geçirmesini öneriyor. Yarıyıl tatilinde son bir haftayı iyi değerlendirmek isteyen veliler ve öğrenciler sizler için istanbul’da gezip doyasıya eğlenebileceğiniz yerleri araştırdık. Hadi bakalım son bir haftayı eğlenceli geçirebileceğiniz yerleri sizler için tanıtalım....

İSTANBUL

1 – DARICA HAYVANAT BAHÇESİ, DARICA

 Darıca Hayvanat Bahçesi olmasının yanı sıra kuş cenneti ve botanik park da olarak da hizmet veren Darıca Hayvanat Bahçesi, diğer adıyla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı her yaştan çocuğunuzla birlikte pek çok hayvan türünü görerek keyifle vakit geçireceğiniz bir yer.

2 – RAHMİ KOÇ MÜZESİ, HALİÇ

1994 yılında işadamı Rahmi Koç’un desteği ile açılan Türkiye’de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi Koç Müzesi’nde çocuklarınız ile birlikte nostaljik Fenerbahçe vapurunu gezebilir, klasik arabaları inceleyebilir, Renkli Matematik Dünyası bölümündeki interaktif deney setleri ile eğlenebilirsiniz.

3 – NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ, ATAŞEHİR

Ataşehir diye adlandırılan bina ormanında çölde vaha tadında bir mutluluk kaynağı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi. İstanbul’da çocuklarla hafta sonu gidilecek doğal yerler arasında ulaşılması en kolay olan yerlerden biri olan ve otoban bağlantı yolları arasındaki 8 ada üzerinde kurulmuş olan dev bahçeye Ataşehir’i Doğu Ataşehir’e bağlayan köprünün Doğu Ataşehir ayağındaki girişten ücretsiz olarak ulaşılabilmekte.

4 – MİNİATÜRK VE PİERRE LOTİ GEZİSİ, SÜTLÜCE

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından 128 maket eserin sergilendiği Miniatürk’te Ayasofya’dan Selimiye’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Amasya Yalıboyu Evleri’nden Nemrut Dağı Kalıntıları’nı da gezebilirsiniz.

4– İSTANBUL AKVARYUM, FLORYA

Birbirinden farklı balıkları keşfetmek, köpek balıklarını beslemek, helikopter turu yapmak ve amazon ormanlarında dolaşmak için çok eğelenceli bir yer.

5 – SABANCI ÜNİVERSİTESİ SAKIP SABANCI MÜZESİ

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi zengin koleksiyonu, kabul ettiği kapsamlı uluslararası geçici sergileri, konservasyon birimleri, çocuklar ve yetişkinler için farklı eğitim programları, yapılan çeşitli konser, konferans ve seminerleriyle çok yönlü bir müzecilik ortamı sunuyor.

6 – ATATÜRK ARBORETUMU, BAHÇEKÖY

Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda bulunan Atatürk Arboretumu aslında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin, araştırma kurumlarının ve yerli, yabancı bilim adamlarının yapacakları incelemelere, bilimsel araştırmalara hizmet veriyor. Bunun yanı sıra doğaseverlerin de ziyaretine açık olan Arboretum, hafta sonları doğanın kollarına bırakmak isteyen İstanbullular için göl kenarında, çocuklarınızla yeşilin binbir tonunu bir arada görebilirsiniz.

 

7– BARIŞ MANÇO MÜZESİ, MODA

Çocukluğumuza damga vurmuş ünlü sanatçı Barış Manço’nun yaşadığı ve eserlerini ürettiği, Kadıköy Moda’daki evi müze haline

.getirilmiş Manço’nun müze evinde Kadıköy Belediyesi tarafından Barış Manço dendiğinde akla gelecek pek çok detay bir araya toplanmış.

 

 8 – VIASEA TEMAPARK, TUZLA VIAPORT MARİNA

Her yaştan misafirlerine benzersiz bir eğlence deneyimi sunan  ViaSea Tema Park’ta, dünyanın en heyecan verici roller coasterları arasında olan Red Fire ile birlikte toplam 28 ayrı eğlence ünitesi yer alıyor. Dünya standartlarında teknoloji kullanılarak tasarlanan ViaSea Tema Park, modern eğlence ünitelerinin yanı sıra klasik Türk lunapark kültürünü de yaşatıyor.

9– KIDZANIA, AKASYA AVM

10.000 metrekarelik bir alan düşünün, bir de bu dünyanın sadece çocuklar için olduğunu hayal edin. Çocukların gelecekte olmayı istedikleri meslekleri deneyimlemeleri için kurulmuş bu minik şehirde, çocuklar para ile alışverişi, ekip çalışmasını, temel yaşam becerilerini öğreniyor, geleceğe hazırlanıyorlar. Burada eğitim eğlence ile harmanlanıyor, çocuklar tiyatroyu, bankayı, hastaneyi, itfaiyeyi, Polis Karakolu’nu, Gizli Ajan Eğitim Merkezi’ni ve Havacılık Akademisi’ni içeren eğlenceli pek çok tesisi özgürce ziyaret edebiliyorlar.

10– DOLMABAHÇE SARAYI

Dolmabahçe Sarayı Beşiktaş ile Kabataş arasında, Boğaz kıyısında, 250 bin metrekarelik bir alanda yer alan Dolmabahçe Sarayı İstanbul’da hafta sonu çocuklarla gidilecek yerler arasında yer alıyor. Osmanlı döneminde yaptırılmış olan sarayın en önemli özelliği Cumhuriyet döneminde, Atatürk’ün İstanbul ziyaretlerinde ikametgâh olarak kullanması ve Ulu Önder Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de bu sarayda vefat etmesi.

11-EMAAR AKVARYUM VE SUALTI HAYVANAT BAHÇESİ

Yepyeni bir akvaryum deneyimi Emaar Akvaryum & Sualtı Hayvanat Bahçesi’nde, Anadolu Yakası’nın yeni alışveriş merkezlerinden Emaar Square Mall’da çocukları bekliyor. Kayalık Kıyılar, Tünel Akvaryum, Denizanası Galerisi, Ormanlar, Nehirler ve Şelalaler, Penguen Adası, Timsah Krallığı ile 7 farklı tematik bölümden oluşan akvaryum ve sualtı hayvanat bahçesi 200 türden 20.000’in üzerinde deniz canlısı ve amfibiye ev sahipliği yapıyor.

 12-SNOWPARK, TORIUM AVM

Torium AVM bünyesinde yer alan Türkiye’nin ilk kapalı kar eğlence merkezi Snowpark, 4 mevsim kesintisiz kayak ve kızak keyfi sunuyor. Her ayrıntısı özenle tasarlanan eğlence parkında,  gerçek kar kullanılıyor. En düşük kar kalınlığı 50 cm olan Snowpark’ta kar keyfi maksimumda yaşanırken, kış sporları için de ideal bir ortam sağlanıyor.

13-MEHMET NACİ AKÖZ UÇURTMA MÜZESİ, ÜSKÜDAR

Ülkemizin ilk ve tek, dünyanın ise 22 uçurtma müzesinden biri olan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi çocuklarla sıra dışı bir müze deneyimi yaşamak isteyenleri bekliyor. Çocuklarınız atölye çalışmalarına katıldığı takdirde, ellerinde uçurulmaya hazır bir uçurtma ile müzeden ayrılıyor.

14-BAKIRKÖY BOTANİK PARKI, İNCİRLİ

Anadolu Yakasındaki Nezahat Gökyiğit Botanik Parkı’nın Avrupa yakasındaki bir benzeri olan Bakırköy Botanik Parkı’nda farklı bitki gruplarından oluşan 11 adet tematik bahçe, yüzlerce çeşit ağaç, çocuk oyun alanları, heykeller, doğal gölet, süs havuzları, göçmen kuşlar için yapılmış bekleme alanları, piknik alanları ve sosyal tesisler bulunuyor. Bakırköy Botanik Parkı Türkiye’nin en yüksek oyun kulelerine de ev sahipliği yapıyor. Su parkı ve oyun ekipmanları, tematik bahçeler, şifalı bitkiler, mutfak ve bahçe bitkilerinin gruplanmış olduğu kısımlar çocuklar ve büyükler için hem eğlenmeyi hem de bilgi edinmeyi amaçlıyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam