reklam
reklam

Vargit Zamanı 3 Ekim 2018 ‘de Beyoğlu Pera Müzesinde Gösterilecek

Eklenme Tarihi: 27 Eylül 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 144058

Gerçek bir hikayeden uyarlanan belgesel öncesinde mini konser verilecek 

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çaykara Belediyesi Çebi Vakfı desteğiyle gerçekleştirilen belgeselin galası 03 Ekim 2018 Çarşamba günü 20:40’ta Beyoğlu Pera Müzesi’nde yapılıyor. Gala öncesinde yapımcı Nurdan Tekeoğlu ilgililere plaket takdim edecek. Yönetmen Orhan Tekeoğlu’nun konuşması sonrasında ise Tulum sanatçısı Remzi Bekar mini bir konser verecek ve filmin gösterimine geçilecek.

Filmin Künyesi 

Yapımcı: Nurdan Tekeoğlu

Görüntü Yönetmeni: Serdar Güven

Kurgu: Nail Kanat

Renk: Civan Zengin

Ses: Aykut Evin

Web Sitesi: http://www.vargitzamani.com

Fragman: https://www.youtube.com/watch?v=izaXt74v0J4

Yönetmen: Orhan Tekeoğlu

Oyuncular: Hasan Atalay, Kemal Tekeoğlu

Filmin hikâyesi:

Hasan (80), uzun süre Berlin’de çalıştıktan sonra emekli olur. Zaman zaman Türkiye’ye (Trabzon/Çaykara/Taşören Köyü) gelerek doğduğu köyde ve yaylasında vakit geçirir. 1990’lı yılların başları. Hasan, Berlin’de doğan oğlu Erdoğan’ı, kötü alışkanlıklardan korumak için onu İstanbul’da İmam Hatip Lisesi’ne kaydettirir. Burada uyum sağlamayan Erdoğan’ı bir yıl sonra tekrar Berlin’e aldıran Hasan, Erdoğan’ın kötü alışkanlıklardan kurtulamadığını görür. Hasan, oğlunun Berlin’de gasp ve hırsızlık suçlarından cezaevine düşmesine müthiş öfkelenir. Dindar ve muhafazakâr bir adam olan ve oğluna karşı katı bir tutum içine giren Hasan, oğlunu arayıp sormaz, savunması için avukat tutmaz ve cezaevinde kaldığı 3,5 yılda oğlunu arayıp sormaz. 

Oğlunun cezaevindeyken amansız bir hastalığa yakalandığını öğrenen Hasan, bu kez oğlunu bu hastalıktan kurtarmak için büyük uğraş verir. Ancak bu süreç Hasan’ı yorar. 2005 yılının ilkbaharı. Hasan bir süre dinlenmek  için köyüne gider, yazın da yaylaya çıkar ve ineği ile birlikte yazı geçirir. Sonbahar gelir, vargit çiçekleri açar. Hasan, oğlunun kendisinden yayladaki evlerinde ahşap bir oda yapma isteğini, canla başla yerine getirir ve oğlunu beklemeye başlar. Ancak oğlunun ölüm haberi gelir. Hasan, Vargit çiçeklerinin arasından yaylayı terk eder.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam