reklam
reklam

Okullar hayat oldu

Eklenme Tarihi: 11 Haziran 2019, Salı - 11:20   Okunma Sayısı: 354066
Maltepe’de Kaymakamlık onaylı olarak başlatılan “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Maltepe Şehit İbrahim Cengiz İmam Hatip Ortaokulu’nda “Ailemle Okuyorum” projesi düzenlendi. “Genç Tiyatrocular Okullarda” projesi ile de 2 farklı tiyatro grubu 2 binin üzerinde öğrenciyi tiyatroyla buluşturdu

Maltepe Şehit İbrahim Cengiz İmam Hatip Ortaokulu’nda hayata geçirilen “Ailemle Okuyorum” projesi veliler ve öğrencilerden büyük ilgi gördü Okullar hayat olsun ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen ve çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılmasını amaçlayan “Ailemle Okuyorum” projesinde 2 öğretim yılı boyunca öğrenciler velileriyle birlikte düzerli okumaya alıştırıldı ve 2 yıl boyunca her öğrenci ortalama 48 kitap okudu. Ailelerin “okuma saatleri” belirleyerek çocuklarıyla okuma gerçekleştirdiği projede, çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve çocuklarla ailelerin bir bütün halinde kitap okuma ve doğru kitapları seçme bilincini kazanması amaçlandı. Kitapların; farklı bakış açıları kazanmanın en etkili yolu olduğunu ifade eden Türkçe öğretmenleri Nazime Tekin ve Tunan Tekin, uygun zamanlarda aile ile yapılan kitap okumalarının geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu, Kitap okuma vesilesiyle bir araya gelen aile bireylerinin birbiriyle iletişim kurarak, çocuklarının da yeni dostluklar kurmasına vesile olduklarını belirterek, “Ailede başlayan iletişim topluma, toplumdan da bütün insanlığa yayılacaktır” dediler. Okul müdürü Ayşenur Efir ise, gerçekleştirilen Ailemle Kitap Okuyorum etkinliğinin eğitimde önemli bir yere sahip olduğunu, öğrenciler üzerinde olumlu etki yaptığını, bu tür etkinlikleri desteklemek amacıyla ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Güzel bir örnek teşkil eden bu programı tertipleyen öretmen arkadaşlarıma ve projeye destek veren velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam