reklam
reklam

Operasyon bölgesinin fedakar 'can kurtaranları'

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2016, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 132366

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü kritik noktalarda nöbet tutan 112 Acil Servis çalışanları, gece gündüz demeden canları pahasına görev yapıyor.

Acil sağlık hizmeti çalışanları, operasyonlarda terör örgütü mensupları tarafından el yapımı patlayıcı, roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırılar sonucu yaralanan vatandaşlar, askerler ve polislerin hayatını kurtarmak için zor koşullarda çalışıyor.

Gece gündüz demeden operasyonların sürdüğü kritik noktalarda ambulans içinde nöbet tutan sağlık çalışanları, soğuk havaya rağmen teyakkuzda bekliyor.

Acil tıp teknisyeni E.Ö, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur ilçesinde vardiyalı olarak çalıştıklarını söyledi.

Güvenlik güçleri ve sivil yaralıları kurtarmanın kendileri için en büyük teselli olduğunu belirten E.Ö, şöyle konuştu:

"Elimizden geldiği kadar müdahale edip onları kurtarmaya çalışıyoruz. Direkt çatışmanın ortasında kalıyoruz, silah seslerini duyuyoruz ve hiçbir güvenliğimiz olmadan olaylara gidiyoruz. Vatandaşlar, emniyet ekipleri ve askerleri kurtarmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Amacımız hayat kurtarmak, bunun verdiği mutluluğu da hiçbir şey veremez."

"Zırhlı ambulanslar işlerimizi kolaylaştıracak"

Acil tıp teknisyeni S.K. de işlerinin riskli olduğunu ve çoğu kez can güvenliği olmadan vakalara müdahale ettiklerini anlattı.

Soğuk havaya rağmen görev yaptıklarını ifade eden S.K, "Burada sıfırın altında 11 derecede bu araçların içinde kaldık. Oturuyoruz, ayaklarımız tutuluyor, balon gibi oluyor. 24 saat bunun içinde oturmak çok zor. Derdimiz uyumak değil. Sur'da istirahat edecek bir yerimiz bile yok. Buraya rotasyonla geliyoruz. Mesleğimizi seviyoruz" diye konuştu.

S.K, Sağlık Bakanlığının bölgeye göndereceği zırhlı ambulansların işlerini kolaylaştıracağını sözlerine ekledi.

"Barış, sevgi ve kardeşlik temenni ediyorum"

Acil tıp teknisyeni E.A, tehlikelere maruz kaldıklarını söyleyerek, "Bu sıkıntıların bitmesini ve buranın bir an önce huzura kavuşmasını diliyoruz. Şehir içinde olayların olması esnafı da sıkıntıya sokuyor. Olayların son bulmasını ve insanların huzura kavuşmasını diliyorum" görüşünü dile getirdi.

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam