reklam
reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zannediyorum bir ikisi kaçıverdi

Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2014, Salı - 13:00   Okunma Sayısı: 123625

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK’ın içine yerleşen ihanet şebekesinin mesaisini bilimini vatanı için milleti için bayrağı için değil ihanet için kullandığını söyledi. 

TÜRKSAT 6A yerli haberleşme uydusu proje imza törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Az önce imzaları atılan Türksat 6A projesinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Burada farklı bir gurur farklı bir iftiharı yaşıyoruz. Büyüyen güçlenen gelişen yeni Türkiye’nin yansımalarını gurur tablolarını hep birlikte müşahede ediyoruz. Bu yılın ocak ayında Japonya’da yapımı tamamlanan Türksat 4A uydumuzu teslim aldık. 15 Şubat’ta da bu uydumuz başarıyla fırlatılmıştır. Yazılımının tamamını donanımının yüzde 80’ini kendimizin ürettiği Göktürk 2 uydumuzu 2012 yılında Çin’den fırlattık. Biraz önce imzalanan protokolle startını verdiğimiz Türksat 6A uydusu bunlardan çok daha kapsamlı ileri bir proje. İktidarımız döneminde 4 tane önemli projeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Askeri ve sivil amaçlarla kullanılacak olan Türksat 6A uydumuzun yazılımı, altyapısı ve yer istasyonu tamamıyla milli üretimden oluşacak. Bunlar bir sıçrayışın bir özgüvenin alametleridir. Türkiye’nin ileride bu kendi yaptığı uyduları uzaya gönderebileceği gibi bugün yaptığı imkanlara sahip olacağını umuyorum” dedi.

2003 yılından itibaren ARGE faaliyetlerini desteklemenin bilgiye giden yolu açmanın mücadelesi içerisinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitime bilime ARGE’ye yaptığımız yatırımlar ile Türkiye artık çok farklı bir kulvarda ilerlemeye başladı. Savunma sanayi projeleri başta olmak üzere pek çok konuyu şahsi himayemize alarak süratle mesafe kat edilmesini sağladık. Geriye dönüp baktığımızda başladığımız yer ile geldiğimiz nokta arasında çok önemli bir fark olduğunu görüyoruz. Mesela 2002 yılında Türkiye’de sadece 2 tane teknopark vardı. Şu anda 41’i faal 59 teknopark bulunuyor. Hemen yakınımızda kurmakta olduğumuz Bilişim Vadisi Türkiye’de yeni bir safhanın başlaması anlamına geliyor. Dünyada parmakla gösterilecek bir bilişim vadisini Türkiye’ye kazandırıyoruz. Marka ve patent başvurularındaki artışlar ülkemizin bu alanda doğru yolda olduğunu gösteriyor. TÜBİTAK’ı Bilim ve Teknoloj alanında yenilikçi ve yönlendirici bir kuruma dönüştürmeye çalışıyoruz. Özel sektörümüzde bu bakımdan çok ileri çok önemli bir seviye ulaştı. Geçtiğimiz 12 yılda sadece TÜBİTAK aracılığıyla özel sektörün ARGE faaliyetlerini verdiğimiz destek 4 buçuk milyar doları buldu. 12 yıl boyunca Başbakanlık vazifemizi ifa ederken Türkiye’de ARGE çalışmalarının artması konusunda çok büyük bir çaba ve hassasiyet içerisinde olduk. TÜBİTAK’ı da bu konuda destekledik” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün samimi faaliyetlerine rağmen TÜBİTAK’ın içindeki bir urun bu kurumu farklı yerlere çekmeye çalıştığını gördüklerini belirterek, “TÜBİTAK’ın içine öyle bir ihanet şebekesi yerleşiyor ki mesaisini bilimini vatanı için milleti için bayrağı için değil ihanet için kullanıyor. Örneğin üst düzey devlet görevlilerinin kriptolu telefonlarını dinlemek için alçakça faaliyetlerde bulunuyor. Bizim nasıl sırtımızdan hançerlendiğimizin en büyük kanıtı işte TÜBİTAK’taki bu hainlerdir. Bir insanı karşıdan vurduğunuz zaman bu erkekçedir ama arkadan vurduğunuz zaman bu kalleşçe alçakçadır. Bilimsel çalışma yapsın diye alınan elemanlar o dönemin Cumhurbaşkanını, Başbakan olarak beni, Genelkurmay başkanını, Bakanlarımızı sinsice dinlemek için çalışmalarda bulundular. Elde ettikleri bilgileri kimlere sattıklarını kimlere peşkeş çektiklerini şu anda görüyorsunuz. Ama bunlar soruşturulamıyor. Çünkü TÜBİTAK içine sızmış hainler yargı içine sızmış Haşhaşiler tarafından korunuyor. Ama şimdi bunlar arındırılıyor. Bakın tam temizlendi demiyorum. Aynı şey yargı için de geçerli. Yargıyı da temizleyeceğiz. Artık birçok kurum gibi TÜBİTAK’ta normalleşiyor. İnşallah asli vazifesine dönüş yapacak. Bu bizim ulusal güvenliğimizin çıkış noktasıdır. Bu milli meseledir. Bilim insanları olarak bilim bu tip bir şeyi kabul etmez. Bunu temizlemeye mecburuz” dedi. 

"ZANNEDİYORUM BİR İKİSİ KAÇIVERDİ"

14 Aralık operasyonuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Zannediyorum bir ikisi kaçıverdi bu arada. Eğer dürüstseniz gelin teslim olun. İhanet suçlarını çok iyi biliyorlar. Başlarına gelecek olanı biliyorlar” dedi.

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam