reklam
reklam

Şişli Ortak Deneyim Atölyesi kapılarını açtı

Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2018, Çarşamba - 13:12   Okunma Sayısı: 153977
Şişli Belediyesi, Şişli Ortak Deneyim Atölyesi (ODA) projesini hayata geçirdi. Şişli ODA sivil toplum kuruluşlarının toplanma ve etkinlik alanı ihtiyaçlarını karşılayacak, aynı zamanda ihtiyaç duydukları konularda mentor desteği sağlayacak.

Şişli Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarına verdiği önemi yerel yönetimlere örnek teşkil edecek yeni bir projeyle taçlandırdı. Belediye, sivil toplum kuruluşlarının (STK) toplanma ve etkinlik alanı ihtiyaçlarını karşılamak ve kapasitelerini geliştirmede mentorlarla birebir çalışma fırsatı sunmak amacıyla Şişli Ortak Deneyim Atölyesi’ni (Şişli ODA) kullanıma açtı. Şişli ODA ile ortak sorunlara yaratıcı çözümler getirilmesi, kamu-sivil toplum işbirliğinin artırılması, STK, sosyal girişimler ve kent sakinlerinin kapasitelerini güçlendirerek Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Açılış töreni Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, Şişli Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mentorların katılımıyla gerçekleşti.

 

STK’lara verdiği önem ve onlarla yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, şunları söyledi:

 

“Sivil toplumu desteklemenin ilk adımlarından biri, onların ihtiyaçlarını karşılayacak platformlar oluşturmaktır. Bu amaçla kurduğumuz Şişli Ortak Deneyim Atölyesi ile hem sivil toplum kuruluşlarının toplanma ve etkinlik alanı ihtiyaçlarını karşılayacak hem de kendi çalışmalarını yürütürken bir yandan da kapasitelerini geliştirmelerine imkan sağlayacağız. Burada yürütülecek çalışmalar doğrultusunda, biz de Şişli’deki sorunların çözümü için üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Yerel yönetim ve sivil toplum işbirliğinin en güzel örneklerini burada birlikte hayata geçireceğiz.”

 

 

Şişli ODA, yıl boyunca sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini güçlendirmeye yönelik atölye ve eğitim çalışmalarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca STK’lar ihtiyaç duydukları alanlarda mentorlar ile birebir çalışmalarını da sürdürecek.

Kaynak: SON-AN GAZETESİ
Editör: SON-AN GAZETESİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam