reklam
reklam

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SİNEMA ve TELEVİZYON ÖĞRENCİSİ TANER ESER’E KISA FİLM ÖDÜLÜ

Eklenme Tarihi: 5 Nisan 2019, Cuma - 12:39   Okunma Sayısı: 157873
Hayata Bağış Derneği’nin organ bağışının önemine dikkat çekmek ve toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla düzenlediği üniversitelerarası kısa film yarışmasında İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Taner Eser, ikincilik ödülünün sahibi oldu. Senaryosunu aynı bölüm öğrencisi Ramazan Kılıç’ın kaleme aldığı ‘Yedek Pil’ adlı filmde, vefat eden yaşlı bir insanın gençlere organ bağışı yapması ele alınıyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü son sınıf öğrencisi Taner Eser, Hayata Bağış Derneği’nin organ bağışının önemine dikkat çekmek ve toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla düzenlediği üniversitelerarası kısa film yarışmasında ’Yedek Pil’ adlı filmiyle ikincilik ödülü kazandı.

 Hayata Bağış Derneği’nin organ bağışında farkındalığı artırmak için düzenlediği ‘Organ Bağışı’ temalı kısa film yarışmasında ödül alan filmin yönetmenliğini, İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Taner Eser üstlenirken, senaryosunu aynı bölüm öğrencisi olan Ramazan Kılıç kaleme aldı. Vefat eden yaşlı bir insanın gençlere yaptığı organ bağışını ele alan filmin hikâyesi metaforlar üzerinden anlatılıyor. İnsanları temsil etmesi için saat metaforunun kullanıldığı filmde; köstekli saat yaşlı kimseyi, kol saati de gençleri temsil ediyor.

Yarışmaya farklı illerden 5’i özel 18’i kamu olmak üzere 23 üniversiteden 34 yarışmacı katıldı.

24 kısa filmin değerlendirmeye alındığı yarışmanın jüri üyeliklerini Sarp Apak, Cengiz Bozkurt, Onur Buldu, Haki Biçici, Hakan Algül ve Memorial Hastaneleri Göğüs Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Sayar yaptı.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam