reklam
reklam

ÇOCUKLAR CEP TELEFONU TUŞLARININ YERİNE PİYANO TUŞLARINA BASACAK

Eklenme Tarihi: 14 Eylül 2019, Cumartesi - 09:58   Okunma Sayısı: 146070
Ülkemizi tüm dünyada başarıyla temsil eden piyano virtüözü Şevki Karayel, yeni eğitim döneminde kapısını genç piyano severlere açıyor.

İSTANBUL (ÖZEL)

 

Birçok ödüle sahip olan ve yurtdışında ders veren dünyaca ünlü piyanist Şevki Karayel, genç piyanistleri eğitmeye yeni dönemde kaldığı yerden devam ediyor. 1 Eylül tarihinde başlayan kursların kayıtları devam ediyor. Bu dönemki dersler arasında piyano, keman, gitar, ukulele, şan, caz piyano, caz-pop vokal eğitim koçluğu, kayıt şarkıcılığına giriş, besteciliğe giriş, film müziği prodüksiyonu, ses tasarımı, elektronik müzik prodüksiyonu, farklı stillerde piyanoda doğaçlama, klasik müziği anlamak ve erken müzik eğitimi yer alıyor.

Enstrüman çalmanın temel eğitime de faydalı olduğunun altını çizen Şevki Karayel, şunları söyledi: “Bir enstrüman çalmak özellikle matematik gibi temel öğretim alanlarına çok önemli katkılar sağlıyor. Piyano çalarken her iki el aynı anda kullanıldığı için beyinin her iki lobu da aynı anda çalışıyor. Bu sayede Alzheimer gibi beyinde oluşabilecek birtakım hastalıkların önüne geçilebiliyor. Telefon başında vaktinin büyük bir kısmını sosyal medyada geçiren gençlerin hatta çocukların telefon ekranı yerine piyano tuşlarına dokunması, onların tüm hayatını pozitif olarak etkiliyor” dedi.

Şevki Karayel hakkında:

1976 yılında İstanbul'da doğdu. İlk piyano derslerini 5 yaşında Magdalena Rufer Eyüboğlu'dan almaya başlayan Karayel, 1990-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Özen Veziroğlu'nun öğrencisi oldu. 1994'te Doğu Akdeniz ülkeleri Alman liseleri arasında Kahire'de düzenlenen Jugend Musiziert (Gençlik Müzik Yapıyor) Yarışması'nda birincilik ödülünü, aynı yarışmanın Almanya'da düzenlenen finalinde de büyük Alman piyanist Edwin Fischer adına konulan özel ödülü kazandı. 

1995-2002 yılları arasında Almanya'nın Freiburg şehrindeki müzik yüksekokulunda Prof. James Avery ve Prof. Dr. Tibor Szasz ile çalıştı. Bu okuldaki eğitimi sırasında bir sömestr boyunca müzik tarihi alanında öğretim görevlisi olarak Türk müziği üzerine seminerler düzenledi. 2002 yılında Freiburg'daki öğrenimini en yüksek derece ile bitirdikten sonra Düsseldorf'da Robert Schumann Müzik Yüksekokulu'nda solistlik bölümüne girip, burada Prof. Barbara Szczepanska ile çalıştı. Haziran 2004'te bu bölümü de en yüksek derece ile bitiren Karayel, Almanya'da geçen bu zaman içerisinde çeşitli kurslara katılarak Pavel Gililov, Andras Schiff, Vitaly Margulis, Stefan Arnold, Krzystof Jablonski gibi birçok ünlü müzisyen ile çalışma imkânı buldu. 

Başta Türkiye ve Almanya olmak üzere, İtalya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Polonya ve Mısır'da pek çok konser veren Karayel, 1998 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın açtığı yarışmayı kazanarak, bu orkestra ile solist olarak ilk konserini verdi.

2000 yılında Hollanda'da Rotterdam Young Philarmonic Orkestrası ile şef Arie Van Beek yönetiminde bir turneye çıktı. Bu turnenin son konseri Amsterdam'ın dünyaca meşhur konser salonu Concertgebouw'da gerçekleşti. Aynı yıl Junior Chamber International tarafından 2000'de, Türkiye'de Kültürel Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

2004 yılında Bechstein Uluslararası Piyano Yarışması'nda gösterdiği üstün performans dolayısıyla jüri özel “Üstün Sahne Performansı” ödülünü aldı. Ayrıca kendisine Avrupa Kültür Vakfı tarafından 2004 yılında Kültür Ödülü verildi. 2005 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile solist olarak ilk konserini veren Karayel, solistlik kariyerinin yanı sıra eğitmen olarak da genç piyanistlerle kurslar düzenlemek üzere farklı bir çok ülkeye davet edilmektedir.

2007-2015 yılları arasında Düsseldorf'ta Robert Schumann Müzik Yüksek Okulunda öğretim üyesi olarak bulunan Karayel, İstanbul'da kendi kurduğu Şevki Karayel Piyano Akademisi'nde ders vermektedir.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam