reklam
reklam

Kadıköy’ün sanat elçileri

Eklenme Tarihi: 25 Mart 2019, Pazartesi - 11:48   Okunma Sayısı: 269509
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, tarihimizin 3 önemli olayını Makedonya’da muhteşem bir konserle andı

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu İşbirliği ile Uluslararası Vizyon Üniversitesi ev sahipliğinde, Makedonya’ya giden Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ekibi Makedonya’da verdiği konserde izleyenlerin takdirini topladı. Konser, 3 önemli olayın yıldönümü nedeniyle Makedonya, Jupa Belediyesi tarafından düzenlendi. Şef Fulya Soyata yönetiminde sahne alan Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği korosu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Manastır Askeri İdadisi’nden mezuniyetinin 120. Yılı, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı ve İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yılı Şerefine birbirinden güzel eserlerden meydana gelen bir repertuvarla alkış topladı Törene; Devlet Bakanı Elvin Hasan, TDP Genel Başkanı Beycan İlyas, Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Fadıl Hoca, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Serhat Kula, Halkbank Makedonya Genel Müdürü Bilal Sucubaşı, Kadıköy Kaymakamının eşi Rena Beray ÖZARSLAN, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hacı Hasan Kozan ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap ile çok sayıda davetli katıldı. Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Merkez Jupa Belediyesi, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ve Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen programda kursiyerler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Askeri İdadiden mezuniyeti, 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü ve Çanakkale Zaferi’nin önemi hakkında konuşmaların yapıldığı program öncesi, geziye katılanlar Manastır’da Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim aldığı Askeri İdadi binasını ziyaret ederek anı defterini imzaladılar. Ayrıca Atatürk’ün Kocacık’taki evini ve Üsküp’ü de ziyaret ettiler. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap; bu projenin maneviyatının şimdiye kadar yaptıkları bir çok etkinlikten çok daha yoğun olduğunu belirterek şunları söyledi; “Makedonya’da yaşayan yaşayan Türk soydaşlarımızla buluşmanın ve onlara konser vermenin gururunu yaşadık. Makedonya topraklarında eski Türk ve Osmanlı izlerini yerinde görmenin ve manevi değeri gerçekten çok yüksekti. Bu işbirliğine vesile olan Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu ve Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür ediyoruz.”  

           

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam