reklam
reklam

Maltepe Üniversitesi Yeni-Eğitim Öğretim Yılına Merhaba Dedi

Eklenme Tarihi: 30 Eylül 2018, Pazar - 17:00   Okunma Sayısı: 138183

İstanbul ve Türkiye’deki bir çok üniversitemiz peş peşe yaptığı açılış törenleriyle 2018-2019 Eğitim –Öğretim yılına “Merhaba” diyorlar. 1997 yılında İstanbul'da kurulan ve 22.Yılını kutlayan  Maltepe Üniversitesi de 2.500 yeni öğrencisiyle birlikte  24 Eylül Pazartesi günü yaptığı coşku dolu bir  törenle  2018-2019 Eğitim –Öğretim yılına “Merhaba” diyenler kervanına katıldı. 
Üniversitenin Dr. Reşit Galip Salonu'nda yapılan açılış törenine Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar,  Rektör Yardımcıları , Prof.Dr.Betül Çotuksöken, Prof. Dr. Belma Akşit, Prof. Dr Manuk Manukyan , Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kadir Çakır ,Öğrenci Konseyi Genel Koordinatörü Tayyip Tuna,İMEV Vakıf Müdürü Melike Oğuzhan,  daire başkanları, fakülte dekanları , akademisyenler, Maltepe Üniversitesi personeli ve öğrencilerin yoğun katılımı vardı. 
Tören Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal edenlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.
Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kadir Çakır’dan  teşekkür konuşması 
2016 yılında Maltepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığına seçilen Ahmet Kadir Çakır da Maltepe Üniversitesi bünyesindeki öğrenciler, akademisyenler ve üniversite yönetimine  yeni Eğitim –Öğretim yılı için başarı dileklerinde bulundu. Çakır; yeni başlayan  öğrencilere  Nobel Ödülü Prof.Dr.Aziz Sancar’ın hayatından örnekler verdi. Maltepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kadir Çakır görev süresi boyunca yardımcı olan herkese de teşekkür etti ve yapılacak olan seçimlerde görev başına gelecek  Öğrenci Konseyi Başkanı ve Yönetim Kuruluna başarılar diledi. 
Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar : “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere atfettiği önemi biliyor ve bugünün önemini ona göre kavrıyoruz. Türkiye'nin özellikle yakın zaman içerisindeki teknolojik olarak kalkınması, gelişmesi için bu genç nesle ve akademik camiaya büyük görev düşüyor.”
Tören, Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar'ın konuşmasıyla devam etti. Akademik camianın her yeni yılın başında kendini yeni bir hayata başlıyor gibi hissettiğini söyleyen Prof. Dr. Karasar, "Bu yıl 2 bin 500 yeni öğrencimiz var. Onlar da; var olan öğrencilerimizle birlikte yoğrulacaklar. Daha sonra onları gerçek hayata yolcu edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere atfettiği önemi biliyor ve bugünün önemini ona göre kavrıyoruz. Türkiye'nin özellikle yakın zaman içerisindeki teknolojik olarak kalkınması, gelişmesi için bu genç nesle ve akademik camiaya büyük görev düşüyor. Biz bu görevin bilinciyle ülkemizi daha iyi seviyelere getirecek öğrencileri Maltepe Üniversitesi çatısı altında yetiştirecek ve onları Türkiye Cumhuriyeti'nin çeşitli pozisyonlarındaki hayatlarına hazırlayacağız" diye konuştu. 
Kültür,sanat ve spor alanında başarılı olan öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi
Açılış konuşmasının ardından geçtiğimiz yıl kültür, sanat ve spor alanında başarılı olan öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Tören müzik dinletisi ve öğrenciler için hazırlanan oryantasyon programı ile devam etti. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam