reklam
reklam

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ TARAFINDAN 50 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITIDI

Eklenme Tarihi: 26 Eylül 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 150269

İSTANBUL

Her yıl Üsküdar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen aşure etkinliğine bu yılda vatandaşların katılımı yoğundu. Belediye tarafından 50 Bin kişiye  aşure dağıtıldı. Aşureden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.Etkinliğe İstanbul AK Parti Milletvekilleri  Osman Boyraz, Belma Satır, Pervin Tuba Turgut  ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı. Hicri Takvim’in ilk ayı olan Muharrem’in 10’una karşılık gelen Aşure Günü’nde Üsküdar 3. Ahmet Çeşmesi önünde vatandaşlara Aşure ikramında bulunuldu .Etkinlik öncesinde vatandaşlarla bir araya gelen Hilmi Türkmen Aşure dağıtımından önce konuşma gerçekleştirdi. Türkmen konuşmasında’paylaşmanın, bereketin, birlikte yaşamanın sembollerinden olan Aşure Günü’nde tarihi, manevi bir atmosferle bir aradayız, hepiniz hoş geldiniz,  sefalar getirdiniz’ dedi.

Bu hüznü yüreğimizde hep hissetmeye devam edeceğiz 

Müslüman alemi için Kerbela’nın  asla unutamayacağını vurgulayan Hilmi Türkmen  izi asla silinmeyecek olan çok acı bir günümüz olduğunun altını çizdi. Türkmen konuşmasına şöyle devam etti: Peygamber Efendimiz (SAV) torunu Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin ölüm yıl dönümü. Biz Müslümanlar bu hüznü yüreğimizde hep hissetmeye devam edeceğiz. Bugünü sevgi, dostluk ve kardeşlik günü olarak bir araya gelme günü olarak da   kabul ediyoruz. Burada tarihi Mihribah   Sultan Camii önünde bütün dostlarımıza sesleniyoruz. Diyoruz ki İslam dini kardeşlik ve hoşgörü dinidir. Terörün sebebi ne olursa olsun ona karşı olanların dinidir. Bugün de burada aşuremizi, aşımızı sizlerle paylaşacağız .Aşurenin içinde sayısız nimetler var. Hepsinin aşureye kattığı bir lezzet var. Hepsi de aşure için gereklidir. Müslümanlarda öyledir. Müslümanların hepsi memleketi, meşrebi dili ne olursa olsun bütün Müslümanlar zaten Allah katında eşittir. Bizim için nasıl ki müslümanların birbirleriyle kucaklaşması bir huzur ortamı oluşturuyorsa aslında aşure içindeki Allah’ın bizlere vermiş olduğu nimetlerin aşurenin tadını oluşturduğu gibi müslümanların bir araya gelmesi de bir tat bir lezzet oluşturuyor. Allah birliğimizi ve kardeşliğimiz daim etsin . Ağzımızın tadını bozacak ve bizleri bu güzel yurdumuzda bu cennet memleketimizde, vatanımızda huzur içinde yaşamamızı çok gören ihanet şebekelerine Allah fırsat vermesin. Bu güzel günde bu güzel mekanda aşure ikramına zaman ayırdınız . Bu güzel günde sevincimizi ve hüznümüzü paylaşmak için Üsküdar Meydanı’nı doldurdunuz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  

Zamanı hizmete dönüştüren hizmeti de milletiyle buluşturan bir başkan

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen İstanbul AK Parti Milletvekilleri  Osman Boyraz şunları söyledi: 

Böyle güzel bir organizasyona imza atan değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız her alanda yapılması gereken her şeyde ciddi emek ve katkıları var. Yapmış olduğu tüm çalışmalar takdir edilesi çalışmalardır. Zamanı hizmete dönüştüren hizmeti de milletiyle buluşturan bir başkandır. Bizim için çok önemli olan günlerden birini yaşıyoruz. İslam aleminin kazançlı günleri vardır. Bunlardan biri de Muharrem Ayı’dır. Kalbimizde derin hüzünler bırakan bir ay. Kerbela biz Müslümanların ortak hüznüdür. İnşallah bir daha bu coğrafyalarda kerbelalar  yaşanmaz. Bizler ayrım yapmaksızın birlikte güzeliz milletçe. Bu etkinlik için belediye başkanımız Hilmi Türkmen’e çok teşekkür ediyorum.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam