reklam
reklam

Manisa'daki FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklu sayısı 13'e yükseldi

Eklenme Tarihi: 6 Ocak 2016, Çarşamba - 17:00   Okunma Sayısı: 130814

MANİSA

Manisa'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finans sağlanması iddialarına ilişkin gözaltına alınan kişi tutuklandı. 

Örgütün mali mütevelli heyeti üyesi olduğu iddiasıyla aranan ve polis tarafından sabah saatlerinde yakalanan N.M.Ş, emniyetteki işlemlerinin ardından Manisa Adliyesi'ne sevk edildi. 

Savcılık sorgusu ardından nöbetçi mahkemede ifadesi alınan N.M.Ş, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Şüphelinin tutuklanmasıyla soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 13'e yükseldi. 

Operasyon

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında haziran ayında il merkezindeki dernek, okuma salonu, bir haber ajansının temsilciliği ile iş yerlerinin de aralarında bulunduğu 24 noktada arama yapmış, bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konulmuştu. Dokümanlardan elde edilen bilgiler doğrultusunda kasım ayında düzenlenen operasyonda 31, aralık ayında ise 4 kişi gözaltına alınmış, "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma, yönetme" ve "Terörizm Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12'si tutuklanmıştı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam