reklam
reklam

Kartal Soğanlık Camisinin Temeli Dualarla Atıldı

Eklenme Tarihi: 11 Ağustos 2018, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 223546

Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başlayan “Soğanlık Merkez Camii ve Zemin Altı Otoparkı Temel Atma”  törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ,AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ferhat Dağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ebubekir Taşyürek, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İstanbul milletvekilleri Osman Boyraz, İsmet Uçma Serkan Bayram ve Eyüp Özsoy, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol, AK Parti Kartal İlçe Başkan Yardımcıları Hayrettin Yeşilyurt, Yavuz Fettahoğlu, Seyfullah Gürgün, Deniz Kırtaş, Erhan Öncül, Mustafa  Soykan, Yusuf Erkuştan, Âdem Yıldız, Âdem Gökçe, Ender Aydın, Murat Burak, Hülya Beyazıt Göbeloğlu ve Hümeyra Oğuz, AK Parti Kartal Kadın Kolları Başkanı Arzu Öğüt Şimşek ve Yönetimi, AK Parti Kartal Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Enes Nas ve Yönetimi, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Tapu Müdürü Duygu Balkan, AK Parti Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri Temel Yaz, Hüseyin Karakaya, Haydar Göksoy, Metin Bektaş, Ahmet Karakış, Bayram Yöndem ve Kubilay Salihvatandaş, AK Parti Kartal Önceki Dönem İlçe Başkanı M. Mehdi Akman, AK Parti Önceki Dönem İlçe Başkan Yardımcısı Nimet Gündoğdu, Keyad Yönetim Kurulu Başkanı Gülgün Şahin Çelebi ve Yönetimi, Trabzonlular Dernek Başkanı Zeki Karaismailoğlu, Kartal Müftüsü ile çok sayıda vatandaş katıldılar.

Soğanlık Camii  Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Öcal’dan  AK Parti  Kartal İlçe Yöneticilerine ve emeği geçenlere teşekkür

Törende ilk konuşmayı yapan ve kısa bir konuşma gerçekleştiren Soğanlık Camii Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Öcal “Kendisine destek veren Önceki Dönem AK Parti İlçe Başkanı M. Mehdi Akman ve AK Partili Meclis Üyelerine teşekkür ederek bugün bu başarıya ulaşmamıza vesile olan siz değerli büyüklerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepinizde razı olsun” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak “ Kartal’daki CHP ‘li İlçe Belediyesi 'Ben burada cami yaptırmayacağım' dedi. Biz bunlarla mücadele ettik ve caminin  bügün temelini atıyoruz. “

Törenden önce, yapılacak caminin geçmişiyle ilgili bilgiler edindiğini belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da CHP’li ilçe belediyesinin Soğanlık Camisinin yapımını engellemeye çalıştığını ifade ederek ,  "Takdir edersiniz ki Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetiyle ilgili yönetilen bir belediye ve bu zihniyetin de yıllardır burayı ne pahasına olursa olsun, 'Ben burada cami yaptırmayacağım' diyen bir belediyeden bahsediyoruz. Geçmişiyle, bugünüyle bunların zihniyeti belli. Biz bunlarla mücadele ettik ve caminin bugün  temelini atıyoruz. " dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Mevlüt Uysal :”Üzerinde 7 bin kişinin namaz kılabileceği cami, kuran kursu, görevlilerimiz lojmanları, taziye evi. İnşallah burası güzel bir yer olacak”

Temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Mevlüt Uysal, Kartal’da örnek bir eserin yapıldığını ifade ederek, Soğanlık Camii’nin altındaki otoparkı, Kur’an Kursu, taziye evi ve lojmanları ile diğer camilere de örnek olacağını söyledi.

Uysal, "Burada geçmişte yetersiz olan caminin yeniden yapılması adına ne kadar mücadele ettiğinden bahsettiler. O mücadelede aslında hepimiz biliyoruz ki, camilerimizi kendi bulunduğu bölgede hayır işlemek isteyen birçok insan, bir köşesinden tutup yaptırabilir. Ama burada ilçe belediyemiz buna yardımcı olmak yerine biraz yokuş yapınca sarpa sarmış. Büyükşehir'imiz bu işi sahiplenmiş" ifadelerini kullandı.

Projenin ayrıntılarına  da değinen Başkan Uysal , "Altında otoparkı, kuran kursu, taziye evi, önünde çay ocağı yanında cami görevlilerimiz için lojmanı, kısacası mahallede bütün işleri görebilecek bir alan. Altında 126 araç, gerisinde engelli ve motosiklet olmak üzere otopark. Üzerinde 7 bin kişinin namaz kılabileceği cami, kuran kursu, görevlilerimiz lojmanları, taziye evi. İnşallah burası güzel bir yer olacak" diye konuştu.

Uysal, konuşmasının devamında ise  Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile de artık işlerin daha hızlı ilerleyeceğini dile getirdi ve caminin Soğanlık sakinlerine ve İslam alemine hayırlı olmasını diledi. 

Temel atma töreni sonunda Prefabrik olarak yapılan geçici camii önünde mehteran takımı eşliğinde vatandaşlara kavurma, pilav ve çay ikramı yapıldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CEVDET ÇETİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam