reklam
reklam

CHP’Lİ İBRAHİM CAN KIRAN: 31 MART GECESİ ÜMRANİYE’Yİ ALMIŞ OLARAK ÇIKACAĞIZ

Eklenme Tarihi: 29 Kasım 2018, Perşembe - 10:08   Okunma Sayısı: 189799
Olağanüstü bir durum olmazsa 2019 Mart’ında Türkiye’de yerel seçimler gerçekleşecek. Bu seçimlerde Belediye Başkanları ve meclis üyeleri seçilecek.

 

İSTANBUL

Her seçim için, “Bu seçim çok önemli” laflarını duyarız. Gerçekten de her seçimin kendine özgü önemi vardır. En küçük ve basit bir seçim bile kazanılmak için yapılır. Önemli olan seçimleri kazandığında beraberinde ne kazandığın, kaybettiğinde ise beraberinde ne kaybettiğini bilmektir. Türkiye’de Mart ayı için siyasi partilerin seçime yönelik hazırlıkları sürüyor. Tıpkı genel seçimlerde olduğu gibi, AKP ve MHP’nin “Cumhur İttifakı” olarak seçimlere gidecekleri belli oldu. MHP üç büyük il, İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyecek ve AKP’nin göstermiş olduğu adayları destekleyecek. Diğer illerdeki işbirliklerinin nasıl olacağının detayları ise yavaş yavaş açıklanıyor. Bizlerde Son-An Gazetesi olarak yerel seçimlerin nabzını tutmak ve yerelde hangi parti hangi adayları vatandaşın karşısına çıkaracak seçime gününe kadar bunları konuşacağız. İlk olarak bizleri ağırlayan CHP Ümraniye İlçe Başkanı İbrahim Can Kıran ile söyleyişi yaptık. Kıran bizlere seçimle ilgili çalışmaları ve vatandaşların seçime yaklaşımlarını sorularımızla cevapladı.

Ümraniye ilçesi için kimler aday ya da şu anda öngörülen bir aday profili var mı ?

Cafer Aktürk Belediye Başkan Aday Adayı, Aysun Şengül Başkan Adayı, Sacit Eyüpoğlu Belediye Başkan adayı , Hüseyin Avni Yardımcı Başkan Adayı. Süreç devam ediyor. Genel merkez ve yerelde ilin yaptığı çalışmalar var bizden bilgiler ve saha çalışmaları yapıyorlar. Saha çalışmasında önce bir profil oluşturmak ve o profile uygun aday kimse onu ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Bu seçim döneminde ilk defa biz bu kadar erken adayımızı açıklayacağız. Bir aksilik olmazsa 15 Aralık tarihine kadar belli noktaların adayları belli olacak. Türkiye bazında genel olarak yüzde 74 olarak açıklandı. İl yönetiminde mutabık olunan adaylar açıklandı. Bizde elimizde olan belediye başkanlığı için farklı tasavvurlar düşünülebilir.  Kritik olan noktalarda ise ince eleyip sık dokumak gerekir.

Saha çalışmalarının amacı vatandaşın istediği profili mi aday olarak çıkartmak mı?

İsimler üzerinden değil profil üzerinden çalışmalar yapılıyor. Saha çalışmalarında aranan profili anlamaya çalışıyoruz. Şu ismi ister misiniz değil de nasıl bir aday istenir şeklinde soruluyor. Genel merkezinde yönelttiği ve üzerinde durduğu soru nasıl bir profil istenir ? sorusu üzerinde duruluyor. Bizim amacımız hangi profilin Ümraniye’yi daha iyi bir yere götüreceği. Daha iyi yöneteceğine inandığımız arkadaşın yönetime geçmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Ümraniye yönetilmiyor. Ümraniye için tamamlanmış bir profil yok henüz çalışmalar devem ediyor. İktidarın yapmış olduğu anketlerde mevcut ilçe yönetimi ve belediye başkanlığından memnun olmadığı belli bir seviye hoşnutsuzluk olduğu aşikâr son 10’a giriyor.

Ümraniye vatandaşı hangi hizmetlerden memnu değil?

Yapılan hizmetlerin göz boyama var. Belediye’ye girdiğiniz anda sizi çok güzel karşılıyorlar. Ancak işin sonunda belli noktalarda işiniz halledilmiyor. İmar problemleri çok fazla ön plana çıkıyor. Verilen sözler yerine getirilmiyor. Tapu sorunu var. Mevcut belediye başkanı tapuları dağıttık yaklaşımında bulunuyor. Halbuki evlerin tapuları değil belli noktalarda imarın çıkması var. Yalan söylüyorlar demiyorum ama yanıltıcı konuşuyorlar. Yanıltıcı konuştukları için insanlar belli noktalarda tepkilerini koymuş durumda .İyi yapılan işler yok mu var tatbikî. Ama genel anlamda bir hoşnutsuzluk var. Bizimde kulağımıza geliyor ve tespitlerimiz içerisinde var. Bizler  sosyal demokrat anlayışını benimsediğimiz için şehircilik anlayışımız mevcut. Yapılan işlerde halk mağdur ediliyor. İşin sıkıntısını halk çekiyor bir çok nokta da insanları  ada bazlı mimariye yeniden yapılanmaya yönlendiriyorlar. Bu imar projesi tamamen bittiği zaman insanlar kendi yerlerinden yurtlarından ve alışagelmiş yerlerinden feragat etmiş olacaklar. Bunun önüne ne kadar geçebiliriz bunu anlatmaya çalışacağız. Vatandaşların daha az mağdur olmaması için çalışacağız. Belediye başkan adaylarımız belli olduktan sonra projelerimizde yapacaklarımız yer alacaktır. İnsanların yollardan kaldırımlardan şikayet ettiğini duyuyoruz. 2018 yılında yolları konuşuyoruz. Ümraniye’nin hemen her yerine gidin mahalle gözetmeksizin hemen her yerinde bir yol problemi var. Her yolda sürekli  bir  çalışma işlemi var. Bu çalışmalar bitmeyen çalışmalar sürekli devam ediyor. Belediyeden gelen çalışma ekipleri birbirinden habersiz olabiliyor. Planlama konusunda zayıf kalınıyor. Karabekir Mahallesi’nde çok farklı problemler var. Osmanoğulları diye çıkan bir grup var. İmar verdik diyorlar ama tapularının altında şerhler var. Yani bunlar halkın büyük problemleri.

Mart ayın’daki yerel seçimler genel seçimlerin yansıması şeklinde olur diyebilir miyiz?

Aslında bu bir yerel seçim olacak ancak genel seçimlerin bir yansıması olabilir. Genel seçime yansımayan bir ekonomik kriz var. Bu krizi her kesimden ciddi anlamda yaşıyor. Bu krizi şu anda belli bir baskılama altına aldılar ancak bunu ne kadar yönetebilirler emin değilim.

Ben hayvancılık sektöründe çalışıyorum ilaç sektöründeyim . Ekonomide domino taşı gibi her şey birbirini etkiliyor. Rusya’da yaşadığımız bir kriz turizm sektörünü etkiledi. Turizm Antalya da geriye gittiği zaman ben Balıkesir bölgesinde hayvancılık sektöründe çalışanlar sütlerini satamadılar. Her şey birbirine çok uzakta olsa domino taşı etkisi gibi birbirinden etkileniyor. İnsanlar “bizlere işiniz nasıl gidiyor” diye sorduğunda verdiğim cevap “senin nasılsa benimde öyle” yanıtı oluyor. Çünkü aynı gemideyiz. Aynı havayı soluyoruz. Aynı toprakta yaşıyoruz ve aynı suyu içiyoruz. Yaşanan her hangi bir aksaklık tüm halkı etkiliyor.

31 mart gecesi ümraniye’yi chp alır mı?

İktidar sosyal devlet anlayışı çerçevesinde insanlara belli yardımları götürüyorlar. Ancak son zamanlarda bunlarla ilgili bütçe sıkıntısı yaşandığı gelen bilgiler arasında. Verilen ihalelerinin kısıtlamalarından bahsediliyor. Yani bir çok nokta da sıkışmış durumda. Vatandaşlarda cebine bakıyor. Ekonomik olarak vatandaşta sıkışık. Mevsimindeki yiyecekler bile tüketilemiyorsa ve uçuk seviyelerdeyse erk devlette bilgi devlette gerekli işlemler yapılabilir. Birde serbest piyasa ekonomisi var müdahalede edemezsiniz baktığınız zaman . Örneğin soğan son dönemlerde gündemde ve çeşitli depolar basıldı. Şu sorulmalı toptancı bunu neden depolarda tutuyor. Piyasa da fiyatların her şeyi artık günlük girdi olarak hesaplanıyor. Pazarda insanlar poşetleri serçe parmaklarıyla taşıyabiliyor. İnsanlar artık  bu durumda. Verilen söylemlerin çoğu zamanında olmamış gecikmeli olarak yapılmış. İktidar partisinin başkan arayışları devam ediyor. Biz 31 Mart gecesi Ümraniye’yi almış olarak çıkacağız. Bundan eminiz çünkü bununla ilgili politikalarımız, stratejilerimiz, vaatlerimiz ve anlatacaklarımız halka yönelik olacak. Halkın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olacak. Halka yapabileceğimiz konuları anlatacağız. Aslında en önemli nokta bu yapabileceklerimizi vatandaşlara anlatacağız. Yapamayacağımız uçuk konularda şövalyelik yapmaya gerek yok.

Chp 31 Mart gecesi Ümraniye ilçe başkanlığını kazanırsa ilk olarak yapacağınız ne olur?

Üç dönemdir kasa da olan tapular daha ortaya çıkmadı. Böyle olduğu içinde Ümraniye değişmeli. Anlayış değiştirmek zorunda. Sadece kişilerin değişmesi değil anlayışında değişmesi gerekir. Biz bu anlayışın değişmesi için halkımızın ihtiyacını karşılayacak ve halkımızın istekleri doğrultusunda onları mağdur etmeyecek projelerle ortaya çıkacağız. Komşularımızın ihtiyacını karşılayacak ve onları mağdur etmeyecek şekilde çalışmalarımız olacak. İmar geniş ve kapsamlı bir konu ve oyalamaya gelemeyecek bir konu. Halka haklarının ne olduğunu net bir şekilde belirtip çalışmak lazım.

Başa ilk olarak geldiğimizde Ümraniye belediyesinin ihalelerini incelemek olacak .Hangi ihale nasıl ne şekilde verilmiş incelenecek. Ne şekilde neler devredildi ve alındı bunlara bakacağız. Dışardan bir kuruluşa inceleteceğiz.

Ümraniye vatandaşı yeşil alanlarını ne kadar kullanabiliyor?

Ümraniye de gördüğümüz problemlerden biride yeşil alan problemi .Belediye en büyük yeşil alan bizde gibi bir yaklaşımı var ancak Ümraniye de faydalanabilecek güzel parklar yok. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılacak. Tespit edilecek yanlışlıkların üzerine düşeceğiz. Yapacağımız  tüm işler halkın denetleyebileceği işler olacak. Sosyal demokrat bir devlet anlayışı nasıl olacaksa o anlayışı Ümraniye’ye getireceğiz. Biz artık Ümraniyeli kenti semtinde kalsın burada gezsin istiyoruz. Belli bir refah ortamı sağlanamadığı zaman sıkıntı yaşanır. Biz isteriz ki komşu ilçelerden buraya gelsinler Ümraniyeli kendi ilçesinden dışarı çıkmasınlar. İnsanların zaman geçireceği alanlar oluşturulmalı. Kendi sitelerinin alanında zaman geçirmeliler. Ailenizle vakit geçireceğimiz çalışma alanları yapılacak. Tüm ilçelerin kuş bakışı havadan fotoğrafı vardır. Ümraniye’nin yok denecek kadar az. Çünkü Ümraniye’de nefes alınacak yer çok az. Ümraniye belediyesinin kültür merkezleri çok az. Etkinlik takvimleri kısıtlı. Kültürel sanat çok kısıtlı. Yapılan şeyler lokal genelde belli bir kesime hitap ediyor. Bizler her kesime hitap etmek istiyoruz. Ümraniye’de huzur evi yok denecek kadar az. Ümraniye büyük bir ilçe. Hastane sayısı devlet olsun ya da özel hastane olsun oldukça az. Tam teşekküllü hastaneler sayılamayacak kadar az. Ümraniye’de lise sayısı kısıtlı. Mahallelerde okul yok . Dört mahalleye bir lise düşüyor. Çocuklar komşu okullara gidiyor. İnsana önem veren proje yok. Bizler sosyal demokrat anlayışı çerçevesinde hepsini düzelteceğiz.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam