reklam
reklam

İyi bir Lise Eğitimi aldırmak, Üniversiteye Girmekten Daha Zor!

Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2018, Perşembe - 11:27   Okunma Sayısı: 166004
Çağdaş bir ülkenin eğitimde en önemli gelişmişlik kriterlerinden biri şüphesiz lise eğitimidir. Adını ünlü Yunan düşünürü Platon’un kurduğu okuldan alan bu kurumlar pek çok ileri ülkede eğitim hayatının can damarıdır. Mesleki yönlendirmenin yani bir ülkenin başta ekonomi olmak üzere sosyo-kültürel hayatını ve bu hayatın kalitesini belirleyen eğitim kademesidir lise öğretimi.

Yazar: Eğitim Uzmanı Serdar BİLGİN 15 Ekim 2018 Pazartesi

Bugün ülkemizde gerek yönetici gerek sanayici ve işadamı gerekse de kültür-sanat ve medya hayatına yön veren isimlerin birçoğunun okudukları okul olarak öğrenim gördükleri liseleri söylemesi boşuna değildir.

Ülkemizde sayısı bir elin parmaklarını pek geçmese de köklü liselerimizin yine ülkemizdeki pek çok üniversiteden daha itibar gördüğü açıktır. Peki bu sayı yeterli mi? Bu soruya maalesef olumlu cevap vermek imkansız. Nüfus artışına bağlı olarak hem mesleki hem de akademik anlamda nitelikli liselerin azlığı velilerin önünde devasa bir problem olarak durmakta. Birçok veliden işittiğim şu cümle maalesef ne kadar da doğru: “Çocuklarımıza iyi bir lise eğitimi aldırmak üniversiteye girmekten daha zor.”

Eğitimi ticaretin önüne koymayı bilen nitelikli bir iki özel okul markasını da dahil edersek ülkemizde iyi lise sayısı maalesef beklentinin çok altında. Üstüne üstlük yeni sınav sistemi yüzünden “akademik eğitim vermesi beklenen” liselerin sayısında da azalmaya gidildiği bir gerçek. Bütün bu gerçekler ilköğretimin ikinci kademesinde lise sınavlarına hazırlanan öğrencilerle, bir lisede okuyup üniversiteyi hedefleyen öğrencileri aynı problemin ortasında buluşturuyor: İyi bir lise eğitimi nasıl alabilirim?  İşte tam bu noktada beklentinin kurumlar tarafından yeterince karşılanmadığını düşünen veliler profesyonel eğitimcilerden bire bir yardım alarak bu problemlerin üstesinden gelmeyi tercih ediyorlar.

Günümüzde öğrenci koçluğu, eğitim koçluğu, sınav koçluğu  ya da eğitim lideri gibi artık mesleki statüye kavuşmuş ünvanları taşıyan eğitimcilerden yardım almak bir ihtiyaç haline gelmiş bulunmakta.

Univerist Eğitim ve Danışmanlık Merkezleri olarak öğrencilerin ihtiyaçların bilincinde hem akademik anlamda hem de kişisel gelişimin eğitim boyutunda öğrencilerimize profesyonel hizmet sunmak iddiasında olan bir kurumdur. Sadece özel ders değil aynı zamanda öğrencinin eğitim hayatının programlanması ve eğitim koçluğu hizmeti verilerek moral düzeyde de öğrenciyi daha sistematik ve bilinçli bir sürecin içine aktif olarak sokmayı kendine hedef olarak belirlemiştir.

Akademik destek ve sorularınız için:

0(216) 706 1154 & 0(532) 767 3720

E-Posta:[email protected] Web:www.univerist.com.tr

Acıbadem Sarayardı Cad. No:62/6, Pk:34718 Kadıköy/İstanbul

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam