reklam
reklam

Maltepe Fen Lisesi  “Bilim Ağacı” Şenliği açılışı yapıldı

Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2018, Çarşamba - 09:08   Okunma Sayısı: 218438
Yüzlerce proje arasından seçilen Maltepe Fen Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyen ve çeşitli özel okul öğretmenleri, öğrencileri ile işbirliği içinde planlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen  Maltepe Fen Lisesi Bilim Şenliği yapılan tören ile açıldı.

İSTANBUL

Bilim Ağacı açılış törenine Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı,  TÜBİTAK temsilcisi Dr. Gülenaz Selçuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, şube müdürleri, okul müdürleri,  STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Maltepe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan: “Geçmişte atalarımızın yaptıkları bilim çalışmalarını, icatlarını mutlaka inceleyiniz. Gülhane Parkında açılan Bilim ve Sanat Müzesini mutlaka görmelisiniz. Sizlerde inşallah ilerde Maltepe’mizde böyle güzel eserler bırakacak kişiler olacaksınız.”

Maltepe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan şenlik açılışında yaptığı konuşmada, ‘Önemli olan bilim ve sanatta gençlerimizi geleceğe hazırlamaktır. Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmelidir. Geçmişte atalarımızın yaptıkları bilim çalışmalarını, icatlarını mutlaka inceleyiniz. Gülhane Parkında açılan Bilim ve Sanat Müzesini mutlaka görmelisiniz. Sizlerde inşallah ilerde Maltepe’mizde böyle güzel eserler bırakacak kişiler olacaksınız. Bilim şenliğimizin başarılı geçmesini diliyorum’ dedi.

Maltepe kaymakamı Meftun Dallı :”Kendi bilgimizi üretip, teknolojiye dönüştürmeliyiz Emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum, çalışmalarınızda hepinize başarılar diliyorum. Gençlerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum’

“Bilim Ağacı” adlı projenin açılış töreninde konuşan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı da açılış törenindeki memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi , ‘Siz değerli gençler ile birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım.  Dünyada refah içinde olan ülkeleri iki gruba ayırabiliriz. Birisi, Allah’ın verdiği yer altındaki zenginlikleri petrol, doğalgaz gibi aklınıza gelebilecek madenleri kullanan ve bunları çıkartıp satarak refah içerisinde yaşayan ülkeler.  Öbür tarafta sizin gibi gençleri yetiştirip bilgi ve oradan da  teknoloji üretip yükte hafif pahada ağır olarak bunu dünyaya satıp böyle zenginleşen ülkeler var. Bazılarında ikisi de var. Mesela ABD gibi, Rusya gibi. Ormanları olan İsveç, Norveç gibi ülkelerin milli gelirleri içinde orman ürünlerinden elde edilen gelirin payı hayli yüksektir.  Ülkemize baktığımızda çok fazla yer altı ve yer üstü  zenginliğimiz yok. Biz bazı ülkeler gibi bilgimizi ve oradan da yeterli teknolojimizi üretip dünyaya ihraç ederek zenginleşmemiz lazım. Eğer bizler çocuklarımızın gelecekte refah içerisinde yaşamalarını istiyorsak ve sevgili gençler sizler de müreffeh bir ülkede yaşamak istiyorsanız, kendi bilginizi üretip onu teknolojiye dönüştürüp ihraç etmekten başka çaremiz yok. Bu nedenle bu ve buna benzer etkinliklerin önemi çok fazla. Devletimiz de bunun farkında olarak bunu destekliyor. TÜBİTİK’a bu konuda teşekkür ediyorum.  Okuluz bildiğiniz gibi daha önce Anadolu Lisesi olarak eğitim veriyordu. Bu yıldan itibaren Fen Lisesi olmasıyla birlikte geçmişten gelen başarılarının katlanarak devam etmesini diliyorum.  Emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum, çalışmalarınızda hepinize başarılar diliyorum. Gençlerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum’ dedi.

Şenlikte Teknoloji, Eğitim Bilimleri, Doğa Bilimleri ve Beşeri Bilimler alanlarında öğrencilerin yaptığı çalışmalar sergileniyor

Konuşmaların ardından TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği “Bilim Ağacı” projesinin açılışı yapıldı. Açılışta Kaymakam Dallı, öğrencilerin yapmış oldukları çalışmaları inceleyerek çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgiler aldı. Maltepe Bilim Şenliğinde; Teknoloji, Eğitim Bilimleri, Doğa Bilimleri ve Beşeri Bilimler alanlarında öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar sergileniyor.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam