reklam
reklam

“KIZIMIZ GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE HER GÜN ERİYOR”

Eklenme Tarihi: 20 Aralık 2018, Perşembe - 10:32   Okunma Sayısı: 438952
Muş'ta yaşayan Niyazi ve Bahar Taşkıner çiftinin ikinci çocuğu Amara Elif doğum sırasında beynine oksijen gitmediği için beyin felci geçirdi. Cerebral Palsy ile mücadele eden 5 yaşındaki Elif 8 kiloya kadar düştü. Göğüs kanseri tedavisi gören anne Bahar Taşkıner kendi hastalığını unutup kızına uzanacak yardım elini bekliyor .Anne Taşkıner" Tek isteğim kızımın 5 yıldır ağlayan gözlerinden artık yaşların gelmemesi"diyor.

İSTANBUL

“TEK İSTEĞİM KIZIMIN AĞLAMAMASI”

2006' yılında dünya evine giren Taşkıner çifti evliliklerinden  Tuana (10) ve Amara Elif (5) adında iki kız çocukları bulunuyor. Taşkıner çiftinin küçük kızları Amara Elif doğduğundan beri yatağa bağlı yaşıyor . .

Çocuklarının sağğına kavuşması için her şeylerini feda eden ve tedavi için İstanbul´a gelen çift, bir süre sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle memleketlerine dönmek zorunda kaldı. Kiraladıkları evde kızlarının tedavisini sürdüren ve sadece devletten aldıkları bin lira bakım aylığı ve yeni bağlanan engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyor.

"ÇALIŞTIĞIM YERLERDEN NÖBET GEÇİRİNCE İŞTEN ÇIKARILIYORUM"

Çalışğı her işten çıkarılan epilepsi hastası baba Niyazi Taşkınerin engelli raporu bulunuyor. Kızlarının tedavisi için Malatya’ya taşınan Taşkıner çifti tedavilerine Malatya da devam ettirmeye  karar veriyor.  Baba Niyazi Eşi Bahar'ında kanserle mücadele ettiğini belirtiyor. Eşinin yoğun bir kemoterapi sürecinden geçtiğini vurgulayan Niyazi Taşkıner sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Eşim hala kemoterapi görüyor. Ben epilepsi hastası olduğum için çalışğım yerlerde nöbet geçirince insanlar korkuyor işten çıkartılıyorum. Hasta olan birini çalıştırmak istemiyorlar. Maddi olarak Geçinemeyince aile büyüklerimiz Muşa gelmemizi söylediler şu anda aslında Muş’ta yaşıyoruz. Valilik onaylı bir bağış hesabımız var. Kısa bir mesajla bağış yapılabiliyor.1680’e Amara yazdığınızda 10 TL bağış yapabiliyorsunuz.

“ELİF DOĞDUĞU GÜNDEN BERİ HASTANELERDEYİZ”

  • Elif’in doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beyin felci geçirdiğini söyleyen baba Niyazi Taşkıner Elif'in sürekli iyi bir şekilde tedavi görmesi gerektiğini belirtti.  Elif’in doğduğu günden beri hastanelere bağlı bir hayat yaşadıklarını vurgulayan baba Taşkıner,”Amara Elif  sürekli nöbet geçiriyor,doğduğu günden beri ağlıyor. Çünkü ciddi bir kas ağrısı çekiyor. Elif hiç hareket etmedi doğduğundan beri. Doktorlar medical bir cihaz önerdi tedavi için ancak cihaz oldukça pahalı. Cihaz beyne uyarı veriyor kaslarını çalıştırabiliyor.Tedavisi için bu cihaz şart. Algısının açılması in bu alet gerekli. Türkiye’de sadece satan bir firma var. Cihazın fiyatı 24 bin EURO ve KDV’de ayrı alınıyor . Yasal bağış hesabını bunun için açtık ancak henüz toplanamadı. Elif'in bir çok medical cihaza ihtiyacı var ancak hepsi çok maliyetli” diye ifade etti.

 

 

“HASTANELER 5 AY SONRASINA RANDEVU VERİYOR”

Maddi durumları yetersiz olduğu için devlet  hastanelerinden yararlanmaya çalıştıklarını vurgulayan anne Bahar,devlet  hastanelerinin en erken  5 ay sonrasına randevu verdiklerini söyledi. Bir yıldır randevu almaya çalıştıkları doktorlar olduğunu belirten anne “ doktorlara ve hastanelere çok yalvarıyorum daha erken sıra versinler diye ancak  ancak verilen tüm cevaplar olumsuz. Tek istediğim bazı yerlerde kızıma öncelik tanınması “dedi.

 

"HİÇBİR ŞEY EVLAT KADAR DEĞERLİ OLAMAZ"

Toplu taşıma araçlarında  bazı vatandaşların rahatsız olmasından dert yanan baba Niyazi Taşkıner, insanları biraz daha duyarlı olmaya davet etti. Taşkıner sözlerine şöyle devam etti: Elif uçağa ve otobüse binince insanlar rahatsız oluyor Elif’in çığlıklarından. Bazen sadece bu nedenle özel araba bulmaya çalışıyoruz. Ne yaşadığımızı kimse bilmiyor.

Gece gündüz çocuğumuz gözümüzün önünde ağlıyor.Ben sürekli bir işte çalışamıyorum. Çok üzüldüğüm zaman sık nöbet geçiriyorum. Annesinin ve benimde hastalığımız Elif doğduktan sonra ortaya çıktı.Maddi durumum önceleri daha iyiydi. Ancak Elif’in tedavisi için her şeyimizi sattık.Eşim de rahatsızlanınca Muş’a taşındık. Akrabalardan en azından manevi destek almak için.Elif ağlamasın ben başka hiç bir şey istemiyorum. Elif 5 yıldır ağlıyor. Doğduğundan beri ağlıyor. Son bir aydır  gece-gündüz ağlıyor.Büyük bir imtihan yaşıyoruz. Hiç bir şey evlat kadar değerli olamaz .Bu acının tarifi yok. Tek isteğimiz birilerinin sesimizi duyması.Türkiye’de yardımsever insanlar çok ben buna inanıyorum.

“ELİF AĞRILARINDAN DOLAYI ARTIK ÇIĞLIK ATIYOR”

Yoğun bir kemoterapi aldığını söyleyen anne Bahar Taşkıner, üzüntünün kanser hastalığına en büyük etken olduğunu ifade etti.Kızı Amara’nın çektiği acılara yıılardır çok üzüldüğünü belirten anne “Burada geçici olarak bir pansiyonda kalıyoruz. İnsanlar rahatsız oluyor. Herkes duyarlı davranmıyor. Kimse ne çektiğimizi bilmiyor.Elif ağlıyor ağrılarından dolayı artık çığlık atıyor.10 yaşındaki kızım Tuana psikolojik tedavi görüyor. Benim saçlarım hastalıktan dolayı dökülünce  çok etkilendi. Çok hisli bir çocuk her şeyin farkında” dedi.

İstanbul’a on günlüğüne Elif’in fizik tedavisi için geldiklerini açıklayan Niyazi Taşkıner, sadece on gün görülecek  tedavinin 6 bin TL olduğunu söyledi.Tedavi parasının Elif adına açılan yardım hesabından karşılandığını dile getiren baba” Elif çok fazla kasılıyor. Bu tedavi onun için. Buraya genel kontrolleri için geldik. Doktor bu tedaviyi önerdi.Devlet hastanelerinde sıra alınmıyor.Aynı hastalığa sahip bir çok aile ile görüşmeye çalışıyoruz.Bilgi alışverişi için.Bizim biraz daha yaşanılabilir bir hayat yaşayabilmemiz için bu cihazı almamız gerekiyor.Bu cihaz alınırsa elif’in hayatında bir çok şey değişebilir çünkü tedavi edici bir özelliği var.Çünkü tüm kaslarını sürekli çalıştıracak.İnsanlardan yardım istemek çok zor bir durum.Diğer kızıma hiç bakamıyorum onunla ilgilenemiyorum. Tüm vaktimizi Elif'e harcıyoruz."

 

 

 

 

"ÇOCUĞUMUZ GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE ERİYOR"

Elif Amara'nın hiç bir zaman iyileşmeyeceğini bildiklerini gözyaşlarıyla anlatan Taşkıner çifti sadece kızlarının acı çekmelerini istemediklerini söyledi. Anne Bahar," Elif beş yaşında 8 kilo her gün çocuğumuz gözümüzün önönde eriyor.Kucağımıza aldığımızda bile kasları ağırıyor. Tek isteğimiz alınacak cihazlarla acısının dinmesini istiyoruz.Yaşamsal olarakta evde bulunması gereken cizhazlar var ancak biz bunların hiç birini alamıyoruz.Bana bir şey olursa Elif'e kimse bakamıyor" dedi. Anne bahar duygu dolu gözlerle sözlerini şu şekide ifade etti: Tek isteğim kızımın ağlamaması. Biraz daha rahatlaması.Yasal bağış hesabı süresi dolunca tedavilerde  duracak. Birileri Elif' e yardım elini uzatsın tek isteğim bu. Baba Taşkıner ise son olarak duyarlı vatandaşlara şu şekilde seslendi:Ben sadece kızımı düşünüyorum. Kendi rahatsızlığımı hiç düşünmüyorum.Kızımın hayatı kurtulsun ağrıları biraz olsun dinsin.Bir gece elifin ağrı çekmediğini bilelim yeter. Bazen kalkıyorum eşim ağlıyor bana bişey olursa Elif'e ne olacak diye. Annesi dşında kimse yedirip içiremiyor.Çünkü elif çok ağır bir hasta. Elifin yürüdüğünü hiç bir zaman zaten görmeyeceğim sadece acı çekmesin yeter.

VALİLİK BAĞIŞ HESABI AÇTI

Muş Valiliği’ne başvuran aile bağış hesabı açtı.Aile Muş Valiliği’ne başvurarak bağış hesabı açılması için gerekli izinler alınarak açılan hesap gerekli belgeler gösterilerek doğruluğu bizler tarafından da onaylandı.

Taşkıner çifti kızları için  sosyal medya üzerinden paylaşımlarla yardım çağrısında bulunuyor. 

BiZLERDE ELİF'E DESTEK ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR DESTEK OLALIM

Bizler Amara Elif'in bir fotoğrafına ya da bir dakikalık paylaşılan görüntülere yüreğimiz dayanmıyor. Ancak Taşkıner çiftinin gözleri önünde kızları gün geçtikçe yaşamdan kopuyor. Siz sevgili okuyucularımız ve duyarlı vatandaşlarımız bizlerde Amara Elif için destek olabiliriz .Bunun için 

1680’e AMARA YAZIP SMS İLE 10 TL BAĞIŞLA KATKI SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam