reklam
reklam

Sancaktepe'de İstanbul’u Okuyorum Projesinin Toplantısı Yapıldı

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2019, Pazar - 18:33   Okunma Sayısı: 125800
İstanbul il milli eğitim müdürlüğünün başlattığı “İstanbul’u okuyorum” projesinin Sancaktepe ilçesinde uygulandığı okulların okuma grupları olan öğretmenleri ve projelerden sorumlu müdür yardımcıları ile toplantı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Şit başkanlığında ve Projelerden sorumlu ilçe koordinatörü Arman Göçmez’in sunumu eşliğinde okulların yapacakları etkinlikleri planlamak amacıyla düzenlenen toplantı Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip ortaokulu Konferans salonunda yapıldı.

Yapılan toplantıya okullarda okuma grubu olan öğretmenler ve her okuldan projelerden sorumlu müdür yardımcıları katıldı.

Toplantıya geçen yıl yapılıpta ses getiren, beğeni toplayan projelerden bahseden ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şit, istanbul’u okuyorum projesinin amacını şöyle açıkladı:

 

Dünya Bir Tek Ülke Olsaydı Başkenti İstanbul Olurdu

Murat Şit; Uygulanmakta olan proje yaşadığımız şehir olan İstanbul ile alakalı olduğu için önemlidir. İstanbul’un önemini bir kaç yabancının İstanbul ile ilgili söyledikleri sözlerle de ifade etmek istiyorum, diyerek sözlerine şöyle devam etti; “ Napolyon’un ifadesi ile dünya bir tek ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu. Ya da Alphonse de Lamartine'n ifadesiyle dünyaya bir kez bakma imkanın olacaksa sadece İstanbul'dan bak, Gyllius'un ifadesiyle ise tüm şehirler ölümlüdür İstanbul hariç, gibi sözler aslında bize nasıl bir kentte yaşadığımızı açıkça ortaya koymaktadır.

Fakat İstanbul’da yaşayan 18 milyon insanımız şehrini yeterince tanımıyor. Tanımadığı gibi öğrenemiyor ve sahiplenemiyor. Oysa insanın içinde yaşadığı şehir kendi evi gibidir. Yine İstanbul, dünyanın en zengin tarihî kültürel mirasına sahip bir şehir. Ama ne yazık ki tarihî eserlerimizi koruyamıyoruz. İstanbul ile ilgili çocuklarımıza tarih ve kültürü koruma şuuru vermemiz lazım.

Onun için İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün bu projesiyle öğrencilerimize yaşadıkları şehri olan İstanbul’u niçin tanıyıp sevmeleri gerektiği konusunda bir bilinç kazandırmak istiyoruz” dedi.

 

Projelerden sorumlu İlçe koordinatörü Arman Göçmez ; “ Hakkında en fazla kitap yazılan şehir İstanbul’dur. İstanbul ile ilgili kitaplardan 5 tane kitap seçilerek okunacak. Böylece öğrencilerimiz İstanbul’u tanımış, bilmiş olacaklar.

Okumalardan sonra öğrencilerimizin yazdığı yazılardan ortaya bir “İstanbul Kitabı” çıkarılması hedeflenmektedir.

Tüm Öğrencilerimizi okuma dostu yapmayı hedefliyoruz. Sadece derste değil, evde, serviste, koridorda, bahçede, otobüste ve duraklarında yani kısacası her yerde İstanbul'u okuyacağız” dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ-TEYFİK ERK

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam