reklam
reklam

36 fırçadan 1 tablo

Eklenme Tarihi: 19 Şubat 2019, Salı - 10:42   Okunma Sayısı: 249782
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, Resim öğretmeni Meryem Kırıkçı'nın koordinatörlüğünde ilginç bir projeye imza attı. 12 parçadan oluşan 1.80 cm x 2.40 cm ölçülerindeki resmin her bir parçasını bir huzurevi sakini, bir kursiyer ve bir ilkokul öğrencisi çizdi. Yağlı boya resim dönemin kostümleriyle canlandırıldı.

İSTANBUL

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi sıradışı projeleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürüyor. 2017 Öğretim Yılı sonunda düzenlenen “Düğünümüz Var” temalı yıl sonu programı büyük ses getirmişti. 2018 yılı programında ise bu kez "Kafkaslardan Balkanlara Anadolu" temalı sergi ve sanat gösterileri vardı. Burada da Türk milletini oluşturan kültür mozaiği gözler önüne serilmişti. Yine 2018 yılında İstanbul-Kadıköy Kaymakamlığı ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve kursiyerlerini katkılarıyla gerçekleşen “Gönül Köprüsü” yardım faaliyeti ile Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Gültepe Mahallesinde faaliyet gösteren okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım götürülmüş, kampanya kapsamında 27 Mart 2018 Salı günü Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Gültepe Mahallesinde bulunan okullardaki ihtiyaç sahibi 260 öğrenci ile 50 kadına giyim yardımı ve 40 öğrenciye de kırtasiye yardımı yapılmıştı. 2018’in Ekim ayında gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Günü” programında da Halk Oyunları kurslarına devam eden 52 kursiyer “Destan Yazanların Hikayesi” konulu sahne performansında Çanakkale’den, Kurtuluş Savaşına ve 15 Temmuz Zaferine kadar Türk Halkının mücadeleci gücünü gözler önüne sererken büyük beğeni toplamıştı. Bunlar son dönemden aklımızda kalan programlar. İşte birbirinden orjinal programlara bir yenisi de geçtiğimiz hafta eklendi. Koordinatörlüğünü Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Resim öğretmeni Meryem Kırıkçı'nın üstlendiği proje ile üç kuşak bir araya geldi.

 

14 Şubat 2019 tarihinde Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Kamu Baş Denetçiliği uzmanı Zihni Salihoğlu, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaldırım, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, Nihat Işık İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Arık, öğretmenler, kursiyerler ve Huzurevi sakinleri katıldı. Üç Kuşak Bir Arada Sanatla Terapi Projesi ile 19yy Empresyonist ressamlarından Agusto Renoir'in "Galette Dans" isimli eserini Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi resim kursiyerleri, Üsküdar- Adile Sultan Kasrı Huzur evi sakinleri ile Nihat Işık İlkokulu öğrencileri beraber tamamlamış. 12 parçadan oluşan resmin her bir parçasını bir huzurevi sakini, bir kursiyer ve bir ilkokul öğrencisi resim öğretmenleri nezaretinde çizmiş ve parçaların birleştirilmesiyle mutteşem bir tablo ortaya çıkmış. Üç kuşaktan insanın sanat aracılığı ile bir araya gelmesi fırça ve boyalarla ortaya çıkan eser paylaşılan deneyim herkeste farklı duygular uyandırdı.Kimi zaman duygusal anlar yaşandı, kimi zaman kahkahalar doldu taştı, Yağlı boya resim dönemin kostümleriyle canlandırıldı. Birlikte çok güzel anlar paylaşıldı, zaman hızla akıp geçti. Koordinatörlüğünü Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Resim öğretmeni Meryem Kırıkçı'nın üstlendiği proje ile üç kuşak bir araya gelmiş. Proje elbette bununla da bitmemiş ve bizlerin de izlediği final bölümünde halk Eğitim Kursiyerlerinin, öğretmenlerinin ve usta öğreticilerinin ellerinden çıkan 19. Yüzyıl kostümleri ile bu muhteşem yağlıboya tablo canlandırıldı.

 

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, “Kursiyerler, minik öğrenciler ve huzurevi sakinleri birlikte zaman geçirerek bir birlerini daha iyi tanıma ve anlama, empati yapma becerisi kazandılar. Bu projede yer alan kişiler arasında sosyal bağ kurulmuş, paylaşma duygusu çoğalmış, arkadaşlıklar pekişmiş ve büyüklerimize karşı daha duyarlı, daha hassas olmak hususunda hemfikir duygular edinilmiştir” dedi. Projenin koordidatörü Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Resim öğretmeni Meryem Kırıkçı, projeyle ilgili şunları söyledi; “Sanat yolu ile üç kuşağı bir araya getirerek, insanların hissettiği duyguları, üzerinde bıraktığı etkileri öğrenmek, terapi yapmak amacıyla yapılan faaliyetlerimizde 3 resmi kurum bir araya geldi. Halk Eğitim Merkezi Görsel sanat öğrencilerinin katılımıyla oluşan projemiz üç farklı mekanda gerçekleştirildi. Birinci etapta huzurevi sakinleri ziyaret edilerek, üç kuşak bir arada puzzle şekline getirilmiş tuvallere yağlı boya resim çalışması yapıldı. Ikinci etapta halk eğitim merkezimizdeki atölyemizde huzurevi sakinleri ve öğrencilerimiz misafir edilerek yağlı boya ile yapılan tablonun müzik ve dönem kıyafetleri eşliğinde canlandırılması gerçekleştirildi. Üçüncü ve son etapta huzurevi sakinleri ve ilkokul öğrencilerine ziyarete gidilerek çocuklarla birlikte özgün resim çalışmaları yapıldı. Proje sonunda üç kuşağın fırçalarıyla ortaya çıkan 1.80 cm x 2.40 cm boyutundaki eser huzurevine hediye edildi. 30 cm x 49 cm ebadında 26 adet özgün akrilik boya çalışması öğrenciler tarafandın kendi velilerine hediye edildi.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam