reklam
reklam

EKREM İMAMOĞLU ÜSKÜDAR DA VATANDAŞLARLA BİRARAYA GELDİ

Eklenme Tarihi: 5 Mart 2019, Salı - 11:10   Okunma Sayısı: 220510
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Seçim çalışmalarına Üsküdar'da  devam etti.

İSTANBUL

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarına Üsküdar'da devam etti. Ekrem İmamoğlu ilk önce Beşiktaş İskelesi'ne gelerek Üsküdar'a geçmek için tekneye bindi. Teknenin kaptan köşküne çıkan İmamoğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ''Vatandaş, yeni bir başlangıç istiyor'' diyen İmamoğlu, deniz ulaşımının şehir içindeki payını, yüzde 2'lerden yüzde 10'lara çıkaracaklarını da söyledi.

Beşiktaş’tan Üsküdar’a tekne ile geçen İmamoğlu Üsküdar’da kemençe ile karşılandı. Üsküdar Meydanı'nda vatandaşlarla buluşan İmamoğlu, fotoğraf çektirdi.Esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, daha sonra meydandaki çay bahçesinde oturdu.

İmamoğlu burada soruları yanıtladı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anketlere güvenim kalmadı" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın güvenini sarsan, memnun etmeyen sonucu bilmiyorum. Biz, bize ulaşan anket sonuçlarına hem güven duyuyoruz hem de mutlu oluyoruz" yanıtını verdi.

İmamoğlu daha sonra kentsel dönüşümün kapsadığı mahallelerden biri olan Kirazlıtepe'de devam etti. Burada ikamet eden İsmet ve Seher Birinci çiftinin tek göz odalı evlerine misafir oldu. İmamoğlu, Birinci çiftinin ağzından kentsel dönüşümle ilgili yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

      

 

Kirazlıtepe'den Kısıklı Mahallesi'ndeki semt pazarına geçen İmamoğlu, burada Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Kendisine gelen fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi. İmamoğlu'nun kendisi gibi Trabzonlu olan Ali Kasap (70) ile yaptığı sohbette renkli anlar yaşandı. İmamoğlu, "16 senedir AK Parti'ye oy veriyorum. Geçmişteki kuyrukları, çöp dağlarını biliyorum" diyen Kasap'a, "30 sene geçmiş bunların üzerinden. Yanlışlar yapılmış olabilir. Şimdi ben rakibimden daha hızlı koşup, daha çok çalışmak için geliyorum" şeklinde yanıt verdi.

Pazarda vatandaşların ve pazarcıların soruunlarını dinleyen İmamoğlu ‘ Her şeyi birlikte başaracağız. Bu zamana kadar alışılagelmiş düzeni birlikte kıracağız.’dedi.

İmamoğlu  bir pazarcının tanzim satışlarıyla ilgili maduriyetini dile getirmesi ve bu durumla ilgili şikayetlerini söylemesi üzerine vatandaşla uzunca sohbet etti.Ekrem İmamoğlu 'nu yönlendiren pazarcı tanzim satışlarıyla ilgili olduğu gerekeni anlattı. İşte pazarcının konuşmasının satır başları:

"Devlet şimdi bütün işi bıraktı esnanflarla uğraşıyor, patates soğuyorla uğraşıyor. Her şeyi bitti bunlarla mı kurtaracağız memleketi. Şu an bu patatesi inan 3,50 liraya alıyorum, bana 3,75, 4 lira orada var. Bence kaç liraya satacağım. Bu sabahraşanın altında olanlaruz ... Bize bu muameleyi yapmayın.Kardeşim sen benden alıyorsan vergimi çatır çatır o zaman ne yapacaksın? "Kardeşim ebatında patates 2 lira. Sen benim adıma 2 liraya oturdum. Ben satmazsam o zaman istediğin bir yap. Yani yanlışımız var mı başkanım?

Pazarcının konuşması "Yanlışımız var mı başkanım?" İmamoğlu pazarcının eli sıkarak diyerek bitirilmesi gerektiğini, "Seni tebrik ediyorum" dedi. İmamoğlu daha sonra konuşmasını sürdürüyor, "O kadar güzel izah ettin ki ben sana sadece teşekkür ederim. Beraber düşüneceğiz, beraber yapacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu  daha  sonra Twitter hesabından, "Vatandaşın sesini duyurmak da hizmettir. Görmek, duymak ve bilgilerini istemiyoruz için paylaşıyoruz." notunu düştüğü bir videoyla bu anları takipçileriyle paylaştı.

Pazarın sonundaki AK Parti standına uğrayan İmamoğlu, başarılar dileyip, "Hilmi Bey'e (AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı) selamlarımı iletin" dedi. 

CHP 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu  daha sonra Üsküdar'daki  Yavuztürk Mahallesi'nde vatandaşlara hitap etti. 

Konuşmasında Üsküdar'ın Temel Sorunlarına değinen İmamoğlu, vatandaşlardan destek isteyerek, "Biz samimi siyaset yapacağız, samimi yerel | yöneticilik yapacağız. Belediye Başkanlığı çok önemli Diğer mevki, makamdır. Belediye Başkanlığı sadece sadece Makama seçilip koltuk işgal etmek değildir, vatandaşın arasında dolaşmaktır. Üsküdar  Yavuztürk Mahallesi'nin şansı, kadersizliği değişecek " şeklinde konuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam