reklam
reklam

"72 düvelle savaşıyoruz"

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2016, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 132522

MALATYA

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BaşdanışmanıYalçın Topçu, "Kürt'ü, Türkmen'i, Çerkez'i, Laz'ı, Arnavut'uyla ay yıldızlı al bayrak altında bir ve beraber kıyamete kadar yaşamaya kararlı büyük Türk milletinin fertleri olarak, hendek başındaki çapulcunun arkasındaki 72 düvelle savaşıyoruz." dedi.

Milli Türk Talebi Birliği (MTTB) Malatya Şubesinin daveti üzerine bir konferansa katılmak için kente gelen Topçu, Malatya Valiliğini ziyaret etti. 

Türkiye'nin problemleri bulunduğunu, bunların başında da bölücü terör hadiseleri geldiğini vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:

"Şu anda karşı karşıya kaldığımız hadise asla ve kata bir Kürt-Türkmen savaşı değildir. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin bölücü terörle olan mücadelesidir. Bölücü terörün arkasında, dün dedelerimizin karşısında Çanakkale'de kim varsa, bugün de onların arkasında bu işlerin kat ve kat fazlaları vardır. Yani dün dedelerimiz Çanakkale'yi geçilmez yaparken Çanakkale'deki yedi düvelin maşalarına karşı bu mücadeleyi yapmıştı. Şimdi de onların torunları olarak bizler Kürt'üyle, Türkmen'iyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla, Arnavut'uyla ay yıldızlı al bayrak altında bir ve beraber, kıyamete kadar yaşamaya kararlı büyük Türk milletinin fertleri olarak hendek başındaki çapulcunun arkasındaki 72 düvelle savaşıyoruz."

Çanakkale ruhunun önemine işaret eden Topçu, "Şu anda bir sarmalla, özel bir savaşla karşı karşıyayız. İşte bu özel savaştan çıkmak için Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyaç var. Dedelerimizin yaptığı gibi yapacağız, yapıyoruz Allah'ın izniyle." diye konuştu.

Topçu, şunları kaydetti:

"Ankara iki şey de kararlı. Bir, bölücü terörün belini kırdık, kafasıyla kuyruğunu da ezeceğiz. İkincisi de medeniyet coğrafyamızda kim bir yaprak kımıldatırsa kımıldatsın Ankara o masada öyle de olacak böyle de olacak. Devlet de millet de buna kararlı. Bu çerçevede bölücü terörle mücadelede New York'un, Madrit'in, Paris'in, Roma'nın, Moskova'nın hangi hak ve hukuku varsa Ankara'nın da o hak ve hukuku var. Bunu da sonuna kadar meşru bir müdafaa hakkı olarak kullanacağız inşallah."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam