reklam
reklam

Kartal Belediyesi Kreşlerinde Mezuniyet Sevinci

Eklenme Tarihi: 3 Haziran 2019, Pazartesi - 09:58   Okunma Sayısı: 275202
Kartal Belediyesi kreşlerinde eğitim alan 6 yaş öğrencilerinin mezuniyet töreni, coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Mezun olan minik öğrenciler, diplomalarını aldıktan sonra keplerini attılar.

İki farklı mekânda düzenlenen mezuniyet törenleri; E-5 altı kreşler için Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde, E-5 üstü kreşler için Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törenlere; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Kartal’da görev yapan muhtarlar ve mezuniyet coşkusu yaşayan çocukların aileleri katıldı.

İmam Aydın ve Ali Apaydın’dan kutlama mesajları

Mezuniyet törenleri başta, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve kreşli miniklerin Andımız’ı okumasıyla başladı.  Daha sonra, mezun olacak kreş öğrencileri, kendilerinden küçük öğrenciler ile bayrak ve kreş flamalarının devir teslimini gerçekleştirdi.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen katılan Kreş Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı İmam Aydın,“ Umuyoruz ki kreşlerimiz, Aziz Sancar gibi bilim insanlarının çıkacağı, bizleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak nesillerin yetiştiği merkezler olsun. Tüm öğrencilerimizin mezuniyetini kutluyorum.” dedi.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın ise, “Kartal Belediyesi kreşlerini çocukların sadece akşama kadar vakit geçirdikleri bir yer olarak görmek yanlıştır. Kreşlerimiz, çocukların becerilerinin ortaya çıktığı; çağdaş, özgür eğitim anlayışı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda eğitim veren yerlerdir.” dedi.

Mezuniyette renkli görüntüler

Mezuniyet törenleri birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Törenlerde yeteneklerini sergileyen minikler, halk oyunları, cimnastik ve modern dans gösterileri sundu. İngilizce şarkılar da söyleyen minik öğrenciler, aynı zamanda hazırladıkları ritim gösterisini de izleyiciler ile buluşturdu.

Miniklerin büyük emekler vererek hazırlandıkları törenleri izleyen aileler, gözyaşlarını tutamadı. Büyük mutluluk yaşayan izleyiciler, çocukların performanslarını uzun süre ayakta alkışladı.

Törenlerin sonunda Kartal Belediyesi protokol üyeleri tarafından miniklere diplomaları dağıtıldı. Diplomalarını alan minikler hep birlikte kep atarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kreşlere kayıtlar Haziranda başlayacak

Öte yandan Kartal Belediyesi kreşleri 2019-2020 eğitim-öğretim yılına merhaba demeye hazırlanıyor. Kreşlere öğrenci kayıtlarının ön başvuruları, 1-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kartal Belediyesi Kreşler Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, kreşlere kayıt için yapılacak ön başvurular; 1-16 Haziran tarihleri arasında, belediyenin resmi internet sitesi olan; www.kartal.bel.tr’den yapılacak. Ön başvuruların kesin sonuçları ise, Temmuz ayının ikinci haftasında SMS yoluyla velilere bildirilecek.

Ayrıca, Türkiye’de ilk ve tek olarak Kartal Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve sadece alerjik çocuklara hizmet veren Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi de, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında minik öğrencileriyle buluşacak.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam