reklam
reklam

PKK'nin sözde 'bölge sorumlusu' ihbar üzerine etkisiz hale getirildi

Eklenme Tarihi: 7 Nisan 2016, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 132395

SİİRT

İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan "Alo 140 Terör İhbar Hattı"na, yurt içi ve yurt dışından gelen ihbarların, güvenlik güçlerince titizlikle değerlendirilmesi sonucu Siirt'te çok sayıda terör saldırısının önüne geçildi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan ihbarlar sayesinde kentte siviller ile güvenlik güçleri ve kamu görevlilerinin hedef alındığı birçok terör saldırısının önlendiğini söyledi.

İhbarlar sayesinde 15 Ocak'ta eylem hazırlığındaki terörist gruba yönelik operasyon yapıldığını belirten Vali Tutulmaz, bu kapsamda 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getirdi.

Listede adı geçen terörist ihbarla etkisiz hale getirildi

Kentte etkisiz hale getirilen teröristler arasında yakalanması için ödül konulan teröristin de bulunduğuna dikkati çeken Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Siirt'te kaçakçılık şüphesiyle durdurulan otomobilden polis ekibine ateş açılması sonucu 30 yaşındaki polis memuru Bünyamin Torğut'u şehit eden ve güvenlik güçleri ile sivilleri hedef alan birçok eyleme karıştığı tespit edilen PKK'nın 'sözde bölge sorumlusu' Çırav kod adlı Cemal Oğuz'un adı gri listede yer alıyordu. Başına 300 bin lira ödül konulan söz konusu terörist vatandaşlarımızın ihbarı neticesine gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi."

İhbarlar neticelendikten sonra vatandaşlara gereken ödemenin yapıldığını vurgulayan Tutulmaz, "Köyün etrafında görülen ya da köyden erzak almaya giden teröristler, vatandaşlar tarafından derhal bize bildiriyor. İhbarın ödüllendirilmesi döneminde şu ana kadar iyi sonuçlar alındı." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam