reklam
reklam

TUZLA MERCAN SPOR ‘UN PARLAYAN YILDIZI ‘’BUSE BERATLIGİL’’

Eklenme Tarihi: 8 Ocak 2019, Salı - 10:09   Okunma Sayısı: 367141
TUZLA MERCAN SPOR ‘UN PARLAYAN YILDIZI ‘’BUSE BERATLIGİL’’ HAYALİM DEDEM GİBİ MİLLİ OLMAK…

 

İSTANBUL

Eski Galatasaraylı B.Ali Beratlıgil’ in torunu Buse Beratlıgil’de dedesinin izinden gidiyor.Ama farklı bir kulvarda,kendisini voleybol sporuna  adayan Buse  Beratlıgil bu branşta daha çok yeni olmasına rağmen şimdiden hocasının gözüne girmiş ve ileride Galatasaray’da oynayıp dedesi gibi bu kulübe hizmet vermek için çok çalışıyor.
Buse Beratlıgil’ Dedem gibi Milli olmak en büyük hayalim daha çok gencim ve bu sporu çok seviyorum,devamlı çalışıyorum severek yaptığım içinde çok başarılı olacağıma inanıyorum ve sonunda bir gün hem milli olacağım hem de Hayalim olan Galatasaray’da voleybol oynamak istiyorum .dedi..
Babası Kenan Beratlıgil “Kızımla gurur duyuyorum her gün okul çıkısında birlikte antrenmanlara gidiyoruz.Bu sporu çok seviyor bende uzun yıllar top oynadım.Ama şansızlık ve sakatlık sonucu başarılı olamadık.Babam gibi milli olamadık ama kızımın çok başarılı olacağına inanıyorum ve bir gün onu Galatasaray Voleybol takımında oynadığını görmek en büyük arzum.Ayrıca okulunda da her sene teşekkür ve takdir de getirdiği için ayrıca da çok mutluyum . Bu gençlerin başarılarını gördükçe gurur duyuyorum Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” Onun için bu gençler daha ileride çok daha büyük başarılara imza atacaklar” .dedi.

 

B.ALİ BERATLIGİL KİMDİR…..

Futbol kariyerine 15 yaşında, doğduğu şehir olan İzmit'in yerel takımlarından İzmit Kâğıtspor'un altyapısında başladı.[1] 17 yaşında as takıma yükseldi. 1951'de Galatasaray'a transfer oldu. En başlarda Sağ bekte forma giyse de 1953-54 sezonundan itibaren teknik direktör Gündüz Kılıç tarafından forvette görev verilmeye başlandı.[2] İstanbul Profesyonel Ligi'nin 1954-55 sezonunda attığı 14 golle ligde gol kralı oldu. 1956-57 sezonunda Dinamo București ile oynanan Şampiyon Kulüpler Kupası maçlarında oynayarak kariyerinin iki Avrupa kupası maçına çıktı. Aynı dönemde takım kadrosunda yer alan Ali Soydan ile karıştırılmaması için kendisine Büyük Ali ismi takıldı.[1] 1954-55 ve 1955-56 sezonlarında lig şampiyonluğu yaşadı.

1959'da Galatasaray'dan ayrıldı ve Adalet'e transfer oldu. 7 Temmuz 1959'da ise 25.000 lira bonservis bedeliyle İstanbulspor ile iki yıllık sözleşme imzaladı.[3] 1962-63 sezonunda Feriköy formasını giyen Beratlıgil, sezon sonunda futbolculuk kariyerini sonlandırdı.

Millî takım kariyeri

11 Aralık 1953'te İtalya ile oynanan Akdeniz Kupası maçında ilk ve tek Türkiye B millî takımı formasını giydi. İsviçre'de düzenlenen 1954 FIFA Dünya Kupası kadrosuna dahil edildi.ı.[1] Türkiye A millî takımı ile ilk maçına ise 19 Şubat 1956'da, Macaristan ile oynanan karşılaşmada çıktı. Toplamda altı kez A millî formayı giyerken gol atmayı başaramadı.

 



Teknik direktörlük kariyeri

Futbolculuğu bırakmasının ardından antrenörlüğe başlayan Beratlıgil, 24 Temmuz 1967'de Samsunspor ile menajer olarak anlaştı.[4] Ertesi yıl Mersin takımı Tarsus İdman Yurdu'nun başına geçti. Daha sonra Sarıyer,Karagümrük,Çanakkale,Gaziantepspor,Feriköy,Eyüp ve Bundan sonra ise çeşitli takımlarda görev aldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON-SİNAN BERATLIGİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam