reklam
reklam

Kadıköy’e bahar konserle geldi!

Eklenme Tarihi: 7 Mayıs 2019, Salı - 10:58   Okunma Sayısı: 269807
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin şef Özgür Koban yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu, Bahar Konseri’nde musıki dostlarıyla buluştu.

Şef Özgür Koban’ın yönettiği konserin sanat danışmanlığını Güvenç Sarar, sunuculuğunu ise Nurten Kocabıyıkoğlu yaptı. Konserde koroya ve solistlere eşlik eden sazlar; Güvenç Saraç – Kanun Alper Asutay – Keman İsmail Bağcı – Ud Ramazan Gümüş – Klarnet Çağlar Kırömeroğlu – Çello Mesut Gazi – Kanun İnanç Çancı – Keman, Volkan Yiğit – Klavye Zehra Aysel Kaş - Ritim Saadettin Nar – Ritim Amator koroların en geniş katılımlı kadrolarından biri Bahar Konseri korosu şu isimlerden oluştu; Ahmet Ateş, Bingül Çekal, Candan Demirel, Cemalettin Kılıç, Emre Küçükçalık, Filiz Olgaç, Güler Erol, Hülya Şitil, İsmet Acar, Kamil Mert, Meryem Uçar, Metin Çağlar, Milhan Mercan, Nazan Güngörmüş, Nazan Kandemir, Nazlı Dağdelen, Nalan Ayas, Nesrin Tek, Nurten Kocabıyıkoğlu, Perihan Oğuş, Sema İrtem, Sema Şentürer, Semiha Sabuncu, Semra Altan, Semra Özbey, Sencan Turgut, Sevgi Söylemez, Şebnem Savaşan Kavasoğlu, Türkan Saral, Yağmur Doğan, Zafer Olgaç, Zaruhi Çankar, Ömer Faruk Turan, Yasemin Kaş, Sude Kaş, Tuğba Şitik. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, konser öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Kadıköy Halk Eğitim Merkezi olarak kültürel değerlerimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Türk Sanat ve Türk Halk Müziği kurslarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Kursiyerlerimiz bu geceye büyük bir özveri ile hazırlandılar ve gerçekten çok heyecanlılar. Hocalarımız çok tecrübeli, Çok Ünlü sanatçılara hatta TRT sanatçılarını uzun yıllardır eşlik etmekteler, Bu tecrübeleri çalışmalara da yansıdı ve az sonra kursiyerlerimiz amatör olmalarına rağmen profesyonel bir program izleyeceksiniz. Hayatta bir fark yaratmak önemli; kursiyerlerimizde tam da böyle yaptılar ve hayatlarında bir fark yarattılar yeteneklerini keşfettiler, Hayata yeni bir pencere açtılar. Halk eğitim merkezi kurslarına gelerek sizde hayatınızda bir fark yaratabilir yeni pencereler açabilirsiniz. Türk Sanat Müziğine önem vererek kurslarımıza devam eden sevgili kursiyerlerimizi kutluyor, onlara öncülük ve rehberlik yapan Özgür Koban’ı tebrik ediyor, hem çalışmalar sırasında hem de bu gece onlara eşlik eden saz sanatçılarımıza gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Koromuzun çalışmalarına yıl içerisinde pek çok kez katılma olanağım oldu çok ciddi ve disiplinli bir çalışma ile sizlerin huzuruna çıkacaklar. Ben öğretmen ve kursiyerlerimi yürekten kutluyorum” 1976 yılında Van da dünyaya gelen sanatçı ilköğretim yıllarında İstanbul’da Fatih‘te öğrenim gördü. Bu sıralarda yeteneğini keşfeden sınıf öğretmeninin de katkılarıyla TRT İstanbul Çocuk Korosu sınavlarını kazanarak bu kurumda görev yapmaya başladı.

1985 yılında ülkemizi temsil amacıyla o zamanki adı ile Yugoslavya da ilk konserini verdi. Daha sonra1987 yılında İTÜ Devlet Konservatuarının sınavlarını kazanarak Çalgı Eğitimi Bölümünde İhsan ASLAN ‘ dan ders alarak profesyonel müzik hayatının ilk adımlarını atmaya başladı.Keman ve Müzik eğitimlerinin Orta ve lise bölümlerini başarıyla bitiren sanatçımız 1992 de Çalgı Yüksek Bölümünü kazandı. Bu sırada Müzik çalışmalarına çeşitli orkestralarda öğrenci konserleri vererek devam eden sanatçı 1993 yılında TRT İstanbul Radyosu’nun açtığı sınavı kazanarak bu kurumda akitli keman sanatçısı olarak çalışmıştır.1996 da İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarını dereceyle bitiren Özgür Koban çeşitli sanatçılarla sahne , albüm ve konser çalışmalarına devam etti. 1998-2000 yılları arasında Zeki Müren’in anısına yapılan Bir Demet Yasemen adlı Müzikalin Maestroluk görevini de üstlendi. Bu arada 1999 yılında kurulan Marmara Türk Müziği gurubuna da katılarak yurt içinde ve yurt dışında çeşitli il ve ülkelerde konserler verdi. İstanbul ‘da çeşitli Musıki Cemiyetlerinde konser ve keman ders öğretmeni olarak sanat hayatına devam eden sanatçı Türk Müziği Günleri Konser Programlarında da başarıyla görev almaktadır. 2009-2014 yıllarının arasında TRT Müzik bünyesinde yayınlanan MEŞK ZAMANI programının maestro görevini üstlenmiştir. Halen TRT Müzik Kanalında Bestehan Programında keman sanatçısı olarak görev yapmakta olan şefimiz 2007 yılından itibaren hayatımın dönüm noktalarından birisi dediği Muammer Ketencoğlu ile tanışarak Muammer Ketencoğlu ve Zeybek Topluluğu’nun bir üyesi olarak müzik çalışmalarını devam ettirmektedir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam