reklam
reklam

MARİMDER Ailesi Toplantıda Buluştu

Eklenme Tarihi: 19 Aralık 2019, Perşembe - 09:46   Okunma Sayısı: 252623
Genel Merkezi Gebze’de bulunan ve  Genel Başkanlığını Zeki Gedikoğlu’nun yaptığı ve Marmara Bölgesi’nin 11 ili ve 250 ilçesinde teşkilâtlanmış olan MARİMDER (Marmara Müteahhitleri ve İş Adamları Derneği) 8 Aralık Pazar günü Tuzla Medical Termal Otel’de dernek üyelerinin ve katılımcı kurum yetkililerinin tanışma ve istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya MARİMDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dünya Ticaret Merkezleri Birliği Başkanı Mirze Şimşek, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammet Hasan Aslan ve İnşaat Bölüm Başkanı Prof.Dr.Bülent AKBAŞ, TSE Başkanı Hüseyin Taşan, Göç İdaresi Kocaeli İl Müdürü Mehmet Erkoç, Türk-Arap Ortak Akıl Platformu Genel Başkanı Dr.Muhammed Adil,Dünya Ticaret Konseyi Başkanı Aziz Şahin,Kalbi Selim Derneği Gnl.Bşk. Osman İpekçioğlu, Avukat Mecit Gedikoğlu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile dernek üyesi 100 ün üzerindeki sanayici, müteahhit ve iş adamlarının katıldığı toplantıda, olabilecek depremin yıkıcı etkilerinin en az zararla aşılabilmesi için ülkemizde deprem konusunda sürdürülebilir bir eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin gerekli olduğu, çok kapsamlı bütünleşmiş eğitim ve araştırma çalışmalarına ihtiyaç olduğu, Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Bölüm Başkanlığı ile ortak projeler üzerinde birlikte çalışılacağı belirtildi.

MARİMDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu, derneğin bugüne kadar pek çok yurt içi ve yurt dışı iş seyahatleri düzenleyip üyelerine iş alanları açmaya, yatırım alan, araç, imkan ve fırsatları araştırılıp, üyelerinin karşılıklı istifadelerine sunmaya çalıştığını ve bu faaliyetlerin devam ettirileceğini ifade etti.

Sınai ve endüstriyel ürünlerin dış pazarlara arz edilmesi yönünde yurt içinde ve yurt dışındaki ticari faaliyetlerin yakından takip edileceği konusunda Dünya Ticaret Merkezleri Birliği ve Dünya Konseyi Başkanlarının, yatırımcılara her konuda yardımcı olacakları ifade edildi.

MARİMDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu, derneğin bugüne kadar pek çok yurt içi ve yurt dışı iş seyahatleri düzenleyip üyelerine iş alanları açmaya, yatırım alan, araç, imkan ve fırsatları araştırılıp, üyelerinin karşılıklı istifadelerine sunmaya çalıştığını ve bu faaliyetlerin devam ettirileceğini ifade etti.

Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Bölüm Başkanı Prof.Dr. Bülent Akbaş ayrıca, MARTEST adını verdikleri bir taslak proje ile deprem risklerinin azaltılmasına yönelik olarak yapı mühendisliği test merkezine ihtiyaç olduğunu, gayrimenkul ve inşaat alanlarında katma değer oluşturan üreticilerin gerek ürün testleri için deprem benzetim laboratuarları gerekse riskleri azaltıcı bilgi sağlayan kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu konuda MARİMDER ile GTÜ tarafların çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra yakın bir gelecekte işbirliği yapılmak üzere protokol imzalanacağı hususunda mutabakat sağlandı.

 

Endüstriyel ürünlerin dış pazarlara arz edilmesi yönünde yurt içinde ve yurt dışındaki ticari faaliyetlerin yakından takip edileceği konusunda Dünya Ticaret Merkezleri Birliği ve Dünya Konseyi Başkanlarının, yatırımcılara her konuda yardımcı olacakları ifade edildi.

Daha pek çok rüyası ve hayali olan MARİMDER bugüne kadar pek çok yurt içi ve yurt dışı iş seyahatleri düzenleyip üyelerine iş alanları açmaya, yatırım alan, araç, imkan ve fırsatları araştırıp, üyelerinin karşılıklı istifadelerine sunmaya çalışmaya gayret gösterileceği ifade edildi  ve toplantı aile fotoğrafıyla sona erdi.

MARİMDER’in Kuruluş Gayesi ve Faaliyetleri

Derneğin kuruluş gāyesi, İşbirliği ve koordinasyon sağlamak amacıyla, yurt içinde ve yurt dışındaki üyeleri arasında sosyal, kültürel, ticāri ve ekonomik bağların kurulup güçlenmesine ve bu bağların gelecek kuşaklara aktarılmasına zemin hazırlamak,

Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak,

Sayılan amaçların gerçekleşmesi için gerek kendi bünyesinde ve gerekse çeşitli uzman ve bilimsel çalışmalar üreten kuruluşlarla işbirliği yaparak projeler geliştirmek, üyesi olan girişimcilerin iş ahlâkına uygun faaliyet göstermeleri yönünde çaba sarf etmek,

Globalleşme sürecinde ülkemiz ekonomisinin rekābet gücünün arttırılmasında rol almak, toplumsal barış ve uzlaşma içinde bölgesel ve sektörel potansiyel gücün en verimli şekilde kullanılması istikāmetinde çalışmalarda bulunmak,

Çeşitli iş kollarındaki müteahhit, sanayici ve iş adamlarının maruz kaldıkları sorunların çözümüne yardımcı olmak ve bu yönde etütler yapmak,

Bu çalışmalardaki tecrübe, ortak akıl ve entelektüel bilgi birikiminin meyvesi olacak görüş ve perspektifin iş dünyası adına ilgili kurum ve kuruluşlar ile kamuoyuna sunmak,

Anayasa ve kanunlar muvacehesinde Türkiye’nin ve Türk toplumunun demokratik ve planlı bir düzen içinde kalkınma hamlelerinde, üyelerimiz olan müteahhit, sanayici ve iş adamlarının çok yönlü olarak ticari, endüstriyel, ekonomik, sosyal, eğitim ve kültür düzeyinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla teknoloji, sermaye, tecrübe, fikir ve bilgi alış-verişini sağlayarak daha yukarı seviyeye çıkarmaktır.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam