reklam
reklam

MANEVİYATIN KİTABEVİ “OKUMUŞLAR YAYINCILIK”

Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2019, Salı - 09:19   Okunma Sayısı: 254832
Dini bir anlayış olan Tasavvuf, kalp temizliğini, güzel ahlakı ve ruh olgunluğunu konu alır. Bu dini alan çoğu zaman dervişleri ve Allah aşkıyla yaşayanların kendi içinde yaptığı bir yolculuktur. Geçmişten günümüze dini bir anlayış olan Tasavvuf alanında bir çok kitabı ciltlerce yazılmış halde raflarda bulabiliyoruz. Manevi boyuttaki iç huzurumuzu geliştirebileceğimiz bu alanda Okumuşlar Yayıncılık’ta bizlere hitap ediyor.

24 yıl manevi eğitimini aldığı öğretmeni Mehmet Rasim Mutlu'nun da manevi desteğiyle Çiğdem Okumuşlar tarafından bu yayınevi açıldı. Zorlu bir sürecin ürünü olarak ortaya çıkan Yayınevi’nin matbaasında ve kitap raflarında sadece Tasavvuf kitapları bulunuyor. Çiğdem Okumuşlar bu yayınevi serüvenini ”insanın acıları ve idealinin onurlu savaşının sonucu olarak ortaya çıkmış şahsiyetli bir karardır” diye özetliyor. Bizlerde Son-An Gazetesi olarak yayın hayatında 10 yıllık ohurlu bir geçmişi olan Tasavvufa ve hakikat ilmine, insana, farkındalığına bambaşka bir solouk getirdiğine inandığımız Okumuşlar Yayınevi’nin oluşum sürecini ve Çiğdem Okumuşlar’ın zorlu hayat serüveniyle ilgili röportaj yaptık.... Yazarlık sürecine nasıl başladınız, Okumuşlar yayıncılığın yayın hayatına başlama süreci nasıl oldu? Kitabın yazılışı 3 yıl kadar sürdü. Ben kitap yazmaya başladım dedim. Aman Kızım dedi elini göğsünün üstüne koyup buradan ne geliyorsa ne bir kelime çıkar, ne bir kelime ilave et dedi. Zaten başka türlü yazamıyorum ben gerçeğin aşığıyım benim için en büyük fantezi gerçektir. 3 Yıl sürdü nihayet bir yayınevinden çıktı, istismar, hüzün hayatı zehir eden bir 6 yıl yaşattılar para ödememeleri bir yer de önemli değil motivasyonumuzu yok etmeseler bari. İteliyorlar, öteliyorlar. Kendimden korkmaya başlıyorum . Ya Rabbim senin adı Hak, bunun arkasında bir espiri, bir güzellik var, ama bana; dayanma gücü ver! Yine o güzel öğretmen

Mehmet Rasim Mutlu şöyle derdi : Oğlum kızım “GÖNLÜN SENDEN UZAKLAŞTIYSA;BİLKİ BİRŞEYLER GETİRMEYE GİTMİŞTİR”. Bu provoke eden güç 6 koca yıl sizin Allah ile olmanızı sağlıyor. Efendinin dediği gibi: SENİ ALLAH'A KOVALAYAN HER ŞEY MÜBAREKTİR, BU ŞEYTAN BİLE OLSA ! 4 yıllık bir kıvranma dönemi sonun da, Meslektaş olursak belki utanır diyorsunuz. Yayın Hakkının Okumuşlar Yayıncılıkta olduğunun mailini atın diyorsunuz hemen atıyorum diyor seviniyorsunuz.

   

BİNLERCE KİŞİYE GİTTİĞİNİ SANDIĞINIZ MAİL MEĞERSE SADECE SİZE ATILMIŞ. 2 yıl sonra farkına varıyorum çünkü insan kendi gibi biliyor. Heyhat delireceğim sabaha kadar soğuk havada kış günü terasta yatıyorum çünkü içim alev alev sabaha kadar dua ediyorum sabahleyin yanına gideceğim Kendimden korkuyorum. Allah’ım konuşan dilim, gören gözüm ol ellerimden tut sahip ol bana diyorum .Nihayet o sancılı an siz 2 yıl önce binlerce kişiye atmanız gereken maili sadece bize atmışsınız diyorum. Ne diyor biliyor musunuz ? Mahkemeye verin! Anladınız mı efendim niye sabaha kadar Allaha sığındığı mı.... Biliyor ki Mahkeme yıllarca sürecek o zaman zarfında haksız kazancına devam edecek.. Ben : Hayır ben sizi mahkemeye vermeye gelmedim İlahi prosedürde rolün buraya kadarmış beni yayıncı yaptın çek artık o kitaptan elini demeye geldim dedim O kadar zor oldu ki o hak olan hakkımızı 6 yıl sonra almak bıçak sırtı gibi, Hz. Eyüp sabrıyla adeta .Ve İşte YAŞAM DENİLEN OLGU HAYATIN GÖNLE GÖRE YÖN TUTMASIDIR Kİ, BİR DÜŞÜNÜRÜN DEDİĞİ GİBİ NE İSTEDİĞİNİ BİLENE DÜNYA KENARA ÇEKİLİR YOL VERİRMİŞ. iNSANIN ACILARI VE İDEALİNİN ONURLU SAVAŞININ SONUCU ORTAYA ÇIKMIŞ ŞAHSİYETLİ BİR KARARDIR OKUMUŞLAR YAYINCILIK. Okumuşlar yayıncılıkta hangi kitap türleri mevcut? Genellikle Tasavvuf çünkü o benim özüm. Tasavvuf Allah’la olma sanatıdır. DÜNYADA MUTLULUK, ALLAH'IN DÜNYASINDA ALLAH'LA OLMAKTIR. Tasavvuf’un bir açıklamasını da şöyle vermiş; Mehmet Rasim Mutlu değerlisi TASAVVUF İÇE BAKIŞ DEĞİL, İÇE ALIŞ CÜMLE ALEMİ İÇE ALIŞ! TASAVVUFUN RUHSAL METOD VE İLİMLERDEN BAŞLICA FARKI BUDUR.

Şüphesiz;TEK ALLAH HAKİKATİNE VARMAN İÇİN TEK ADEM OLMAN LAZIM. Yazar olarak hangi vizyon doğrultusunda gidiyorsunuz? Yaşayarak bunu öğrendim Allah var gam yok! Adeta şöyle söylüyor. Alın yazısının birini ben çiziyorum birini sen çiz sen başla ben yardım ederim. “PLANI ALLAH YAPAR SEN MERAK ETME İYİ NİYETLİ OL YETER Kİ!” Sadece şu var Kur'an-ı Kerim de dediği gibi gevşemeyin, çalışın ve Yaradan ile derin saygıyla sohbet halinde olun siz sorun o cevap verir, vermekten çok haz alıyor.. Tasavvufun aşk boyutunda yaşanması sizin için ne anlam ifade ediyor? Fırının duvarları ısınmadan ekmek olmaz. Seni senden alırlar. EGO'yu minimize etmeden hiçbir şey yapamıyorsunuz. Bence İnsandaki en emin belde, Ego'nun minimize olduğu yerdir. Çünkü:” İÇİNDE BEN OLAN HER ŞEY CEHALETTİR”. İlmin irfanın sonu yoktur, bir İngiliz atasözü var çok severim. Daha iyi olmaya çalışmayan iyi olarak da kalamaz der. Oliver Cromwell Tasavvufta aşk boyutunda ısınmaya başlamam: İlimlerin geldiği son nokta An'ın aşağıdaki muhteşem açıklamasıyla başlamıştır. KÜÇÜMSEYEREK, ''HANGİ DEVİRDEYİZ EFENDİM'' DERLER. SEN HANGİ AN'DAYSAN O DEVİRDESİN. Mehmet Rasim Mutlu . MÜRŞİT ALLAHTIR. Gönlüne göre,(GÖNÜL ZAMAN VE MEKANA GÖRE DEĞİL, ZAMAN VE MEKAN GÖNLE GÖRE YÖN TUTAR) talebine göre bir öğretmen çıkarır karşına.O Seni sana bildirir. İşte böyle şok eder, AN MUHTEŞEMDİR VE ALLAH’TANDIR diyerek o yöne doğru yol alırsın. Geçmiş takıntı, gelecek kaygı, dem bu demdir, dem bu dem. Soyutlan an'ı yaşa ve yaşat. Şah damarından yakınım diyor daha ne desin.Yolculuk bu.”Allah var gam yok “! Okumuşlar Yayıncılığı bir ilim ve irşad Okulu olarak düşünürsek size de Ateşbaz-ı Veli diyebilir miyiz ? Bir Cümleyle ifade etmek gerekirse aşağıdaki Cümleyi bir fiil yaşayan herkes Ateşbaz-ı Velidir. ŞEMS'İN DİZELERDE ''DİNLE CELALEDDİN'' DİYE SESLENDİĞİ ZÜLCELAL-İ VELİKRAM'DIR, KİME CELALİ BAKTIYSA O İKRAMA UĞRAR, EVLİYA OLUR. M. Rasim Mutlu. Biz bu dünyaya ölmeye değil ,olmaya geldik. OL’ dun mu gel der. Sevgili çağırdı da kim gitmedi ? Alemlerin Rabbi verdiğini geri almaz daha iyisini verir 18 bin alem seni bekliyor Ey Şerefli Kul. O sultanın kulu olmak sana yetmiyor mu ?. “ÖLMEK YOK, OLMAK VAR”. ZAMAN GEÇMİYOR, SEN ZAMANIN İÇİNDEN GEÇİYORSUN.NUR'UNU SAÇ İZ BIRAK ! Ölümsüzlüğün güzelliği. Bu zorlu süreçte yaşama sevincinizi etkiledi mi? Bir anımla cevap vereyim.

Tüyap Kitap Fuarı’nda eski dostlar yeni dostlar Okumuşlar Yayıncılık standında tasavvuf sohbeti yapıyoruz, okuyucularda kitaplara bakıyorlar .12-13 yaşlarında bir kız çocuğu adeta kalabalığı yarıp parmağını bana uzatarak efendim size sorular soracağım iz bırakacağım dedi. Aferin kızıma dedim biz bu dünyaya iz bırakmaya geldik zaten diğer canlılardan farkımız bu.Adın ne? Ece dedi. Aaaa kraliçe demek, sana da bu yakışır dedim. Eğer bu çocuk geldiği tarihten 2 ay kadar önce gelseydi belki onu anlayamazdım o sohbetin ortasına bodoslama dalmasına a kızım bak abilerin ablaların sohbet ediyoruz sözümüzün bitmesini beklemen lazımdı gibi serzenişte bulunabilirdim belki. Ama iki aydır mutlu baba sohbetinde şu konuyu işliyordu üzerinde vurgulaya vurgulayan gece yarısı saat 3’ te beni bir sinek ısırır uyandırır sizi uyandırsa isyan edersiniz uykum bölündü kahretsin dersiniz hatta küfür edersiniz ama ben ona bakarım söyle derim seni kim gönderdi ! Kalkarım bir beste, güfte makale, Yüce yaradan ile bir memhal oluş ortaya çıkar diye anlatıyordu.. işte bunu içselleştirdiğim için o küçük kızı göndereni biliyordum anlayışla dinledim. Evet soruları çok güzeldi biz çocuk diyoruz onlara değil mi? Onlar bizim Öğretmenlerimiz adeta, sordu sordu herkes dinliyor ve izliyor elimden geldiğince cevap veriyorum gayet mantıklı birbirleriyle tutarlı sorulardı iş olsun torba dolsun diye sormuyordu yani. Efendim şimdi son sorumu soruyorum dedi ve sordu: Hayattan ne aldınız? Hadi bakalım.. YANİ ÇOCUK DİYOR Kİ BANA ÖYLE TATMİN EDİCİ BİR CEVAP VER Kİ; Çok zor anlarımda ben ona tutunup yürüyeyim. Teferruatı bırak posasını at özünü hülasasını söyle diyordu. Tamam kızım dedim bu soruyu sordun ya yaşayacaksın Allah yağmurundan önce Rüzgarını gönderir tedbirini al diye sen de benim cevabımı unutma emi dedim tamam dedi. Ne aldım hayattan biliyor musun kızım dedim tam da almıştım zaten. Cevap veriyorum hiç unutma : Annende babanda karın da kocan da en sevdiğinde Hatta Allahtan sonra sensin dediğin de ilahlaştırdığın da hakkın zayi olur emeğini hiç ederler.

AĞLATIRLAR, YÜREĞİNİ SIZLATIRLAR. ŞOK EDERLER ŞOK Herkeste hakkın zayi olur ama ALLAHTA ASLA! O FAREYİ KUŞ YUVASINA, KUŞU'DA FARE YUVASINA KOYMAZ BUNU BİL YETER HAYATTA .Yola devam. O ilahları devirir İlah benim der , bende hakkın zayi olmaz der .. Sorunuzun cevabı eskiden olurdum ama şimdi olmuyorum çünkü onun adı Hak kimi kaybedip kimi buluyorsun.ALLAH VAR, GAM YOK! Yazarlarınız hakkında bilgi verir misiniz? Hz.Yuşa Tepesindeyim dua ettim ama içime sinmedi tam inerken bahçeye doğru döndüm konsantrasyona girip içtenliği yakalayınca Allah’ım Madem bu yayıncılığı verdin Gerçek Allah diyenler gelsin. Bilmiyorum Ya Rabbim Ben gerçek Allah diyebiliyor muyum, onu da bilmiyorum. Çıtayı biraz daha yükselttim. Hatta, birisi birisine sokakta rastladı ya ben yeni bir arayışa girdim ne yapayım dediğinde Okumuşlar Yayıncılığa git hangi Kitaba elini uzatırsan uzat o seni Allah'a götürür desin, o hale getir YA RABBİM dedim. Sen Allahtan isteyeceksin de vermeyecek olur mu hiç! “RAHMANİ DİLEK YER DE KALMAZ “Gayret senden lütfu bereket benden der yüce Rabbim. Niyet iyi akıbet iyidir. Sırası ile Mehmet Rasim Mutlu öğretisi yani Tasavvuf aşkına adanmışlık ruhuyla kurulan okumuşlar yayıncılığa allahtan istediklerim gelmeye başladı....hepsinin de çok güzel eserleri var. Allaha Hamdolsun, kendilerine de Teşekkürlerimi sunuyorum. -Mehmet Rasim MUTLU -Çiğdem OKUMUŞLAR -Ayten ELVEREN -Prf.Hüseyin UYSAL -Aydanur AKTAŞ HİRA -Süleyman KÖKBİL -Mustafa ALTUN -Avk. Arif BİLGİN -Öğr. Vildan GÜZEL -Yeşim DEMİR Yeni Kitabınız var mı ? 3 yıl önce başlamıştım ilk giriş bölümünden biraz okuyayım İsmi ”ALLAHIM BU KIZI KİM ALACAK”? Sohbet henüz başlamamıştı yerde oturuyorum sütuna dayanmış bir şekil de elimi de alnıma gözlerimi kapatmış bir şekilde koymuş kızımı düşünüyordum .Allah’ım bu kızı kim alacak ? Ne kürt modeline, ne Türk modeline ne araba ne laza uymuyor üç ay sonra geri getirirler diyorum.

Şöyle ki gençlerin atarlı dediğinden fevri yani, biz yaşlardakilerinde tepkili dediğinden tam bu duygular içindeydimki elimi yüzümden gözlerimden çektim ki bir çift göz gözlerini gözlerime zum etmiş bir şekilde işaret parmağıyla beni göstererek ''SEN HİÇ ALLAHTAN İSTEDİN Mİ ? ONUN HAZİNESİN DE YOK YOKTUR'' DEDİ ! Mutlu Baba’nın haklı olarak, sitemkar uyarısıyla, eve geldim Allah’ım senin hazinen de yok yoktur dedim kendi de güzel içi de güzel senin kulun zaten bunu benden iyi biliyorsun onu anlayacak bir insan çıkar karşısına çok zor büyüttüm telli duvaklı gelin olsun diye dua ettim. Aradan 15 gün geçmedi hadi yanılıyoruz diyelim en fazla bir ay sonra ona ‘CANKUŞ ‘diyen birisi 2 yıl nişanlı kaldılar cankuş, 11 yıldır evliler cankuş. niye çünkü yegane merciden istedik kendimiz arayıp ta bulmadık. Blokajlarımız Allah’ın ‘HAZİNESİNDE YOK YOKTUR'U’ unutturuyor. O tadı aldıktan sonra hep ondan istiyorum. Evvel Allah. İkinci Kitapsa ‘ANANE BANA GERÇEK HAYAT HİKAYESİ ANLAT’. Hep çocuklar için samimi ve yararlı bir şey yazmayı düşünüyordum o da başladı çok şükür, çünkü Mutlu Babanın dediği gibi: -İYİ NİYET DEVAMLI DUADIR, KÖTÜ NİYET DUASIZ KALMAKTIR... - ASIL DUA SIĞINMADIR. CEHTİ GAYRETLE BİRLEŞEN İSTEK GERÇEK DUADIR.

Sohbetleriniz var mı ? 24 yıl önce annem hakkın rahmetine kavuştuğun da yani daha doğrusu sevgili çağırdı da kim gitmedi ! alması hep vermesi içindir Allah annemi aldı Allaha götüreni verdi 27 yıl aramıştım halbuki, zamanı gelmiş demek ki, zamanı gelmeden çiçek açmıyor, çok mutluyum ilk cümlesinde İDRAK boyutum açıldı hem gönlüm hem aklım işte bu dedi. İşte o atmosferde şöyle bir dua etmiştim Allah’ım bana da bir Saadet'i Muhabbet evi nasip et. Annemin adına da uygundu geçen Mart ayında 9-16-23- ve 30 Mart ayında Facebook’ta canlı yayın olarak yaptım herkese açıktır dinleyebilirler .Youtube da çiğdem Okumuşlar sayfasında 5 tane video vardır samimi ve yararlı olduğuna dair çok tebrikler geri dönüşler aldım Facebook’ta bir nebze de olsa yararlı olduysam bahtiyar hissederim .Kendimi biz güzel ahlakı tamamlamaya geldik buraya insan ilim karşısında eğilirmiş güzel ahlak kaşısın da ise diz çökermiş. Sohbetler devam edecek inşallah çünkü en büyük cimri bilgisini saklayandır . Biz o yangını biliriz dürüst, vicdanlı deneyimli bir insanın hele biraz da yaşamı çözmüşün sohbetine hasreti. Sevgi ve muhabbetle herkesi kucaklıyorum...

Kaynak: ÖZEL HABER/RÖPORTAJ
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam