reklam
reklam

3.Nesil kahve Maltepe’ye Prossimo Caffe ile geldi

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2020, Perşembe - 10:44   Okunma Sayısı: 225277
Tüm dünyayı adeta bir kasırga gibi saran 3. Nesil Kahvecilik Maltepe’ye Bağdat Caddesi Orta Meydan Sokak’ta açılan Caffe Prossimo ile geldi.

İşletmesini Ümit Ziya Cantaş ve Şener Öncel’in üstlendiği Café Prossimo kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla Bağdat Caddesi Orta Meydan Sokak’ta faaliyete başladı. Prossimo’da çeşitli damak zevkine uygun yaklaşık 40 çeşit kahve müşterilere sunuluyor. 15 çeşitin üzerinde kek ve tatlı, 8 çeşit sandviç, 8 çeşit tost cafenin menüsünde yer alıyor. Kahve içmem diyenler için siyah çay ve meyve çaylarının yanı sıra soğuk meşrubat sergisi de yer alıyor. Açılışta sorularımızı yanıtlayan Ümit Ziya Cantaş’a once kafenin adının anlamını sorduk ve neden Prossimo dedik, işte yanıtı; Sizden once de soranlar oldu neden Prossimo diye. Üç ana sebebi var. ilki en yakın arkadaşlarımdan birisi öz be öz İtalyan kendisi ile kader diyelim 1990 senesinde tanıştık. İkincisi en yakın ikinci arkadaşım ailesi ayrılınca 96’da İtalya’ya gitti bu gün Türkiye’nin tanıdığı büyük iş adamlarından biri oldu.

Hayat hikayesini bildiğim ve kendisi sakladığı için bende söyleyemem . Üçüncüsü can yoldaşım, Şenerim. O benim her daim komşum oldu . Bu arada Prossimo İtalyanca da komşu demek”. Prossimo 3. Nesil kahveciliğin en iyi örneklerinden biri olacak diye konuşunca da hemen sorduk tabiki. Nedir bu 3. Nesil Kahvecilik. Ümit Ziya Cantaş yanıtladı; “Kahvenin yetiştiği bölge, çekirdek türü, çekirdeğinin kafein oranı, hasat şekli, hasat dönemi, kavrulma süresi, kavrulma derecesi, kavrulma tarihi, dinlendirilme süresi, nasıl ve hangi kahve demleme ekipmanlarının kullanıldığı, sertliği – yumuşaklığı hem üreten hem de tüketen için büyük önem kazanıyor. 3. Nesil Kahve sağlıklıdır. Ne içtiğinizi bilirsiniz, kahvenin hangi ülkede ne şartlarda yetiştiğini, nasıl kavrulduğunu, nasıl demlendiğini... Kilogramlık paketler fiyat itibariyle göz korkutsa da uzun vadede kullanım süresi ve verilen fiyatın aroma - etki bazında karşılığı aslında oldukça tutarlı olmasını sağlıyor. Doğal kahve lezzetinin geldiği son noktadır.

Binlerce kahve çekirdeğinden damak tadınıza en uygun olanı istediğiniz şartlarda hazırlayabiliyor olmanız, kendinize göre en lezzetli kahveyi hazırlamanızı sağlar.” Açılış kurdalesini Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Han ve CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol kesti. Açılışa katılanlar arasında şu isimler vardı; Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Savaş Eroğlu, Yahya Han, Haydar Battal, CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol, eski ilçe başkanları Savaş Yücel Engin Özkan, Zeynep Babacan, Süleyman Kıpırtı, Hayırsever Handan Yelkikanat, Maltepe Belediye Meclis Üyeleri Canan Sezgin, Özgür Aksoy, Celal Akgül, Kemal Hasgül, ADD Maltepe Başkanı Olcay Yılmaz, CHP Maltepe Kadın Kolları Başkanı Selver Yamak Sönmez, CHP Maltepe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Demir, Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hulusi Ergin, Cem Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin Koca, Zümrütevlerspor Kulübü Başkanı Zafer Yıldırım, İsmail Saçlı, CHP Eski İlçe Sekreteri Levent Koç, Maltepe Belediyesi Sağlık Müdürü Şenol Karasu, Anadolu Yakası Malatyalılar Derneğini temsilen Nihat Aydın ve Emine Nurten Çorbacı, Kızılay Kadın Kolları Başkanı Sultan Şahin, Erdoğan Doğan” Açılışa çok sayıda çelenk ve kutlama mesajı da geldi.

Bunlardan bazıları şunlardı; Ali Kılıç Maltepe Belediye Başkanı Ali Cengiz Erol CHP Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Fahrettin Kayhan Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Alican Yüksek Halkbank Sultanbeyli Şube Müdürü Yamanlar Ticaret İlyas Güldiken ve Ailesi Erkan Dincel CHP Maltepe Belediye Meclis Üyesi Fuat Çatal Anadolu Yakası Malatyalılar Dernek Başkanı Özcan Ekşi Malatya Arapgir Bostancık Köyü Dernek Bşk. Gültekin Karataş İmpladent Cahit Yardımcı Zümrüt Et Macit Karataşlı Zümrüt Kuyumculuk Aysel-Metin Bener Çeliker Ailesi Akka Okul Giyim Nur Kuaför Kaya Ailesi İlkiz Giyim Çalışanları Kadıköy Kardeşleri Sedna Doop Nurdan Turunç Hürkimsa Miarte-Neri Ebru Negüzel Muzaffer Doğan Onix Aksesuar Ltd.Şti Oya Karacaoğlu Fresh Life Güzellik Merkezi

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam