reklam
reklam

TEDMEM’DEN 2018 EĞİTİM DEĞERLENDİRME RAPORU

Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2019, Cumartesi - 09:41   Okunma Sayısı: 136445
Kurulduğu günden bu yana eğitim politikalarını tarafsız ve bilimsel bir yaklaşımla analiz eden, ortaya koyduğu araştırma ve çalışmaların, başta öğrenciler olmak üzere, eğitim sistemimize, sistem içindeki tüm kişi, kurum ve kuruluşlara fayda sağlamasını gözeten TEDMEM, 2018 Eğitim Değerlendirme Raporu’nu yayınladı.

Türkiye’nin sivil toplum alanındaki en köklü kurumu olan Türk Eğitim Derneği’nin düşünce kuruluşu TEDMEM, 2018 yılında eğitim sistemimizde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği raporunu kamuoyunun dikkatine sundu. Her yıl hazırlanan Eğitim Değerlendirme Raporu’nun bu yılki sayısı da daha önceki yıllarda olduğu gibi eğitim sistemimizde öne çıkan uygulama ve tartışma konularına ışık tutması ve eğitim göstergelerinin anlamlı bir akışta ele alınması bakımından kaynak niteliğinde bir çalışma özelliğini taşıyor. TEDMEM Raporunu diğerlerinden farklı kılan özelliği ise uygulama alanlarındaki aksaklıkları görmesi, bu konularda uyarılarda bulunmanın yanı sıra çözüm önerileri getirmesi.2018 Eğitim Değerlendirme Raporu’nda; “Yönetişim ve Finansman”, “Öğretmenlik ve Mesleki Süreç”, “Uluslararası Alanda Türkiye”, “Temel Eğitim”, “Ortaöğretim”, “Mesleki Teknik Eğitim ve Din Öğretimi”, “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri”, “Öğrenci Yönlendirme Sistemleri” ve “Özel Öğretim” olmak üzere dokuz ana başlık yer alıyor. Bu raporda hedef, Türk eğitim sisteminin genel bir profilini ortaya koyarken, paydaşlarımızın çalışmalarına destek olarak, çözüm önerileri üretmek.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ

Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 38 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.

TEDMEM

TEDMEM, eğitim sistemi için kanıta dayalı araştırma verisi, fikir ve yayın üretip kamuoyuna mal etmeyi amaçlayan bağımsız bir düşünce kuruluşudur. Gerçekleştireceği çalışmaların temel amacı, bu ülkenin bütün çocuklarının daha mutlu bir geleceğe kavuşması için hizmet etmektir. Bu hizmeti yürütürken, eğitim politikalarında alışılmış olan düşünce ve duygu kalıplarının ötesine geçmeyi hedef olarak görmektedir. Kâr amacı gütmeyen TEDMEM güncel tartışmaların üzerinde, herhangi bir partiye bağlı-bağımlı olmayan bir örgütsel yapıya sahiptir. TEDMEM, 27 Kasım 2012 tarihinden beri ülkemizin ve dünyanın bilgi birikimini ortaya çıkarmak, geliştirilmesine katkı sağlamak ve yaygınlaştırmak için faaliyet göstermektedir.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam