reklam
reklam

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili olay yerinde keşif yapıldı

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2016, Perşembe - 16:00   Okunma Sayısı: 125803

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, 2 polis memurunun şehit edildiği, 1 polis memuru ile Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı uzmanlarınca keşif yapıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Sur ilçesinde operasyonların tamamlandığı bölgede Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokak'ta keşif yapmak ve delil toplamak için Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı uzmanlarından bir heyet oluşturuldu.

 "Canlandırma" yöntemi uygulandı

Heyetin olay yerinde soruşturma savcılığı nezaretinde keşif yaparak, o gün hangi noktalardan ateş edildiğine dair dosyadaki ifade ve görüntüleri esas alarak "canlandırma" yöntemini uyguladığı belirtildi.

Heyetin "yara balistiği" incelemesi kapsamında merminin geliş yönünün belirlenmesi için lazer ışınlarını da kullandığı bildirildi.

Olay yeri incelemesi iki kez engellenmişti

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Barosu tarafından terör olaylarında zarar gören Dört Ayaklı Minareye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlenmiş, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan olaylarda Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, 1 polis ile AA muhabiri Aziz Aslan yaralanmıştı.

Saldırının ardından incelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'ın da bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru daha yaralanmıştı.

Bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından olay yerine incelemelerde bulunmak üzere giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz ve beraberindekilere sonraki gün de teröristlerce ateş açılmıştı.

İlçede 6 mahalle ve Gazi Caddesi'nin bir bölümünde 28 Kasım 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik TSK ve emniyet unsurlarınca operasyon başlatılmış, müşterek operasyon 103 günün sonunda 9 Mart'ta sona ermişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam