reklam
reklam

Bokstaki kaos sona erecek

Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2019, Pazar - 01:31   Okunma Sayısı: 170225
Önceki dönemlerde Boks İl temsilciliği ve Boks Federasyonu As Başkanlığı yapan Mehmet Rıza Güleren, Boks Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki Merkezinde yapılan basın toplantısında medya mensuplarıyla bir araya gelen Güleren, Türk boksuna hizmet etmek ve boksun sorunlarını çözmek için göreve talip olduklarını söyledi.

Mevcut başkanın istifasını sunmasına rağmen boksta genel kurul yapılmadığına dikkat çeken başkan adayı Mehmet Rıza Güleren, “Bu durumda Tokyo’yu da ıskalarız. Devletin kaynakları boşa harcanıyor” dedi. Boksta yaşanan yönetim kaosuna son vermek için başkanlığa talip olduğunu açıklayan Mehmet Rıza Güleren, uçurumun eşiğine yuvarlanan Türk Boksu’na çare olmak için kolları sıvadığını söyledi. Güleren Ailesi’nin 100 yıldır boksun içinde olduğuna dikkat çeken Güleren, 2020 Tokyo Oyunları’na az bir zaman kalmasına rağmen, ortada bir federasyon olmadığını belirtti, herkesin sorduğu “Türk Boksu nereye gidiyor” sorusuna çözüm üretmek için aday olduğunun altını çizdi.

 

“Londra ve Rio’yu boş geçtik”

TSYD Levent Tesisleri’ndeki basın toplantısında gelecekle ilgili ipuçları veren Güleren, “Pekin 2008’de Yakup Kılıç’ın aldığı madalya, Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlar’da alınan son madalyamız. Londra ve Rio’yu boş geçmişiz. Devletin boksa aktardığı kaynaklar son 12 yılda boşa harcandı. Bir dönem başa baş yarıştığımız güreş ise teşkilatın lokomotifi oldu. Göreve gelirsek milli takım sporcularının hakkaniyetli seçimlerini sağlayıp, teknik kadroların kalite standartları yükselteceğiz” dedi.

 

“Güzel günler için...”

Yasaya göre mevcut yönetimin Genel Kurul kararı alması gerektiğini belirten Güleren, “Karar alınmazsa, 2020’yi de ıskalarız. Tokyo’da yarışacak sporcuların kota maçları 2019’da yapılacak. Olmayan bir federasyonun bunları gerçekleştirmesi mümkün değil. Ben ve arkadaşlarım ise arkamıza alacağımız kulüpler, taban birlikleri, spor teşkilatı ve bakanlığımızla birlikte öz kaynaklarından yetişecek Türk Boks Ekolü’nün meyvelerini toplayan, gelecek güzel günler için yola çıkacağız” diye konuştu.

 

''2019 hayati bir yıl''

2007 yılından bugüne kadar Dünya arenasında Türkiye'nin bir derecesinin bulmadığının altını çizen Türkiye Boks Federasyonu Başkan adayı Mehmet Rıza Güleren, mevcut başkanın geçtiğimiz yıl Aralık ayında yerel seçimler için istifa ettiğini, ancak geçen süre zarfından Federasyonun hala Olağanüstü Genel Kurul kararı almadığını söyledi. 2019 yılının Türk boksu için çok önemli olduğuna dikkat çeken Güleren, ''2019 bizim için hayati bir yıl. Çünkü 2020'de Tokyo Olimpiyatları var. Olimpiyatların Kota maçları 2019 yılında yapılacak. Eğer biz bu kota maçlarını alamazsak, Olimpiyatlara nasıl gideceğiz? O nedenle zaman kısıtlı. Bu nedenle Olimpiyat planlamasının yapılabilmesi için, bir an önce seçim kararı alınması gerekiyor.

 

Tekniğe dayalı boks

Şu anda oynanan boksun tekniğe dayalı olduğunu söyleyen Mehmet Rıza Güleren, başarının elde edilebilmesi için, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarına katılacak sporcuların kampa alınması gerektiğini belirtti. Federasyonda bir Teknik Kurulun bulunmadığına vurgu yapan Güleren ''Ben başkan seçildiğimde Teknik Kurulu hemen oluşturacağım. Teknik Kurulun işine karışmayacağım. Alt yapıdan A takıma kadar, Milli takımlarda görev yapacak tüm antrenörlere, asgari ücretli maaş bağlayacağım. Türk boksuna bir ivme kazandırmak için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

 

Beraber hareket edeceğiz

Türkiye Boks Federasyonu olarak, Spor Bakanlığı ile birlikte hareket edeceklerini söyleyen Güleren, ''Bizim sorumlu olduğumuz Bakanlık var. Spor Genel Müdürlüğü var. Her şeyden önce Türk boksu var. Biz sorumlu olduğumuz yerlere başarı getireceğiz ki, boksa ivme kazandıralım. Gücümün yettiği kadar Türk boksuna hizmet etmeye çalışıyorum. Yurt dışında derece yapabilecek hangi sporcularımız var, hepsini tanıyorum. Zaten benim kemikleşmiş bir Milli takım kadrom var.

 

Devşirme boksör karşıyız

Yurt dışında derece almak için iki tane Kübalı boksörün Türkiye'ye getirilerek devşirme yapıldığını hatırlatan Türkiye Boks Federasyonu Başkan adayı Mehmet Rıza Güleren, ''Balıkesir'de yapılan Türkiye Şampiyonası'nda benim Türk sporcularım iki Kübalıyı da dövdü. Sen önce kendi Milli sporcularına değer ver. Bizim sporcularımız kötü değil. Tam tersine aslan gibiler. Zamanımız geçiyor. Milli sporcularımızı kesinlikle yurt dışı kamplara götürmemiz gerekiyor. Her şeyi devletten beklemeyeceksiniz. Yönetim kurulunuzu ona göre yapacaksınız. İş adamlarına görev vereceksiniz'' diye konuştu.

 

Birlik beraberlik olmalı

Türk boksunda her şeyden önce birlik ve beraberlik olması gerektiğini söyleyen Türkiye Boks Federasyonu Başkan adayı Mehmet Rıza Güleren, ''Biran önce Kongrenin tarihin belirlenmesi lazım. Gelecek olan yönetimin hazırlıklarını yapması için zaman olması gerekiyor. Sporcu olarak çok kaliteli sporculara sahibiz. Öncelikle bu sporcuları çok iyi bir kamp döneminden geçirmemiz gerekiyor. 8 sıklette erkeklerde, 5 sıklette ise bayanlarda tüm sporcularımızdan kota bekliyorum'' dedi.

 

El birliği ile başaracağız

Türk boksu denildiği zaman, geçmişi son derece şanlı şampiyonluklarla dolu bir spor dalı olduğuna vurgu yapan Türkiye Boks Federasyonu Başkan adayı Mehmet Rıza Güleren, ''Boks her zaman en çok madalya beklenen spor dalı olmuştur. İşte bunu eski günlerine döndürmek için de el birliği ile bir bütün olarak sırt sırta vererek bu ipi göğüsleyeceğiz'' şeklinde konuştu.

 

Türk ekolünü getireceğiz

Türk boksunun eski günlerine dönmesinin yolunun ne Küba, ne de Rus ekolünden geçtiğini söyleyen Türkiye Boks Federasyonu Başkan adayı Mehmet Rıza Güleren,''Benim kendi Türk ekolüm var. Bunu sağlayacak antrenörlerimiz de var. Ben size çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu ülkede elliye yakın baş antrenörlük yapabilecek antrenör bulunuyor. Yeter ki, onlara görev verelim. Onların arkasında olalım. Ben Türk ekolünü kurmak istiyorum'' dedi.

 

Teknik Kurul çok önemli

Başarının gelmesinde sporcu ve antrenör başarısı kadar Teknik Kurulunda önemli bir yer edineceğine dikkat çeken Türkiye Boks Federasyonu Başkan adayı Mehmet Rıza Güleren, ''Ben başkan olduğumda Teknik Kurulun işine karışmayacağım. Teknik Kurul'da bir tane başkan olmayacak. Türk boksuna hizmet etmiş eski boksörleri bir araya getireceğiz. Kiminle çalışacaklarına onlar karar verecek. Onların işine hiç karışılmayacak. Ancak bu şekilde başarı gelebilir'' diye konuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ-MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam