reklam
reklam

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NE AYNI GÜN İKİ ÖDÜL

Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2018, Salı - 12:36   Okunma Sayısı: 143440
Şişli Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeterek imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile Kamu İlişkileri kategorisinde Felis ödülünün sahibi olurken, İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) İnsani Gelişmeler Raporuna dayanarak yaptığı değerlendirmede çevresel performans ve ulaşım endeksinde birincilik kazandı.

Şişli Belediyesi, Belediye, İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) bu yıl ikincisini hazırladığı İnsani Gelişmeler Raporu kapsamında çevresel performans ve ulaşım endeksinde ilk sırada yer aldı. Belediye aynı gün, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeterek imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi ile Felis’e layık görüldü.

Sosyal alanda öncü ve yenilikçi projelere imza atmaktan mutluluk duyduklarını ifade edenŞişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, “Gerek toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelemiz, gerek insani gelişim alanındaki hedeflerimizle yalnızca Şişlimiz için değil, toplumumuz için daha iyi bir gelecek adına çalışıyoruz. Kadınların gerçek anlamda özgür olabildiği, kadın – erkek eşitliğinin toplumun her alanında sağlanabildiği, güvenli, huzurlu ve aydınlık yarınlara her bireyin sahip olması için mücadelemize devam edeceğiz. Şişli Belediyesi olarak bu mücadelenin öncülüğünü üstlenmekten gurur duyuyor, yerel yönetimlere de örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Babalara 30 gün doğum izni toplu iş sözleşmesine girdi

Şişli Belediyesi, imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile çalışanlarına 30 gün babalık izni, eşine şiddet gösteren çalışanın maaşının yarısının eşlerine ödenmesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ikramiye gibi devrim niteliğinde haklar sağladı. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan bu sözleşme ile Kamu İlişkileri kategorisinde Felis Ödülü’nün sahibi oldu.

Şişli çevresel performans ve ulaşım endeksinde birinci

İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) hazırladığı İnsani Gelişmeler Raporu kapsamında çevresel performans ve ulaşım endeksinde ilk sırada yer alan Şişli Belediyesi, bu alanda da ödülün sahibi oldu. Türkiye’de büyükşehir sınırlarında nüfusu en yüksek 161 ilçeyi kapsayan ve bölgelerin insani gelişim düzeylerini kapsayan raporda çevresel performans ve ulaşım endeksinde birinci, sağlık endeksinde üçüncü, yönetişim ve saydamlık endeksinde ise dördüncü sırada yer alan belediye, genel kategoride de “çok yüksek insani gelişme” gösteren ilçeler arasında yer aldı.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam